Harde Strijd?

redactie | 14 maart 2006
blogs

professor d.De ene organisatie is de ander niet en elke organisatie trekt wel zijn eigen bezoekers. Uiteindelijk zal het wellicht wel loslopen aangezien er een behoorlijke afzetmarkt is in Nederland. Of is die er juist niet?

Erg slim is het allemaal niet, volgende kwestie is namelijk de Beatclub en Digital Overdose, twee partijen uit het verleden die de retrohype kracht bijzetten door een greep in het verleden te doen. En beide staan op 18 maart aanstaande. Juist. En beide hebben een aantal dezelfde DJ’s draaien! Nu gebeurt dat wel vaker dat DJ’s op dezelfde avond elders een gig hebben maar nu wordt er vakkundig langs elkaar geluld en de ene organisatie draait de ander de nek om. Of is er toch wel genoeg afzetmarkt?

Dat het ook anders kan ondervond ondergetekende laatst. Met mijn eigen organisatie de Happy Tribe organiseer ik op zondag 19 maart de eerste editie van Mish Mash. Dit wordt ongetwijfeld een zeer interessante avond maar dezelfde avond zou ook Exprezz, een ander kleine organisatie, in de club tegenover ons een dergelijke iets programmeren. Na wat geschuif en een gezamelijke lunch gaat Exprezz een week later zitten en gaan we onderling samenwerken om tot iets moois te komen. Kijk, zo kan het dus ook! Als je maar in overleg blijft en elkaar het licht in de ogen gunt lukt het heus wel. Buiten natuurlijk het feit dat mijn bescheiden mening is dat de kleinere feesten en organisaties steeds meer in schwung komen omdat hier de creativiteit en passie zit welke je in de grote organisaties toch vaak mist. Dus, conclusie? De marktwerking is prima, maar meer overleg zou toch ook wel zijn positieve invloed hebben op de dance scene als industrie. Want dat zorgt er ook voor dat je je publiek tevreden houdt, En daar gaat het toch eigenlijk allemaal om he! Dat is dus die andere kant van het geheel. En ben ik weer waar ik wezen moet.

Groeten  Ambient Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws