Boskamp!

redactie | 4 april 2007
blogs

Boskamp signaleert een nijpend ‘gebrek’ aan nieuwe partydrugs

Ik weet niet of je het ook is opgevallen, maar in de pers wordt de laatste veelvuldig geschreven over verdovende middelen. Van Keith Richards die de as van zijn overleden vader heeft opgesnoven (vermengd met, moet kunnen, een beetje Colombiaans marcheerpoeder) tot aan Crystal Meth met een snoepsmaak tot aan coffeeshops waar je sinds vorige week alleen maar ranja en koffie kunt nuttigen.
Mick
Afgelopen zaterdag was het weer raak. Nu in het Parool. Met als kop ‘Alarm na opmars Ketamine’ konden we o.a. lezen: ‘’De inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) overweegt maatregelen te nemen tegen het recreatieve gebruik van het narcosemiddel ketamine. Het roesmiddel is plotseling populair bij jongeren in de grensstreek bij België.’

Altijd al gedacht dat die Belgen krankzinnig zijn en een slechte invloed op ons Hollanders hebben, maar nu helemaal.

Mensen, ik begrijp als geen ander dat er iets nieuws moet komen op de markt, maar laten we dan ook in Godsnaam proberen om ook daadwerkelijk iets te vinden waar we ons senang bij voelen. En echt fijn uitgaan op Ketamine kun je gevoeglijk wel shaken. Het is een paardenmiddel. Letterlijk en figuurlijk. Wel eens van een K-hole gehoord? Daar kom je in terecht als je teveel special K hebt genomen. Je zou het kunnen vergelijken met een bijna dood ervaring. Anderen spreken weer van een gevoel alsof er een vliegende schotel in je hoofd zit die een black hole wordt ingezogen.

En wat te denken van GHB, een middel dat door een nijpend gebrek aan verdovende- en of opwekkende noviteiten weer helemaal terug is van weggeweest. Leg een euro in een plasje GHB en binnen 24 uur is die euro volledig opgelost. Komt nog bij dat het effect van GHB pas echt interessant is als je in de beslotenheid van je gezellige woning iets intiems doet waar je samen iets aan hebt, bijvoorbeeld het opnemen van een pornofilm. Je kunt me nog meer vertellen, maar GHB is géén uitgaansdrug.

En dan heb je nog, ocharm, good old Ecstacy. Daar kun je echt niet meer mee aankomen in je maag. Soms droom ik wel eens van een smart drug, waar je bloedgeil van wordt, van afvalt, geen stress meer door hebt, een middel waardoor je spieren ontwikkelt, die je van het roken afhelpt en waar je als klap op de vuurpijl gewoon een goed mens van wordt, zodat je oude vrouwtjes helpt die een straat willen oversteken. Het schijnt dat Alexander Shulgin, de opa die ooit XTC heeft uitgevonden, nog een middeltje of dertig op de plank heeft liggen. Misschien dat ‘ie op zijn sterfbed tegen zijn vrouw zegt: ‘De straat op ermee.’

Maar tot die tijd moeten we helaas vaststellen dat het klunen is in drugsland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws