Snap er geen SARS van

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Snap er geen SARS van

Beloofd is beloofd. Vanaf nu elke week weer een nieuwe column. Over een paar uur is de tweede deadline om de remix van Bach's 'Mattheus Passion' in te leveren, en er valt nog wat te doen. Dus schrijf ik dit tussendoor. Hopelijk wordt het niet te warrig. Waarschijnlijk wel kort.


Het blijkt dus dat alle Amsterdammers uit het gezelschap van remixers de deadline gehaald hebben. De Rotterdammers dus niet, waaronder ondergetekende en Ronald Molendijk. Nu had ik dat voor mezelf ook wel een beetje ingeschat. Enfin, ik werk het beste onder druk.
Het was een zware klus. Het valt niet mee om de 'klassieker der klassiekers' in een dansbaar jasje te gieten. Vooral niet met de stukken die mij zijn toebedeeld. Werkelijk alles was langzaam. Het hoogste aantal BPM - voor zover je daar van kan spreken - was 94. Da's leuk voor Massive Attack en Moby, maar andere koek voor mij.

Rotterdamse dj/producers halen hun deadlines niet

Toch heb ik niet te klagen. Het gaat namelijk om de mooiste passages. Elke Mattheus-fan begint spontaan te huilen wanneer dat gedeelte van de Passie voorbij komt. Grote kans dat dat 17 april in de Melkweg ook gaat gebeuren. Hoewel dat misschien voor andere redenen zal zijn.
Waarom? Omdat veel mensen het toch als blasfemie en heiligschennis beschouwen. Daarom. We zullen zien...

Dit weekend staat Istanbul op het programma. Voor de vijfde keer alweer, en ik heb er zin in. Ik blijf een dag langer. En dat is helemaal niet erg, aangezien ik weer in de Ritz-Carlton verblijf. Minder echter, is dat ik met Turkish Airlines vlieg. Nu had ik sowieso geen hoge pet op van die maatschappij (De eerste keer kreeg ik al water in mijn nek bij het landen!), maar na de kaping van 1 van hun toestellen vorige week is TA toch wel naar de laatste plaats van mijn lijstje gedaald. O ja, dan hebben we ook nog SARS en...de oorlog.Ja, ik ben dus tegen!

Ik kan niet anders concluderen dan dat dit wel de slechtste periode in de wereldgeschiedenis is om door te breken tot de 'Vliegende DJ Elite'. Helaas is het ook de minst goede periode om een Derde Wereldoorlog uit te lokken. (Is er ooit wel eens een goed moment dan?-Harry's duiveltje op linkerschouder.) Ja, ik ben dus tegen! Daarover volgende week meer. Ik heb daar iets over te zeggen. Moet nu weer verder met Bach. Tschuss!

Harry

Lemon8
Dave Lewis
Mattheus Passion - The Remix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws