Prijzenslag goed voor de dancescene!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Stelling: prijsverlaging leidt weer tot hoge bezoekersaantallen!Hoe krijgen organisaties die zalen weer vol?

2 entreekaarten voor de prijs van 1. Dat hield de afgelopen week de gemoederen bezig op diverse fora. Nadat ID&T-directeur Duncan Stutterheim aankondigde deze prijsstrategie toe te gaan passen op de ID&T-events Innercity en Thunderdome, lijkt er een prijzenslag tussen dance-organisatoren te ontstaan.

De reacties van het publiek op deze ontwikkeling waren natuurlijk zeer positief. Maar wat waren de reacties van de grotere dance-organisatoren? Rocco Veenboer van Monumental liet in ieder geval weten niet aan zulke acties mee te werken. "Awakenings geeft altijd topkwaliteit voor een redelijke prijs en de aflevering van oudejaarsavond zal dan ook net als alle afleveringen van de afgelopen 7,5 jaar wederom uitverkopen. Van mij kun je dus helaas geen desperate acties zoals 2 kaarten voor de prijs van 1, of het weggeven van duizenden kaarten verwachten".

Directeur van Extrema, Marcel Mingers, was ook niet echt te spreken over de actie van ID&T, "Gelukkig zijn de entreeprijzen bij Extrema niet astronomisch hoog. Neem bijvoorbeeld ons nieuwjaarsevenement NYE dat met een sterke artiestenprogrammering voor 37 euro absoluut redelijk te noemen is. Conclusie: lagere prijzen? Prima, maar daar hoeven wij dus niet aan mee te werken". Brian Bout van UDC noemde het vorige week "een paniekreactie", maar was na dondermiddag niet meer bereikbaar voor commentaar.

Maar ook de kleinere organisatoren lijken in te zien dat het zo niet verder kan. Zo liet Club Risk vorige week weten dat er op 1 kaartje ook 2 mensen toegelaten zouden worden op het 10-jarig bestaan van deze organisatie. Bespeuren wij hierbij een nieuwe trend in de dancescene? Wie volgt? Gaan de grotere clubs ook hierin mee? Betekent dit het begin van een prijzenslag? We zijn benieuwd.

Daarom de volgende stelling: Door verlaging van de ticketprijzen, worden de clubs en grote evenementen weer goed bezocht!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws