Statische electriciteit

redactie | 25 januari 2006
blogs

Ambient DaanEr heerst een impasse in de uitgaanscultuur. House lijkt op een dood spoor te zitten, Nieuwe initiatieven worden nauwelijks beloond en de kritieken zijn niet van de lucht op de diverse organisaties, DJ’s, schrijvende pers and so on. Ik lees en hoor niets anders meer dan geklaag en geween. Oh, vroeger was het beter, nu gebeurt er weinig meer, magazines worden opgeheven, organisaties verdwijnen en DJ’s vullen nog steeds hun zakken of verdienen juist niks omdat ze geen kans krijgen.

Juist. Ik word er een beetje moe van. Zonder al te veel in hetzelfde patroon van klagen te vervallen kijk ik alles aan en denk er het mijne van. Een columnist die keihard wordt afgemaakt, een columnist die alles wel beter weet, een Duncan die bakken met mest over zich heen krijgt, tegenvallende platenverkoop resultaten, afvlakking van uitgaansgelegenheden, hokjesgeest en een generatie die maar niet van zijn reet wil komen om de uitbuikende, kalende en doorgesjeesde dertigers en veertigers af te lossen.

En wat nu?  Afwachten dan maar? Dacht het effe niet he! Wat beter dan erop uit trekken om dan maar zelf de wereld te verbeteren, verbeter de wereld, begin bij jezelf. Al is het nog maar zo klein wat je bijdraagt, je doet het tenminste wel! Ga maar eens een keer op zondag langs het bejaardentehuis (na een flink feest en wat dope de dag ervoor is het nog gezellig ook) om koffie te schenken, zet een forum op, daag UDC uit om een beter concept te brengen dan hardcore, houdt een DJ contest om de beginnende DJ verder te brengen dan de zolderkamer. DO SOMETHING! En als het dan niet lukt, dan heb je pas recht van klagen. Ik denk dat je dan alleen iets minder klaagt want je kan dan tevreden terugkijken dat je het in ieder geval geprobeert hebt. Ik heb ook nog veel dromen en ben nu bezig om een onderdeel daarvan werkelijkheid te maken (waarover later meer…). Maar ik doe het wel, en met heel veel plezier mag ik wel zeggen. Ik hoop dan ook dat stukje plezier aan jullie over te brengen en hoop dat mijn vonkje overslaat op andere mensen die dan hun eigen ding gaan doen want met een stukje inventiviteit en creativiteit kom je al een heel end zonder dat het veel hoeft te kosten. Ik hoop het echt.

Ambient Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws