Ben er weer!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Ben er weer!


Het is alweer een tijdje geleden, maar hier ben ik dan weer. De laatste maanden is er veel gebeurd. Ik ben weg bij mijn management en heb mijn boekingsbureau ingeruild voor een nieuwe. Allemaal in goed overleg natuurlijk. Ik 'manage' mezelf weer en dat gaat me eerlijk gezegd goed af.

Ook de boekingaanvragen gaan erg goed, zeker na het succes van 'New York, New York'. Inmiddels heeft de plaat meer verkocht dan welke andere dan ook, en daar ben ik uiteraard erg blij mee. De aanvragen uit het buitenland verhouden zich zo'n 15 op 1 vergeleken met Nederlandse boekingen. Aan de ene kant natuurlijk geweldig - het is immers een droom die uitkomt - maar aan de andere kant jammer omdat het reizen nu eenmaal niet in de koude kleren gaat zitten. Soms heb ik heimwee naar de tijd dat ik met mijn vaste taxichauffeur relaxed naar Nighttown reed voor 8 Hollandse guldens om lekker 6 uur lang te draaien voor weinig. Dit jaar is het trouwens al weer 10 jaar geleden dat ik in Nighttown begon. Waar blijft de tijd?

Inmiddels reis ik de hele wereld rond en voel me zeer bevoorrecht. Overal word ik koninklijk binnengehaald, slaap (indien mogelijk) in de beste hotels en reis eerste klas. Het is soms moeilijk te bevatten en het maakt me doorgaans erg verlegen. Mijn Nederlandse volksaard zegt me steeds weer dat al die poeha nergens voor nodig is. Maar zodra je jezelf daar naar gaat gedragen, kijken ze vreemd op. Dan ben je gelijk al sympathiek en een toffe peer. Te gewoontjes mag ook weer niet, want schijnbaar moet je toch op de een of andere manier aan het beeld van de Superstar DJ voldoen om teleurstelling te voorkomen. In mijn geval sta ik dan af en toe maar een platenkoffer af of vraag iemand of 'ie scheermesjes wil halen. Dat is inmiddels een vaste routine, aangezien ze op elk vliegveld steeds weer uit m'n koffer worden gehaald. Tssk...

Waar blijft de tijd?

Ik was al volledig bepakt en gezakt voor Miami, maar ik ga uiteindelijk toch niet. Aanvankelijk zou ik een gig doen voor het bekende internet radiostation Protonradio.com. en het befaamde Ultra feest om daarna door te vliegen naar Lima in Peru en Sao Paulo in Brazilie. Al met al zou ik zo'n twee weken wegblijven. Het vooruitzicht was goed; veel zon, zee en strand en tussendoor wat interviews geven en plaatjes draaien. Klinkt goed, niet?
Helaas was het te veel gedoe rond de organisatie die me zou laten overkomen en heb ik uiteindelijk mijn boekingsbureau gevraagd de knopen maar door te hakken. De wereld rondreizen is leuk, maar het geheel moet wel in balans blijven. Los daarvan zie ik nog genoeg exotische oorden dit jaar en ben ik inmiddels al gevraagd of ik solo wil draaien in Miami's Opium Garden.

Inmiddels komen weer veel remixopdrachten binnen en neem ik 'r toch weer enkele aan. Veel interesse uit Amerika en Italie de afgelopen maand. Het voordeel van draaien en produceren is dat ze je een heel pakkage voorstellen. Een Italiaan vroeg me om in Rimini te komen draaien deze zomer, en vroeg en passant ook gelijk maar om twee remixen. Het geeft maar aan hoe belangrijk het tegenwoordig is om DJ en Producer te zijn, maar da's een ander verhaal. Gelukkig ook leuke dingen in Nederland vanaf april. Zo is daar de bewerking van de Mattheus Passion van J.S. Bach, en dat is werkelijk een uitdaging. Ik zal er meer over schrijven de komende tijd. Ook XL en de staan weer op het programma: daar ben ik erg blij mee! Laatst stond ik nog in de Q te Zwolle, en die gasten aldaar doen echt niet onder voor de buitenlandse prog party's. Echt een supertent waar ik me helemaal thuis voel.



Bestseller!


Mattheus Passion => The Remix

Dit jaar gaat bijzonder spannend worden. Dankzij 'New York, New York' schijn ik een brug te hebben geslagen tussen diverse dance-stromingen en sta ik ineens geprogrammeerd tussen Armin van Buuren en andere trance maar ook techno/techhouse-helden in superclubs als Gods'Kitchen (UK) en Spundae (US). Ook daar ben ik blij mee. Preken voor eigen parochie is niet altijd interessant en ik kan weer dat doen wat ik 10 jaar geleden in Nighttown deed: Gewoon goeie plaatjes draaien. Wat voor naam ze het beestje ook mogen geven.

Ik beloof beterschap en vanaf deze week gewoon weer een wekelijkse column.

Harry

Lemon8
Proton Radio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws