DJ Fanclub: Jack Undercover stopt met draaien

Partyscene Redactie | 5 september 2007
blogs

‘Stoppen is beter dan doorgaan’

Jack Undercover, bekend van de jaarlijkse Gouden Kabouter Awards, schrijft op zijn weblog DJ Fanclub met een flinke scheut ironie over de dancescene. Sinds kort is hij ook geregeld te bewonderen op Love2Party.

Na het succesvolle afscheid en de megahype rond het laatste optreden van DJ Dimitri (Dimitri from Amsterdam, nou ja, eigenlijk Bergen.), heeft ook oudgediende DJ Jack Undercover besloten nog dit jaar te gaan stoppen met draaien.

 

Opperdepop?

DJ Jack Undercover (wie kent hem niet?) heeft tegenover DJ Fanclub verklaard, nog dit jaar zijn laatste plaat op te zetten. Natuurlijk waren we verbaast en geschokt om dit pijnlijke nieuws, maar we zagen het al een tijdje aankomen. Als je zoals Undercover, overal gedraaid hebt, en het hoogst mogelijke bereikt hebt, dan valt het niet mee om langzaam af te bouwen. Stoppen, wanneer je nog niet in de vergetelheid geraakt bent, is dan het beste wat je kan doen.

 

          Ik zat met mijn manager Jacques Buytenaertz aan de keukentafel te praten over mijn carrière en we kwamen na een lang en moeilijk gesprek tot dezelfde conclusie: Stoppen is beter dan doorgaan.          

We vroegen Jack, hoe hij zo bij zijn beslissing gekomen is:

Jack: “Tja, eigenlijk heel eenvoudig. Ik zat met mijn manager Jacques Buytenaertz aan de keukentafel te praten over mijn carrière en we kwamen na een lang en moeilijk gesprek tot dezelfde conclusie: Stoppen is beter dan doorgaan. Niet dat ik niet genoeg werk meer heb, maar ik kan het niet meer zo invullen zoals ik het graag wil. Mijn agenda is nog vol tot het eind van het jaar, maar daar staan mijns inziens toch teveel braderieën en andersoortige dorpsfeesten tussen. Niet dat ik daar op neerkijk, echt niet, want dat is nog aardig aanpoten (vraag dat maar aan Joost van Bellen!) hoor, maar het geeft toch niet de voldoening die ik gewend ben."

 

Zo had ik als kind al kippen, en ik ben eens met een van mijn kipjes naar een kleindierententoonstelling geweest (Bij Café zaalverhuur, De Nijs in Waalwijk), alwaar ik de eerste prijs won: ‘Mooiste Kip van Waalwijk en Omstreken’."Misschien een tandje lager? Minder boekingen en alleen de krenten uit de pap draaien?

Jack: “Ja, daar heb ik wel degelijk aan gedacht, maar dan sta ik overal (alle goede festivals! red.) mainstage op primetime, en dat wil ik mijn gewaardeerde collega’s niet aandoen. En ook de jonge garde heeft recht op doorstroming, dus we stoppen er maar mee."

 

Wat nu?

Jack: “Ik zit te denken aan iets organisch. Misschien werken op een legbatterij of zo, ik heb altijd al erg van kip gehouden. (Eieren ook trouwens! Twee vliegen in één klap!) Misschien mag ik van de gelegenheid gebruikmaken te vertellen dat ik vroeger al veel succes met kippen heb gehad. Zo had ik als kind al kippen, en ik ben eens met een van mijn kipjes naar een kleindierententoonstelling geweest (Bij Café zaalverhuur, De Nijs in Waalwijk), alwaar ik de eerste prijs won: ‘Mooiste Kip van Waalwijk en Omstreken’."

 

Kom op Jack, ff serieus!

Jack: “Nee, dat is echt waar, ik heb de beker nog ergens staan! Maar ik snap je vraag wel, je wilt eigenlijk vragen of ik dat enorme talent, en die berg aan ervaring niet kan gebruiken om die jonge, frisse, aanwas dj’s te helpen? Leuk dat je die vraag stelt. Ja, natuurlijk zal ik begin volgend jaar gaan starten met dj-cursussen, dat spreekt van zich. Tevens ga ik masterclasses geven en lezingen op universiteiten, maar dat lijkt me logisch. Maak je daar maar geen zorgen om.”

 

Tot slot; waar en wanneer kunnen we je laatste optreden verwachten?

Jack: “Ik zit te denken aan 16 december. Ik heb al overleg gehad met ID&T over die datum, want dan organiseert ID&T elk jaar Innercity in de RAI. En ik zou niet willen dat deze twee events in elkaars vaarwater komen, natuurlijk."

 

Maar waarom 16 december?

Jack: “Oh, dat is heel simpel. Die datum is elk jaar een succesfeest, zeg maar de icing on the cake, het feest van het jaar. Oftewel; de ‘Jack’s Birhtday Party!’ Het zou mij een eer zijn, als ik daar mijn laatste set mocht draaien. Maar vraagje; Weten jullie al waar dat gaat plaatsvinden?”

 

Dit jaar geen Innercity

DJ Fanclub: “We denken aan de RAI, want die schijnt toch beschikbaar te zijn op 16 december. Is dat wat voor jou laatste optreden, Jack?” Jack: “Ja, dat lijkt me wel wat... (Jack denkt nog even na.) Okay, deal!”

Nagekomen bericht van de DJ Fanclub feestcommissie:

Gaat Innercity definitief, echt niet door, dit jaar? Yep, 'Jack Birhtday Party' (ALTIJD op 16 december!) een succesformule van DJ Fanclub, bleek onverenigbaar met Innercity. 'Jack's Birhtday Party' heeft vorige week aan ID&T laten weten, dat onderhandelen over een andere datum, van dit kroonjuweel van de DJ Fanclub partydivisie, niet bespreekbaar is. ID&T zoekt nu naar een passende oplossing. Een andere datum, of 'Jack's Birhday Party' overkopen lijkt niet mogelijk. Bye bye Innercity!

 

DJ Fanclub

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws