Illegale houseparty's gedogen!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Zolang het verantwoord is, moet het kunnen...


Afgelopen zaterdagnacht heeft de Mobiele Eenheid van 's-Hertogenbosch een einde gemaakt aan een illegale houseparty in een gekraakte loods aan de Weerdskampweg. Er zijn 36 mensen aangehouden. Dat brengt ons bij een nieuwe stelling.

De politie kreeg van buurtbewoners diverse meldingen binnen over geluidsoverlast door harde muziek. Omdat de organisatoren, op aandringen van de toegesnelde agenten, niet van plan waren het feest te beeindigen, heeft burgemeester Rombouts opdracht gegeven om de ME in te zetten en de party alsnog te beeindigen. Dat is zonder gewelddadigheden gebeurd.

Hoewel het feest in dit geval terecht is ontruimd, zijn er de afgelopen jaren ook diverse 'spontaan gegeven' houseparty's voortijdig afgebroken waar geen enkele sprake was van gevaar voor de bezoekers of geluidsoverlast. De politie knijpt ook in deze gevallen geen oogje toe. En dat terwijl veel van dit soort feesten alleen maar worden opgezet uit liefde voor muziek en afkeer tegen de commercialisering van de housescene.

Onze stelling luidt daarom: zolang er geen gevaren zijn voor het publiek en er geen sprake is van geluidsoverlast, moeten deze houseparty's worden gedoogd!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws