Follower or believer?

redactie | 30 december 2004
blogs

De tijd dat ik voor het eerst kennis maakte met de muziek die mijn leven voorgoed veranderde. Zo goed als al mijn vrienden heb ik in mijn reis door de muziek gevonden. Ook mijn liefde ben ik op een vage plek tegengekomen en na 7 jaar, een huwelijk en een kind nog elke dag gelukkig. Die muziek heette toen nog acid house. Een gevoel van thuiskomen, een warme deken, elke dag was een ontdekkingsreis en een feest door alle mogelijkheden die het besef van deze vrijheid me gaf. Het besef dat ik ergens terecht was gekomen wat iets unieks was, speciaal en creatief, bijzonder en spannend. Vele loodsfeesten, clubs en mensen later zit ik nu een beetje uitgekakt op de bank. Het spannende van de begintijd is eraf. Dat is logisch, het is een economische ontwikkeling die je al voorgeschoteld krijgt op school: de innovators, trendsetters, trendvolgers en teloorgang van het product. Niets meer en niets minder. Het is een beetje kort door de bocht om een muziekstroming daarmee te vergelijken maar zo werkt het wel in het echte leven helaas. Ik kan er vaak niet meer warm of koud van worden wat er allemaal in de scene gebeurd. Het creatieve en spannende is er al een tijd vanaf. Ok dan. Wat moeten we dan? That's the question! Waar gaan we dan
naartoe? Wat zal er gaan komen? Al geruime tijd merk ik dat vele mensen zoekende zijn naar iets nieuws, wat zal verrassen, een scherpe prikkeling afgeven en een nieuwe dimensie creeeren in de uitgaanswereld. Na de suffe disco tijd kwam de bruisende en superdynamische house wereld. Maar is deze al voorbij? Is iedereen al uitgekeken? Of ben ik het gewoon! Word ik te oud? Heb ik de spirit niet meer? Ik denk van mezelf van wel, mijn vrouw denkt het niet. Moet je jong zijn om je creativiteit tot uiting te laten komen? Je hebt in ieder geval wel meer tijd, dat is zeker. Maar juist met onze kracht moeten wij toch ver komen. Dus heeft de house afgedaan? Als ik diep in mijn hart kijk zeg ik nee, als ik met mijn verstand kijk twijfel ik enorm. Ik denk dat het tijd is voor iets nieuws. Wat weet ik niet, wist ik het maar. Het probleem van onze tijd ligt ook een beetje in de veelvoud van informatie
die nu tot ons kan komen, het is bijna niet meer mogelijk iets voor jezelf te houden. Hoe bedoel ik dat? Via internet en mobiele telefonie is iedereen op de hoogte van alle ontwikkelingen. Acid house kon floreren omdat het veelal ergens achteraf was, met geheime flyers en locaties. De kleinschaligheid was de kracht. Maar ook de verbondenheid. We leven nu ook erg in het ik tijdperk, wellicht heeft dat er ook mee te maken. Echter heeft elke generatie recht op iets eigens. Ik daag dan ook deze generatie uit om mij te verrassen. Zorg ervoor dat ik met mijn lazy ass van die bank afkom en mezelf ook nog kan verrassen. Try me!! Ambient Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws