Heel enge droom!

Partyscene Redactie | 12 april 2007
blogs

So you wanna be a dj singing with the stars on ice?

Juryvoorzitter Mick Boskamp legt het nog eens haarfijn uit aan de televisiekijker:

“Het is de bedoeling dat het hoofd schuin gehouden wordt tijdens het mixen.

De koptelefoon gekneld tussen schouder en oor.

Beide handen beroeren hevig het mengpaneel.

Daarna, ja, pas daarna gooit de dj in spé zijn of haar handen in de lucht en kijkt er triomfantelijk bij.”

Juryvoorzitter Mick Boskamp legt het nog 1x uitBoskamp vervolgt: “Wat ex-minister van financiën Wouter Bos heeft laten zien, kan dus niet. Hij mixt twee platen die écht niet samen kunnen, wat op zich al knap is. Bovendien staat hij al euforisch met zijn handen in de lucht, voordat de mix is gemaakt.”

Deze kritiek krijgt een vervolg als een ander jurylid, oud RoXY-voorman en mode-dj Eddy de Clercq zijn mening geeft. Hij vindt de mixkwaliteit helemaal niet belangrijk. Mixen is iets wat hij zelf ook altijd al moeilijk heeft gevonden. Toch, zo benadrukt hij, is de styling van deze So you wanna be the next big DJ HERO-deelnemer beneden peil. “Die kleding kan echt niet”, wat Eddy betreft. Hij vindt het optreden van de afgetreden PvdA-voorman niet meer waard dan een 6-, ook vanwege de platte muziek.

Wouter krijgt het benauwd en zegt tegen presentator Teun ‘ik ben ook een zoon van die acteur’ Krabbé dat hij hoopt dat het sms-ende publiek hem wel eerlijk zal beoordelen.

Het laatste jurylid, de enig echte Erick E, is het niet met voorgaande commentaren eens. Hij geeft Wouter een 8 en maakt een groot compliment voor de platenkeus van de deelnemer. Deze sound was weliswaar erg cheesy, de muziek heeft hem erg kunnen plezieren. “Er zouden meer van dit soort dj’s moeten zijn”, vindt hij. “Niet te moeilijke platen. Geef het publiek wat het wil. Doen wij ook tijdens onze Housekwark-feesten.”

          TATATATTAAAAATTAAAAA.... de door dj Tiësto (lees: z’n studioknechtje) gemaakte tune komt langs. De mensen in de zaal springen op en neer alsof dit de eerste keer is dat ze deze track horen. Het klapvee is even snel te zien op de beeldbuis          

TATATATTAAAAATTAAAAA.... de door dj Tiësto gemaakte tune komt langs. De mensen in de zaal springen op en neer alsof dit de eerste keer is dat ze deze track horen. Het klapvee is even snel te zien op de beeldbuis. De altijd goedlachse presentator zegt dat we ‘SNEL’ overschakelen naar de darkroom, hahaha, hij moet er heel erg hard bij schaterlachen.

We zien Adriaan, de wederhelft van clown Bassie.De darkroom is de plek waar alle deelnemers met de toegewezen coach zitten te wachten, totdat zij hun dj-kunsten mogen vertonen aan het Nederlandse publiek. We zien Adriaan, de wederhelft van clown Bassie. Daarnaast de zenuwachtig rondkijkende Bart, winnaar van De Gouden Kooi aflevering vierentwintig. Verderop in de hoek staat een rondborstige, blonde soapster. Tenminste, dat denk iedereen. Niemand kent haar. Dan is het vast een soapster. Natuurlijk zit er ook een sporter tussen de deelnemers, een schaatser, en komt wildcard-houder, schrijver Kluun, nog net zichtbaar in beeld. De champagne staat op zijn tafel en we zien hem druk sms’jes uitwisselen. Drie keer raden met wie?

Dit vraagt de darkroom-presentatrice, wulps kijkend in de camera, zichzelf ook af. Daarna houdt ze de microfoon onder de neus van de net binnenwandelende Wouter Bos. “Zeg Wouter, hoe vond je nu zelf dat het ging?” Voordat hij kan antwoorden, grijpt DJ Jean, zijn coach, de microfoon en ontsteekt in een tirade tegen de eerste twee juryleden. “Of dat zij wel goed bij het bolletje zijn?”, wenst hij te weten.

“Zeg Wouter, hoe vond je nu zelf dat het ging?” Voordat hij kan antwoorden, grijpt DJ Jean, zijn coach, de microfoon en ontsteekt in een tirade tegen de eerste twee juryleden. “Of dat zij wel goed bij het bolletje zijn?”, wenst hij te weten.Ja, dames en heren, ‘So you want to be the next big dj-hero’ is een dolle vertoning. Wouter heeft inmiddels de microfoon van Jean ontfutseld, en begint een lang betoog over dat links en rechts nu eenmaal lastig te mixen zijn, maar dat met de juiste kapitein op het schip elke koers, eenmaal goed uitgezet, gevaren kan worden.

De darkroom-presentatrice kijkt hem met glazige ogen aan, en richt zich tot het publiek. Ze vraagt om smsjes. “Wil je dat Wouter in de show blijft, stuur dan een sms naar 0900 666001, wel 50 cent per bericht.”

Terug naar de zaal. De tune dendert weer langs, want de volgende deelnemer staat klaar. Coach Isis geeft de laatste aanwijzingen, waarna Ellemieke Vermolen haar blonde lokken nog eens opzij gooit en in vijf minuten tijd 15 dance-remixen van Jan Smit’s nieuwste elpee laat horen. 

We kunnen vaststellen dat de dancescene nu echt uit de underground is gekomen.

Ronald Molendijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws