De zon voor ons allen

redactie | 8 juli 2005
blogs

Trots, maar ook als geen ander de aangewezen persoon deze taak op me te nemen: zonder mij geen fijne zomer! Wie je wel denkt dat ik ben? De Grote Ploert van Koper, De Ronde Plaat van Goud, met mijn verzengende hitte beter bekend als De Zon. Samen met mijn mooie partner, Luna, de mysterieuze maan, ga ik een feest verzorgen. Een feest van minstens drie maanden lang, als het meezit met een uitloper naar vier.

Je hebt nauwelijks kunnen wennen, de lente zorgde voor een magere opwarmer wellicht, maar het serieuze werk is begonnen. Mijn plan is de komende maanden volop te schijnen en het op de terrassen, aan het water en langs de stranden flink op te warmen.

Nu ben ik zelf, tegen alle verwachting in realiseer ik me, niet zo’n enorm feestbeest. Dat laat ik geheel over aan mijn eega, Luna. Die weet als geen ander de nachten tot leven te brengen. In volle bloei, wanneer ze als een stuiter zo rond is (je zou haar vanaf hier moeten zien!), in die nachten laat ze jou pas rusten wanneer ik weer op kom dagen.

Mijn trip ligt meer in het aanwakkeren, vlam ontwaken, opwarmen, tot hitte overkoken, zodat je niets naders wenst dan afkoelen. In een koele golf, een koud meer, of waar jij hart, je ballen of je hoofd wenst te verfrissen. Waar de een comateus de airco prefereert, ligt de ander liever aan een bierinfuus. Langs de autostradas met z’n allen in een heet koekblik, of vel aan verbrand vel onder de patatwalmen: ik vind het allemaal goed. Sterker nog, ik geniet ervan, fantastisch! Houten tennisrackets,  touwtjes door de bilnaad, vliegers voor volwassenen, olie die je zou beschermen tegen mij? De vindingrijkheid van mensen onder mijn hete schijnsel maakt me een enorm blije eikel! Wordt er in de zomer dan toch meer dan 10% der hersencapaciteit van mensen gebruikt? Overdag dan toch. Des avonds, bij mijn lekkere Luna, mag je alle ongebruikte cellen wegspoelen met de lekkerste capairinhas, mojitos en andere verkwikkende tropensapjes.

Enjoy, de zomer is begonnen. Op deze site kun je er alles over vinden. De zomer is er voor jou en ik, De Zon, ben er voor ons allen..

Voor altijd de jouwe, De Zon.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws