Nekslag?

redactie | 2 maart 2006
blogs

dancevalley

Aantal bezoekers vervroegde Dance Valley 2006 valt tegen..

dancevalley

Dit jaar valt Dance Valley eens niet in het water...

Wat is hier aan de hand? Al jaar en dag is DV het eerste weekend van augustus behoudens de eerste editie in 1995 die de laatste week van juli plaatsvond. Het lijkt mij dat de politiek (burgemeester en wethouders) van het eerst zo nietige Velsen dit na al die jaren toch wel zou moeten weten. Velsen is door DV op de kaart gezet en heeft daar ook de vruchten van geplukt. Bij het organiseren van een dergelijk evenement als DV is de politiek tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de kans op success van het evenement. En dat had burgemeester Hertog van Velsen maar al te goed in de gaten. Hij verleende veel medewerking met de organisatie en ook na het regendrama van 2001 was de gemeente niet de beroerdste om mede schuld te bekennen. Nu blijkt dat de politiek te weinig politie op de been kan brengen om twee evenementen in de regio door te laten gaan. Het lijkt mij een simpele kwestie van goed plannen. Toch? En bovenal, men wist het van te voren!

De impact van deze beslissing om geen vergunning af te geven is enorm: veel potentiele bezoekers hebben hun vakantie al gepland en/of hebben juist het eerste weekend van augustus vrij genomen, andere festivals staan op de uitwijkdatum gepland. De kans is groot dat ook bepaalde artiesten niet beschikbaar zijn, andere facaliteiten zoals hekwerk en andere logistieke zaken moeten nu opens anders gepland worden. Het is dus afwachten wat er gaat gebeuren. Maar dat de politiek hier zwaar de fout ingaat is overduidelijk, dit kan en mag eigenlijk niet gebeuren.

Daar waar UDC op dit moment peetjes zweet maakte ID-T laatst bekend een meerjarig contract met de gemeente Haarlemmermeer te hebben ondertekend om in ieder geval de continuiteit van Mysteryland als festival op het voormalige Floriade terrein te waarborgen. Een slimme zet van zowel de organisatie als de gemeente, die nu voor dit stukje recreatiegebied landelijke aandacht krijgt en een behoorlijk pak bezoekers alwaar toch ook weer geld aan kan worden verdiend. Dus zo kan het ook. En wie is dan toch die burgemeester van de Haarlemmermeer? Heet die man niet Hertog? Voormalig burgemeester van Velsen? Inderdaad. Mooi politiek spelletje.

En nu maar kijken wie er boven komt drijven………….

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws