Funk Me!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Funk Me!


Ok. Dit wordt een quickie. Het is inmiddels half twee als ik dit schrijf. Ik heb m'n hoofdtelefoon op en luister nog even m'n platen door. Over een paar uur alweer, vertrek ik naar Roemenie voor 2 gigs. Weinig zin, maar dat is meestal het geval. Komt gewoon door het vliegen. Dat gaat me toch wel behoorlijk de keel uithangen. Niet zozeer het vliegen zelf, als wel het gedoe er omheen.

De vlucht is vroeg, dus neem ik een taxi en dat kost wat. En altijd weer dat wachten. In Bucharest moet ik 4 uur wachten tot mijn overstap naar Timisoara. Voor de rest is alles altijd perfect geregeld. Alles wordt geregisseerd door mijn boekingsbureau, de organisatie die mij boekt en het reisbureau dat de boel regelt. Zo staat er op de Itinerary (zo heet dat, kan het nog steeds niet goed uitspreken), dat voor de volgende gig, volgende week in Rome, Italie, dat ik opgehaald wordt in een Alfa weet-ik-veel-wat etc. etc.

Psieg
Maar goed, het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie sprak en dat heeft de volgende reden: Ik ben aartslui. Zo. Het is eruit. I'm all out of excuses' zogezegd. M'n leraar Nederlands zei het al: "Harry is het voorbeeld van een echte artiest: Talentvol doch aartslui'. Ach, ik weet het zo net nog niet. Er moet toch een diepere reden voor zijn? dat is trouwens voer voor volgende columns. Ik heb namelijk besloten om naar de psieg te gaan. Ik krijg steeds meer last van moodswings en daarnaast heb ik al jaren last van een 'post-syndroom'. Of dat de juiste term is weet ik niet, maar het komt er op neer dat ik bang ben voor post. Ik heb moeite om mijn brievenbus te openen. Eenmaal geopend durf ik dan weer mijn post niet te openen. Volgens de dokter, welke ik mijn probleem voorlegde, is het 'gewoon' een fobie. Net zoals mensen een slangen-fobie hebben. Zoiets dus. Waarom het jullie vertellen? Waarom niet? Ik schaam me nergens voor. Bovendien zal het therapeutisch werken. Tenminste, zou kunnen toch?Funk Me @ Club Waas

Iets anders. Als ik niet hoef te vliegen en draaien in het weekend, ben ik meestal voor m'n breedbeeld Sony te vinden. Ik ben ook in het bezit van een Xbox en heb pas toch ook maar zo'n playstation2 gekocht, enkel en alleen voor Gran Turismo 4. (Je moet toch wat als je geen rijbewijs hebt en de package deal was niet te versmaden). Maar laatst was ik dus naar Club Waas geweest voor de - tweemaandelijkse FUNK ME party. Ik werd er op geattendeerd door een vriendin van me en na dat we naar RAY waren geweest in Cinerama, slipten we in de taxi om er eens een kijkje te gaan nemen. Ik had mensen al horen praten over deze funkfeestjes, en aangezien mijn eerste DJ naam Funkateer was, moest ik natuurlijk wel een kijkje nemen. Ook al omdat Andre Dadi er zou draaien en dat is toch altijd een DJ-held geweest. Mijn grootste DJ held was er ook en die draait/draaide dit weekend ook op de Full Moon Reunie party. Wie? Ron Vogel natuurlijk!Dadi en Denz Da Denz

Toen ik net uitging in Rotterdam ging het naar mijn idee om een handjevol clubs; Full Moon, Tudor Bar, Thelonious (Jazz) en later natuurlijk Nighttown. Het gepeupel ging naar clubs als New York, Cartier en New Orleans. Ron Vogel was de resident van Full Moon samen met Dadi. Technisch gesproken (brilbeer?) was Andre Dadi de betere DJ; Zo was de platenkeuze in een logische volgorde en kon -ie ook nog eens mixen! Vogel's sets waren chaotischer en kon dus absoluut niet mixen. Maar ja, zijn platenkeuze kwam precies overeen met mijn eigen smaak. Zijn enige minpunt was dat hij zo vaak naar de WC moest. Toch eens vragen wat -ie nou had. Tijdens mijn nierstenen periode had ik dat ook wel, maar zo vaak? Het maakte wel dat de avond een speciale spanning meekreeg wanneer Ron draaide. Zou -ie de volgende plaat op tijd er in gooien?

Mijn grote held Ron Vogel was er dus die avond. Hij moest eens weten hoe graag ik daar had willen draaien. Full Moon! Dat was toch wel de tent. Lichtelijk teleurgesteld werd het dus Nighttown (ironisch bedoeld hoor...), en niet veel later was het gedaan met die legendarische club. Later heb ik er nog wel eens afterparties gedaan en ik had toch altijd het gevoel dat ik de boel aan het verkrachten was daar. De tijd staat niet stil, en inmiddels is Nighttown ook niet meer. Maar wat gebeurt er als je ouder wordt? Alles komt terug! En dit keer jongens en meisjes, is het de funk!Funk Me
Nietsvermoedend kwamen we dus bij Club Waas aan en zou ik het gaan beleven. Het was de eerste keer sinds jaren dat ik weer entree betaalde. Niemand wist dat ik langs zou komen en waarom ook? De toegansfee was trouwens ongehoord laag. Zeker toen ik er achter kwam dat het in dit geval een teletijdmachine betrof! Voor mij althans en een ieder die vroeger ooit in Tudor en Full Moon kwam. Veel ex Nighttown collega's ook. Veel nieuw grut ook en dat is goed. Ik kan niet anders zeggen dat funk leeft, al is het naar mijn mening nooit weg geweest. Wie herinnert zich Denz Da Denz niet in de bioscoopzaal van Nighttown? Eric Denz was er trouwens ook. Ik had 'm al een tijd niet gezien terwijl hij toch mijn 'best man' was bij mijn huwelijk. Toen ik 'm vertelde dat dat inmiddels voorbij was keek -ie toch wel even op z'n neus. Funk Me is dus voor een ieder aan te raden. Ik wilde ook even zeggen dat ik lekker de enige was met een 'Funk Me' shirt. Dat heb ik al een tijdje en draag ik meestal als ik draai. Verder moet je de foto's maar even bekijken. De sfeer van zo'n avond komt hierdoor toch het meest tot z'n recht.Kroonluchter
Ik wilde het kort houden, maar dat is niet gelukt. Maar nu moet ik toch echt stoppen om nog een paar uur te slapen voor ik vlieg. Het zal best wel weer leuk worden in Roemenie. Crystal is een legendarische club. Het heeft een kroonluchter van zo'n 10 meter doorsnede en er passen zo'n 3000 man in. De laatste set die ik daar draaide is over het internet gegaan en 1 van de meest gedownloade sets van 2004. Volgende week dus Rome en vorige week draaide ik in de meest noordelijke gelegen stad van de wereld: Moermansk in Rusland. Dat was een waar avontuur en daar vertel ik je volgende keer over. Laatst had ik ook in Cairo, Egypte gedraaid en dat was ook niet mis. Ach, zoveel te vertellen, maar zo lui...och, och...

Harry


Harry in Funk Me shirt


Harry
Harry Lemon

De foto's zijn genomen bij Funk Me op 5 maart. De derde foto is gemaakt door Patisfaction, hiervoor hartelijk dank.

Er is aanstaande zondag in Club Waas een Full Moon Reunion Party
De eerstvolgende Funk Me in Club Waas is op zaterdag 7 mei.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws