Teveel platenwinkels in Rotterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Heeft Rotterdam nog behoefte aan nieuwe platenzaken?Rotterdamse vinyl-junkies zien door de bomen het bos niet meer

Onlangs opende Ultimate Records in het centrum van Rotterdam zijn deuren. Deze winkel, gelegen aan de Schilderstraat (het verlengde van de Witte de Withstraat) is een one-stop shop voor iedere DJ, want er zijn niet alleen records, maar ook een zeer uitgebreid assortiment platentassen en apparatuur verkrijgbaar.

Dat klinkt mooi, maar heeft zo'n winkel nog wat toe te voegen aan het huidige aanbod van platenwinkels in de Maasstad? Een blik op de Nieuwe Binnenweg zegt genoeg. Daar bevinden zich bijna meer platenzaken dan stoepstenen. Mid Town, Basic Beat, Triple Vision, Rhythm Import, en ga zo nog maar even door.Een glimp v/d inrichting van URS

UDG, initiatiefnemer van Ultima Records, heeft daar maling aan. Met de verkoop van de welbekende, gelijknamige record-bags, een diversiteit aan platen - afkomstig van zeer obscure labels en een gevarieerd aanbod van dj-equipement, probeert de winkel een eigen identiteit op te bouwen in een stad met het grootste aantal platenzaken van Nederland.

Vorig jaar doekten de mannen van Outland Records hun winkel nog op. Ze slaagden er niet in om een rendabele platenzaak - gesitueerd op de Nieuwe Binnenweg - op te zetten. Er zijn simpelweg teveel winkels, waardoor de concurrentie moordend is. Daarnaast heeft de muziekindustrie het de laatste jaren zwaar te verduren. Veel music-junkies downloaden zich een ongeluk en een groot aantal dj's bestelt zijn platen online. Kortom: de Maasstad heeft teveel platenwinkels. Degenen die anno 2004 een nieuwe zaak proberen op te zetten, moeten worden geboycot!

Ultimate Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws