Boskamp!

redactie | 25 april 2007
blogs

Okay, mensen, voordat ik volgende week over ga tot de orde van de nacht en het over seks ga hebben (smullen!), wil ik bij deze voorgoed af rekenen met de kromme maatstaven die gelden in clubland. Ik vat ze even samen als de 3 geboden van de dance.

Gij zult om mee te draaien in onze wereld niet ouder dan 25 worden.
Mick
Als dat de regel is, dan zal het niet alleen angstig stil worden in de clubs, maar dan houden we ook een genre muziek uit het jaar nul over. Want dat is de schitterende contradictie waar we anno 2007 mee worden geconfronteerd: dat de meest innovatieve muziek van het moment wordt geproduceerd door mannen en vrouwen die al een tijdje meelopen. Ik kan een hele rij namen gaan namen. Van Isis tot Joost van Bellen en van Sven Väth tot John Digweed, maar ik houd het even op iemand die heel stilletjes aan een magistrale comeback bezig is. Gert van Veen. Ik kon er laatst niet bij zijn in de Amsterdamse Studio 80, bij Welcome To The Future, maar op het Rembrandtplein liggen nog steeds stukjes dakbedekking. Gert is er de man niet naar om hoog van de toren te blazen, maar dat deed ‘ie dus wel, die bewuste avond. En ja, dat heb ik van horen zeggen, maar een goed verstaander heeft, Van Veen kennende, een half woord nodig. Tel daarbij op dat de man zoveel uitstekend materiaal op de plank heeft liggen, dat hij er wel 100 cd’s mee kan vullen en je weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt.

Gij zult als danceliefhebber alle provincies van Nederland aan doen.

Heb ik vaak voor mijn kiezen gekregen. ‘Jij gaat alleen maar uit in Amsterdam! Na na - na na na!’ Ja dank je de koekoek, ik woonde in Amsterdam! Hoewel ik niet meer zo van de verdovende drugs ben, houd ik wel van een borrel. En ik zie me niet een paar uur in de auto zitten om naar Doornroosje in Nijmegen te gaan om vervolgens de hele nacht aan de limonade te moeten en vervolgens weer - voldaan, maar moegebeukt - terug te rijden. Er zijn al teveel tragische incidenten geweest, waarin volgepakte auto’s een dodelijke omhelzing met een boom hebben gehad.

Gij zult uitgaan en dan pas dance begrijpen.

Lulkoek. Ik heb al jaren contact met gasten, waar ik drie keer opa van had kunnen wezen en die zelfs te jong zijn om met een valse ID een tent binnen te kunnen komen. En geloof me: die kids weten meer over dance dan jij, ik en professoren in de dansleer bij elkaar. De grap is dat ze (zie gebod nummer 1) voornamelijk gecharmeerd zijn van producenten, die volgens de criticasters de houdbaarheidsdatum allang gepasseerd zijn. Vergelijkingen maken met de rockwereld doe ik liever niet, omdat dance en pop toch verschillende werelden zijn, maar denk je dat de albumrecensenten van muziekkrant Oor op straffe van onmiddellijke verbanning uit de kolommen verplicht zijn om minstens vijf keer per jaar een concert te bezoeken? I rest my case.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws