Kwaad!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

KWAAD!


Ik had bijna mijn stukje af, maar gooide het toch maar weer weg. Wat dat betreft schrijf ik zoals ik muziek maak: Niet te lang dubben. Voelt het niet goed? Weg ermee. Dan maar voorbij die deadline. Waarom weggegooid? Ik maakte me kwaad. Daarom. Te kwaad, en dat wilde ik mezelf en de lezer niet aandoen.

Het komt allemaal door Ad Visser. Hoewel, niet echt. Maar hij was wel de aanleiding tot mijn kwaadheid. Mr Toppop zong bij Barend en van Dorp een soort van moderne protestsong zoals het een postmoderne, aan idealen ingeleverde hippie, betaamt. Al pratende en zingende bracht hij een aanklacht tegen de 'gek geworden wereld' waarin wij leven. Het betoog was weliswaar naief, maar ik was het in grote lijnen met hem eens. Vervolgens hing de moeder van Machiel Kuyt aan de telefoon om verslag te geven van haar bezoek in de gevangenis aan haar zoon en ziedaar: Ik was ~#@!!*#} kwaad!

Op zich niets bijzonders. Ik maak me voortdurend kwaad. De onderwerpen waarover zijn doorgaans van verschillende aard. Zo spuug ik op de regering die onze arme landgenoten in den vreemde regelmatig laat stikken. Ik walg van onze premier die, samen met de Hoop-Scheffer, als knullig schooljongetje de handen schudt met hen die de macht hebben. Ik kots van die belangenoorlogen en die idiote muur in Israel. Ook word ik ziek van het Nederlands elftal en de zichzelf gelikte non-dj's die de scene verzieken en organisaties die hun eigen dj's in een top 10 zetten. Ik word misselijk van als God gehypte producers die niets gepresteerd hebben en alleen maar goed zijn in jaknikken en het updaten van hun adresbestanden. Naar de hel met platenlabels die hun artiesten weigeren te betalen en de als vermaak tentoongestelde leeghoofdigheid op de televisie.Ik word ziek van het Nederlands Elftal...

Rot op met die DJ top 100 waar alleen Albert Verlinde nog wat van snapt. Jiskefet had gelijk na crediteuren/debiteuren moeten opdonderen en die Abba musical slaat nergens op. Stuur dat schorremorrie dat voor Bekende Nederlanders moet doorgaan de mijnen in. Pleur alle mobiele telefoons de Nijl in en laat er snel een alles vernietigend virus komen, opdat we weer gaan communiceren met elkaar. Ik ben tegen dierenmishandeling en Guantanamo Bay, gerechtelijke dwalingen en walg van dat stomme, moppentapende konijn. Het is abnormaal dat landgenoten uitgeleverd worden aan vreemde mogendheden en dat we op het allerhoogste niveau over het verbieden van satire spreken. En ik walg het meest van mezelf als ik me hoor praten over het veroveren van de Amerikaanse markt door middel van een uitgekiende tourstrategie waardoor ik minstens op 40 moet binnenkomen bij de volgende Top 100 verkiezing....en ik walg van dat stomme, moppentapende konijn

Mijn God, dit stukje is erger geworden dan het eerste. Misschien moet ik het maar weer deleten en die energie in m'n muziek gooien. Spoilt for choice! Hola! Taalverloedering. Maakt me ook zo kwaad? Nee, ik behoud dit stukje en stuur 't op naar de redactie. Genoeg kwaadheid over voor m'n muziek.

Bah!
Harry
Lemon8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws