Verdonk vs Van Dyk

redactie | 4 januari 2006
blogs

Werk aan de winkel dus voor Rita Verdonk. Die in deze drukke tijden van kerstborrels en nieuwjaarsrecepties, om van de zaak Kalou maar helemaal te zwijgen, al genoeg aan haar hoofd heeft. Als ze sowieso al van Kerstreces is teruggekeerd. Daarom heb ik alvast wat overduidelijke punten op een rij gezet, om haar te helpen en het Kamerdebat te versoepelen.

De heer Van Dyk is onlangs de nummer 1 van de wereld geworden. Als in nummer 1 DJ welteverstaan. Hij heeft deze titel overgenomen van een Nederlander. Een Nederlander die de titel 3 jaar lang gedragen heeft. Met verve veroverde en verdedigde! En daarom ben ik van mening, dat deze titel van óns is!! De beste DJ ter wereld MOET gewoon een Nederlander zijn. De voordelen die dit ons land zal brengen, zijn legio:

Ten eerste zal de heer Van Dyk de Nederlandse trance scene een dusdanige boost geven, dat we weer staan waar we horen. Bovenaan. De Nederlandse scene is tijdenlang toonaangevend geweest in de hele dance wereld. Met de feesten en de sound die werden geproduceerd door ónze helden. Tiësto, Armin, Ferry, noem ze maar op. Alle “Trance helden” zijn Nederlanders. En dus hoort ook PvD in dat rijtje thuis. Paul van Dyk? Paul van Dijk! Hoe eerder hij Nederlander is hoe beter. Aan de naam zal het niet liggen.

Ten tweede een argument van sportieve aard. De heer Van Dyk is als je het goed bekijkt al wereldkampioen. En dat moeten we met Kalou nog maar afwachten. Niet dat ik als Feyenoorder twijfel aan die beste jongen, maar de coach is en blijft een Ajacied. Van Dyk staat aan de top, en dus is dit hét moment om de man in te lijven. Ik haal een vergelijkbaar voorbeeld uit de sportwereld aan: met hardloopster mevrouw Kiplakat deden we precies hetzelfde. Dus laten we vooral niet wachten tot een ander land er met “Onze Paul” vandoor gaat!

En ten derde, geachte lezers, Kamervoorzitter en Kabinetsleden, wijs ik op de economische voordelen van deze maatregel. De heer Van Dyk komt uit voormalig Oost-Duitsland en weet wat het is om in armoede te leven. Net als Minister Zalm, maar dit terzijde. Met de heer Van Dyk halen we een uitmuntend export produkt binnen, waar vele economische sectoren profijt van kunnen hebben. Een schitterende gelegenheid, op het moment dat onze economie aan het terugkrabbelen is, om te laten zien dat de dance scene niet alleen maar voor vertier staat, maar dat we als stappers ook iets voor het land willen en kunnen betekenen.

Tot zover mijn politics of dancing.

Misja Helsloot

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws