revival van de hardcore?

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Stelling: er staat ons een revival van de hardcore en gabber te wachten!
Over twee weken gaat het gebeuren: het tienjarige bestaan van Thunderdome! Tien jaar, dat is niet niks. De echte diehards kijken er al maanden naar uit. Duizenden hardcore-fans zullen de RAI op zijn grondvesten laten trillen. Op ID&T Radio werd gisteren als klap op de vuurpijl ook nog een broodje aap verhaal opgehelderd. Er ging jaren geleden een verhaal de ronde dat je gratis bij Thunderdome naar binnen mocht, wanneer je een echte Thunderdome Wizard op je arm getatoeerd had. Gisteren werd dit verhaal opnieuw aangehaald. En wat schetste onze verbazing. Het verhaal is waar! Dus heb je nog geen kaartje weten te bemachtigen, ren dan niet naar de ticketservice, maar gelijk naar Tatoo Bob!

Tekst:Chris

Tja, hardcore en gabber. Deze stromingen leken zichzelf kapot gemaakt te hebben door haar 'happy variant'. Na alle Gabberpieten, Mosselmannen en andere onzingimmicks, had iedereen het wel gezien met deze stroming. De massa welteverstaan. Deze ging met ID&T en UDC al vrij snel over naar de Trance en de Hardhouse. Maar er bleef iets sudderen. Er bleef een groep bestaan die zich bij deze stroming thuis bleef voelen. Zij stortte zich eerst op de Classics zodat dj's als Darkraver, Paul Elstak, Panic en Rob eigenlijk nooit echt werkeloos zijn geweest. En nu, de laatste jaren, zie je ook de echte hardcore weer meer naar voren komen. Het is nog niet helemaal terug. Maar deze Thunderdome zou wel eens, mede voor ID&T, de omslag kunnen zijn.Darkraver @ Decibel Outdoor 2002


Laatst werd er een documentaire uitgezonden op de Rotterdamse zender TV Rijnmond, getiteld: 'Vergeten verhalen.' Het vergeten verhaal ging over de discotheek Parkzicht die in 1997 ten onder ging. Er waren slechte verhalen over met name het laatste jaar. Dit waren de tijden van de Narcotica problemen, geweldsuitspattingen en geflipte portiers. Maar er waren vooral ook goede herinneringen aan begin jaren '90. DJ Paul en DJ Rob vertelden met enig heimwee in de stem over deze tijd. De tijd dat de tent ieder weekend tot aan de nok toe gevuld was. Dat er gefeest werd tot aan de zondagmiddag. En ook de tijd dat de sfeer daar nog helemaal top was. DJ Rob eindigde het interview waar ik mijn verhaal mee begon: "Er staat een nieuw leger klaar! Een nieuwe groep jonge ravers die wil knallen op grote feesten en in clubs!"

Kortom onze stelling luidt: er staat ons een revival van de hardcore en gabber te wachten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws