Kiten als project

redactie | 11 augustus 2005
blogs

Een Downwinder wat is dat? Met een paar vrienden, windje mee, een lange afstand langs de kust kiten.  Zaterdag 30 juli, zonnetje, 25 graden en westenwind kracht 5:  de ideale condities.  Om 1 uur  vertrekken kiters Dicky, Olaf, Max en Rinse uit Scheveningen.  Een andere vriend, Andre3000, zou om kwart voor vier klaarstaan in Zandvoort om ons op te pikken en terug naar Scheveningen te brengen.

toen wij uit Scheveningen vertrokken..

Het begin kondigde het verloop van de verdere tocht aan. Iedereen was al onderweg behalve Rinse die  nog achter zijn kite aanzwom nadat een pruts actie de kite uit z’n handen had gerukt. Gelukkig was de kite redelijk snel weer in de lucht en groot genoeg om de rest in korte tijd in te halen. Dicky, met de kleinste maat kite, in spiksplinternieuwe Barbie kleuren,  voer achteraan en  kwam als eerste in beeld. Lila, mintgroen en roze best leuke kleuren voor een jongen en bovendien goed te herkennen..

In Wassenaar werd even gestopt om lucht en water te tanken en te genieten van de extreme rust (4 kiters). De locals waren eveneens super relaxed. Afgesproken werd om bij Noordwijk even wat te gaan drinken. Onderweg werd er flink golf gereden en af en toe wat gesprongen. Hier en daar ging er een kite te water, elkaar helpend hadden we er flink de gang in. Dorstig geworden kregen we de ‘Fata Morgana’ Noordwijk in zicht, ‘ hmm, lekker wat drinken en eten’ Voor ons drieën werd het even pauzeren op het strand.  Max, die niet zo goed kan luisteren als hij kan praten konden we nastaren: die was nog steeds lekker aan het downwinderen voorbij Noordwijk.

Bij Noordwijkerhout hebben we Max ingehaald en hem naar de kant gemanoeuvreerd. Max was als eerste aan de kant en pakte de kite van Dicky, heel sociaal. Wat minder goed ging was dat hij z’n eigen kite niet zo in de gaten hield.  Vervolgens landde de kite tussen de niets vermoedende badgasten die en masse uit hun strandstoelen vluchtten.

De cheeseburgers en ice teas smaakte meer dan voortreffelijk. Olaf vertelde enthousiast dat hij wel door zou kunnen tot Den Helder en dat hij dat vast ook nog een keer ging doen. Intussen was het kwart voor vier en Zandvoort leek eigenlijk wel net zo ver weg als Scheveningen J . Andre3000 zou wel met een lekker biertje op ons aan het wachten zijn. Hadden we een telefoon nummer? Euh, nee dat hadden we niet.

on their way

Wij met zevenmijls laarsjes naar Zandvoort.  Nadat de wind bij Noordwijk was toegenomen was het hier toch weer afgenomen. Desondanks ging het wel goed. Dicky had nog even 10 minuten gezwommen met Barbie. Toch waren we nog om kwart voor 6 bij de vuurtoren in Zandvoort.  Geen Andre3000, zoeken geen Andre3000, bellen? Nee, gaat ook niet zonder nummer. Taxi? Ja, taxi dan maar. Max kon ons vertellen dat we wel haast moesten maken want om 6 uur had hij een afspraak met zijn vriendin om naar Amsterdam te vertrekken voor een etentje. En die afspraak was een serieuze aangelegenheid!

Olaf was liggend op de boulevard  aan de kramp en de verzuring in zijn bovenbenen aan het werk en bevestigde dat de laatste kilometers wel pittig waren geweest maar dat Scheveningen - Den Helder er nog steeds inzatJ .  Bij het Casino pikten we een taxi op - spiksplinternieuwe Mercedes met leren bekleding. Alle boards en kites in de achterbak en met onze pakken op de leren bekleding plaatsgenomen, en een mooie rit door het achterland terug naar Scheveningen.  Ondanks een natte auto had de chauffeur toch mooi even 100 euro verdiend. Het was nu half acht. Max verdween meteen uit zicht. Nooit geweten dat die jongen  zo hard  lopen kon….. ! 

Txt: Rinse Elgersma

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws