Hoe meer festivals, hoe beter!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Festivalaanbod anno 2003: hoe meer hoe beter?

Zo rond deze tijd krijgen veel mensen last van het fenomeen: 'de zomer in je bol'. Je kent ze wel, die dagen dat de zon weer volop gaat schijnen en het kwik weer stijgt naar die aangename 20 graden. De korte broeken en rokjes mogen weer aan, en de terrassen stromen vol. Vrijwel iedereen heeft dan: zin in de zomer! En natuurlijk wordt die enorme drang naar de zomer vergroot omdat iedereen weet: zomer = festivals :-)

Tekst: Swan

Maar naar welke festivals gaan we eigenlijk? Soms is de keuze maken moeilijker dan je denkt. Tegenwoordig lijkt het er op dat er in de zomer geen enkele zaterdag voorbijgaat, zonder dat er ergens een festival plaatsvindt. Dit in vergelijking met een paar jaar geleden, toen we het nog moesten doen met een beperkt aantal festivals. Tegenwoordig is de concurrentie groter dan ooit.


Deze strijd is zelfs zo groot dat sommige organisaties hun festival dit jaar noodgedwongen laten schieten. Voorbeelden hiervan zijn de Belgische festivals House Torhout festival en Beach Rock, welke niet doorgaan vanwege een te grote concurrentiestrijd. Je zou kunnen zeggen dat door de toenemende concurrentiestrijd de kwaliteit van de festivals zal toenemen. Maar de vraag is of die kwaliteit nu ook echt toeneemt.

Daarom willen we van jullie weten of de kwaliteit van de festivals, door het toenemende aantal, er daadwerkelijk op vooruit gaat. Welke festivals worden dit jaar zonder twijfel bezocht? En welke niet?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws