DANCE-MARATHON

redactie | 22 oktober 2004
blogs

Nu begint het al een aardige concurrent van de Winter Music Conference in Miami te worden.
Ok: het mist de palmbomen, de silliconenborsten en de Puff Daddy's.
Maar ook in Amsterdam begint het al een aardige overkill aan top-entertainment te worden.
En dat bedoel ik positief!
Want kiezen is verliezen gedurende deze dagen.
Die conferentie is een goed reden geworden om de top van de internationale dance-scene naar Amsterdam te laten komen. En om de top van Amsterdam aan de wereld te laten zien. En horen. En meemaken.
Zoveel feesten, zoveel presentaties, zoveel te doen.
Keuze te over.
Ik hoop echt dat het ADE de koninginnedag van de dance gaat worden.
En dat iedereen daar de aanleiding in ziet om feesten te organiseren, bijeenkomsten te maken, en dingen te laten gebeuren.
Het evenement (aan het begin van de herfstvakantie voor scholen en universiteiten) waar iedereen op af komt. Uit binnenland en buitenland.
En dat alle hotels vol zitten en alle restaurants uitpuilen.
Ik zou ook willen dat de commercie zich er meer mee gaat bemoeien. Niet met de programmering, maar met de promotie. Laten een paar grote merken het hele ADE claimen. En het helpen een groot Amsterdams feest te maken. Met internationale uitstraling. I AMsterdam! Zou iets voor Heineken zijn. Bijvoorbeeld.
Of: nog een idee: laten we het ADE aan de Marathon van Amsterdam koppelen. De AmsterdamMarathon was vorige zondag. Een geweldig sportieve wedstrijd van internationale allure: maar met veel te weinig toeschouwers. En alleen maar klagende Amsterdammers die niet van Oost naar West konden. Dat verdient beter.
Koppel de AmsterdamMarathon aan het Amsterdam Dance Event. Met op de donderdag, vrijdag en zaterdag overal dance-marathons en op de zondag de AmsterdamMarathon langs een parcours vol straatfeesten en cafe 's en coffeeshops met de geluidsboxen in het raam. Ik denk dat ik de ING maar eens ga bellen. Dan krijgen die tenminste ook een beetje waar voor hun geld als sponsor van de AmsterdamMarathon.
Ik denk dat het maar zo kan gebeuren...

Eelko Anceaux

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws