DJ dilemma's ofwel; luxe problemen

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Harry lemon is DJ/Producer en in binnen- en buitenland bekend als Lemon8. Hij draait over de hele wereld en produceert voor vele labels. Hij wast zijn haar met L'Oreal en gebruikt iedere dag Kruidvat scrub-creme. "Na een heftig weekend ben ik flink vies en heb ik het echt nodig." Wat heeft hij nog meer te vertellen...?

DJ dilemma's ofwel; luxe problemen

Ik probeer doorgaans een wekelijkse column te schrijven, maar soms schiet het erbij in. Het is niet zo dat ik niet weet waar ik het over wil hebben. Onderwerpen genoeg. Er is gewoon tijdgebrek. Augustus was een drukke maand. Vrijwel elk weekend draaide ik op een festival en doordeweeks werkte ik in de studio.
Op dit moment ben ik druk bezig met de productie van mijn nieuwe album The Inner Sanctuary Sessions. Het wordt een dubbelaar met originele tracks en remixen die ik het laatste anderhalf jaar geproduceerd heb. In totaal twintig tracks. Het is de eerste cd sinds 1996 en ik heb er zin an! Het schiet al aardig op. Beide schijfjes zijn inmiddels gemixt en het artwork moet deze week klaar zijn. Daarnaast moet ook de aanstaande website worden ingevuld. Het is veel rennen en vliegen en weinig slaap. Mij hoor je niet klagen hoor; het zijn immers niets anders dan luxe problemen.CD Hoesje: The Inner Sanctuary Sessions

Dat brengt me op het volgende punt. Gisteren kreeg ik een mailtje uit Engeland; of ik interesse had in een tour door Rusland, samen met twee andere (Engelse) dj's. Nu krijg ik steeds meer aanvragen uit Oost Europa binnen, dus dat is niet zo raar. Ik antwoordde dat mijn manager op vakantie was en dat ik er in de tussentijd over na zal denken. Inmiddels wist ik zijn antwoord (dat van mijn manager) al; 'kun je die tijd niet beter in de studio doorbrengen' of: 'Dat is echt nul komma nul exposure!' En meer van dat soort managerstaal.
Even later zat ik voor de buis naar een herhaling van Netwerk te kijken en zie daar; een special over ontvoeringen in Rusland. 'Ik ga niet!', was mijn onmiddellijke reactie terwijl ik allemaal zielige hoofden voorbij zag komen. 'Ik kreeg een klap met een geweerkolf en werd wakker in een bunker', vertelde iemand. 'Van sommige mensen hoor je nooit meer wat', vertelde een arts zonder grens. Opzwellende tonen in mineur van de Netwerk soundtrack maakten het geheel er niet vrolijker op.

'Maar Michel de Hey is er ook geweest en veilig teruggekeerd', antwoordde een vertrouweling toen ik hem het dilemma voorlegde. Het stelde me niet gerust en ik besloot om het op het bordje van meneer de manager te leggen, zodra hij terug zou komen.
Nu moet ik je zeggen dat een goede manager meestal gelijk heeft. De mijne heeft twintig jaar ervaring. Ik bedoel, zou je het zelf verzinnen om een hotel te eisen dat aardbeving bestendig is? Los daarvan voel ik me altijd een beetje bezwaard om zoiets af te wijzen. Er zijn al zat mensen die niet verder komen dan camping 'Het Sluitgat' op Schouwen Duivenland. En ik moet een betaalde tour in Rusland weigeren? Nu weet ik natuurlijk wel dat je toerisme en werk niet met elkaar moet vergelijken, maar toch...Rusland? Wat is er mis met Rusland?

Zo'n tour door Rusland wel of niet doen is dus eigenlijk een luxe probleem. (Naast het feit dat het inderdaad gevaarlijk kan zijn.) En er zijn er meer van waar je als artiest mee geconfronteerd kan worden. Dat maakt het heel moeilijk om met iemand - die buiten de dj/muziek-bizz staat - over zoiets te praten. Maar nu heb ik dat toch gedaan en wel met jullie.
Ik sluit af met de mededeling dat de afgelopen maand erg geslaagd was, voor zowel dj's als festivalgangers. Het leek wel de hele maand feest en ik vind het toch wel een beetje jammer dat het festivalseizoen voorbij is. Nu allemaal weer de clubs in tot de volgende zomer. Zeker in Rotterdam lijkt me dit geen probleem.

Harry

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws