Stank voor bank

redactie | 26 oktober 2005
blogs

misjahelsloot

Stank voor bank

Het zal jullie niet verbazen dat ik mij voornamelijk begeef in de dance scene. Maar ik kom ook nog wel eens buiten. Om daar een schat aan nutteloze informatie en ongewenste kennis te vergaren. Zo kan ik je een uitgebreid advies geven over het afsluiten van een hypotheek. Waar jij niet op zit te wachten, en ook ik had deze kennis liever niet opgedaan.

Maar wat wil je … als je als Rotterdammer gaat hypotheken bij een bank met een Amsterdamse nasmaak.

Ik had al langer het gevoel dat bij veel instanties de medewerkers maar wat zeggen, om zo snel mogelijk weer van je af te zijn. En toch verwacht je bij een bankinstelling wel wat meer interesse van de medewerkers, aangezien het om een behoorlijk bedrag gaat wat je wilt gaan lenen. Ik kan je vertellen, je kunt nog beter in Sinterklaas geloven! Ik zal je alle details besparen, maar de leukste missers zet ik even kort op een rijtje. Missers van een bedrijf dat toch aardig wat geld aan mij verdiende… jawel … De Bank.

Formulieren zijn een noodzakelijk kwaad als je een hypotheek hebt. Op zich geen probleem, zou je denken. Wel als een formulier van 5 pagina’s, wat je zorgvuldig hebt ingevuld, tot VIER keer toe kwijt raakt op Een Afdeling van De Bank. Waardoor er van april tot en met september gewacht moet worden op een som geld uit mijn oude hypotheek. Een som waarvan je makkelijk een half jaar op vakantie naar Spanje kunt. Voor een bezoek aan Sinterklaas bijvoorbeeld. Nu was dit geld nodig om mijn nieuwe hypotheek voor een deel te financieren, en dus werd ik fijntjes door Dezelfde Bank aangemaand om dat geld over maken.

Bij een bank werkt men voornamelijk met nummers en cijfers. Dat zou dan geen probleem mogen geven als je jezelf  “De Bank” noemt. Tenzij ze een Slaapbank bedoelen?!?! Het verwisselen van twee polisnummers heeft natuurlijk grote gevolgen voor beide poliseigenaren. Zo ontving ik een tijd lang de post van een ander, en de ander uiteraard die van mij.

Ook adressen zijn natuurlijk maar lastig. Een verhuisbericht versturen en denken dat het geregeld wordt … je voelt ‘m al aankomen. Als je bij De Bank verhuist, verhuist direct iedereen die bij jou in huis woonde. Dus een achtergebleven huisgenoot kan achter zijn afschriften aan gaan rennen, omdat jij verhuisd bent.

Ik werk ook nog een aantal dagen in de ICT, en ving daar ook een grappig detail op hoe De Bank met Haar Personeel omgaat. Medewerkers die als ICT-er bij De Bank gedetacheerd zijn, krijgen een 24-uurs contract. Dat houdt in dat je elke dag om 17:00 te horen krijgt of je de dag erna nog terug mag komen. Bizar…

Maar misschien moeten ze dit ook doen met de trainer van de voetbalclub die ze sponsoren (we noemen geen namen). Dat zou ze een hoop geld schelen, waarmee de noodzaak afneemt aan MIJ zoveel te verdienen. Daar moeten we niet blind voor zijn.

En zo blijft de mens bezig. Nu noem ik één instantie, maar zo zijn er meer. Natuurlijk heeft niet iedereen zulke slechte ervaringen en kun je dit zien als een incident. Maar zo zijn er ook mensen die wel geloven in Sinterklaas. En ook van die illusie wordt men over het algemeen snel afgeholpen. Of wordt men, anders gezegd, door De Bank genomen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws