Sex, drugs en dance

redactie | 28 maart 2006
blogs

daanOver de jaren heen zie je een verschuiving van de diverse genotsmiddelen in het uitgaanscircuit. We begonnen met veel MDA, daarna werd het MDMA maar ook LSD omdat dit redelijk goedkoop was in de beginjaren 90. Cocaine is er eigenlijk altijd wel geweest maar in de house scene pas later populairder geworden.

In de tweede helft van de jaren negentig kwam ook GHB op, de zogenaamde rape drug. Persoonlijk heb ik bij deze laatste helemaal niets, van de andere genoemde voorbeelden schaar ik mezelf onder de grote groep recreational users.

Onder invloed van XTC of LSD heb ik echt de weirdste dingen meegemaakt en toch ook wel een hoop van geleerd. Drugs maakt een short cut in je hersens en laat je bepaalde inzichten krijgen waar andere decennia lang over doen en dit door middel van meditatie bereiken. Verder versterkt drugs je persoonlijkheid en juist hierdoor komen veel mensen in de problemen. Het is namelijk een katalysator voor gevoelens die al in de mens zitten en er hierdoor nu uitkomen. Dit kan funest uitpakken en er zijn legio voorbeelden dat dat ook gebeurd; mensen raken in een dip, depressie of een psychose. Dit is natuurlijk wel erg extreem maar het gebeurd.

Drugs zorgt ervoor dat grenzen wegvallen en mensen makkelijker communiceren en zichzelf laten zien. Maar wanneer je andere mensen hiermee lastig gaat vallen wordt het soms toch wel vervelend. En dan heb ik het met name over het mannelijk geslacht die onder invloed van dope hun hormonen niet meer in bedwang kunnen houden en het vrouwelijk publiek lastig vallen. Mijn vrouw is niet de meest preutse figuur die ik ken (gelukkig maar!) en daarom nam ik haar klacht zeer serieus toen zei vertelde lastig te zijn gevallen door de vriend van mijn beste vriend. Zij zegt dit niet zomaar. Hij drong zich erg aan haar op en probeerde haar meerdere keren op haar mond te pakken. Daags erna belde ik gelijk mijn maat op en vroeg hem of die knakker dit wel vaker deed. Gelijk daarna belde die vriend mij terug om zijn excuus aan te bieden maar dat hij zich helemaal niks ervan kon herinneren. Typisch gevalletje van XTC overload.

Ik ben in mijn leven nog nooit aangerand op een klein incident na waar een vrouw mij vanachter bij mijn ballen pakte, ik omkeek en zij vervolgens de volgende man naast me ook betaste en ik me toch wel een beetje beduveld voelde, maar ik kan me wel erg voorstellen dat dit gedrag ervoor zorgt dat het vrouwelijk schoon steeds meer aversie krijgt tegen die hormonenballen die er zo dus toe bijdragen dat je je niet meer vrij kan gedragen. En dat stoort me enorm. Want alhoewel we vrij ruimdenkend zijn geworden door de drugs, ik vergelijk het altijd maar met die hippies uit de jaren zestig, nee is nee en je blijft gewoon met je poten van iemand af als zij duidelijk aangeeft hier niet van gediend te zijn. Een van de niet zo leuke bijwerkingen van drugs dus.

Ambiënt Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws