3 Ring Circus

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

3 Ring Circus


De jetlag woekert voort in mijn lichaam. Daarnaast ruik ik steeds muffe sokken. Eergisteren droomde ik dat Rob de Nijs opnieuw een nummer 1 hit had gescoord met Model8, waarover hij 'Banger Hart' zong. De droom was zo echt dat, zodra ik wakker werd, gelijk mijn computer aanzette en 'Rob de Nijs' en 'Model8' googlede. Helaas, het bleef een droom. Afgelopen vrijdag vertelde ik het verhaal aan iemand in Club Rotterdam tijdens een optreden van M.A.N.D.Y. Zonder een spier te vertrekken, antwoordde hij dat het 'dan toch geen internationale hit zou worden'. Ik was terug in Rotterdam.

Kort daarvoor was ik nog in West-Hollywood waar ik had gedraaid voor Spundae in Circus. Het was even op en neer, maar aangezien gigs in de US schaars zijn, had ik het er wel voor over. Minder leuk is dat ik daardoor een boeking in Bali, inclusief vijf dagen vertroeteld worden op het strand, moest laten schieten. O, de problemen van de internationale DJ. Ik zou er honderduit over kunnen vertellen. Zoals ik laatst nog tegen Remy zei in een tuin in Helsinki na een cruise vanuit Stockholm: wat hebben we toch een rotleven! Blond of Brunette? Bali of Hollywood? Heb meelij!

Ik zag veel oude bekenden in Club Rotterdam; de hele L2P-crew, Ted Langenbach, ouwe Nighttowners en oud collega DJ Paul Haze. Daarvoor nog even gekeken in De Loft, waar Armand overgeconcentreerd, zijn aan borderline grenzende
dj-kunsten vertoonde. Toch altijd weer leuk om te zien.
M.A.N.D.Y. vond ik overigens, zoals alle minimal-achtige typen, weinig interessant. Ik hoor geen verschil met 1993. Misschien dat daarom mijn eerste plaat (Model8, nu uit op Plus8) uit dat jaar weer zo'n succes is. Wie hoort immers het verschil? Ook Joachim leek zo uit de teleportatiemachine van Star Trek te komen, en landde in plaats van Nighttown's Basement in Club Rotterdam en dan ook nog eens dertien jaar later. Sinds de dood van Scotty is er blijkbaar slijtage opgetreden in de teleporter.
Maar ja, who the f*ck cares? De standaard van een feest is immers: een ruimte, een of meer dj's - met muziek die het liefst goedgekeurd is door de bond van de dj politie fora, en klaar is feest!Dan een stilte - lichten uit, rookmachine aan - en een aankondiging van de DJ middels MC Ted's microfoon ...

Hier een leuke en gratis suggestie: huur een zaal, verdeel het in drie ronde pistes en noem het '3 Ring Circus'. Boek wat leuke acts, zoals een buikdansende, glasverslindende slangenbezweerder, topless meisjes op skippyballen, een kooi met SM chicks en door brandende hoepels springende pockethondjes. Verdeel die vervolgens over de pistes en verspreid her en der wat speeltuinattributen zoals schommels, wip-wappen en met stroboscoop versierde draaimolentjes. Vervolgens draai je het eerste anderhalf uur New Age-muziek. Andreas Vollenweider is altijd goed. Je hebt dan tevens geen last meer van opwarm-dj ego's (en daarmee dertig mensen minder op de gastenlijst) en het verhoogt de spanning onder het publiek. Dan een stilte - lichten uit, rookmachine aan - en een aankondiging van de DJ middels MC Ted's microfoon en een grote spot op de DJ-booth. Dan klinkt zo'n eerste boem toch heel anders. Denk je niet? Dan heb je zowaar kans op feest!

Ach, het zal niet veel meer werkelijkheid worden dan die droom over Model8 en Rob de Nijs. Ik geef de laatste zelfs meer kans van slagen. Sterker nog: ik ga er gelijk mee aan de slag. Van de dan verdiende centen ga ik vervolgens 3Ring Circus Productions starten en een feestje organiseren. Speciaal voor jullie. In Nighttown. Met als speciale gast Rob (Banger hard!) de Nijs en Joachim solo in de Basement welke zal worden herdoopt tot de 'Tranceporter Room'. En natuurlijk met 2'O'Clock Ron in de theaterzaal welke de hele nacht oud spul in de tot Kutclassics Clash Room herdoopte zaal draait met gasten Miss Monica en Benny. Zie je het voor je? Wordt dat geen feest dan?

't Zal de jetlag wel zijn. Of de Jacklag.
Groeten,
Harry Lemon
DJ Lemon8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws