Uitslag Dance Awards onbetrouwbaar!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Belangenverstrengeling of 100% betrouwbaar?


Zowel de Nederlandse als buitenlandse dance-industrie staat momenteel in het teken van een hevige verkiezingsstrijd. De bekendste is natuurlijk de DJ Magazine top-100, waarin de Nederlandse dj's het overigens al jaren goed doen. In Nederland hebben we, na het wegvallen van de Lucky Strike Dance Awards - georganiseerd door wijlen Bassic Groove Magazine, de Release Dance Awards. Daarin wordt gestemd in categorieen als beste techno-dj, flyer, album, radioshow en feest. Zijn de uitslagen van zulke competities eigenlijk wel betrouwbaar?

Vorige week plaatsten we al een oproep van Sander Kleinenberg op de site. 'Voting for DJ's sucks' stond onderaan de betreffende e-mail, gericht aan zijn fans. Natuurlijk hoopt de uit Leiden afkomstige dj/producer zoveel mogelijk zieltjes te winnen, maar de ironie van het bericht is veelzeggend. Marco V zei onlangs heel doeltreffend: "Trance is de grootste muziekstijl, en heeft het grootste aantal fans dat op het internet muziek downloadt en ook stemt. Daardoor zullen dj's die andere muziekstijlen vertegenwoordigen altijd het onderspit delven."



DJ Magazine's top 100

Vandaag zijn de nominaties van de Release Dance Awards 2005 bekendgemaakt. Opmerkelijk is dat het nieuwe album van Marco V (200V, red.) is genomineerd voor beste album, terwijl de cd nog niet eens in de winkel ligt. Verder zijn beide edities van Sensation (georganiseerd door ID&T) genomineerd voor beste indoor event. Is hier sprake van belangenverstrengeling - het magazine is immers nog steeds verbonden aan de party-organisator - of gewoon toeval Reageer daarom op onze stelling: de uitslag van de Dance Awards is onbetrouwbaar!

Maak de uitslag minder onbetrouwbaar en stem: Release Dance Awards

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws