Vreemde DJ Snuiters

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Harry lemon is DJ/Producer en in binnen- en buitenland bekend als Lemon8. Hij draait over de hele wereld en produceert voor vele labels. Hij wast zijn haar met L'Oreal en gebruikt iedere dag Kruidvat scrub-creme. "Na een heftig weekend ben ik flink vies en heb ik het echt nodig." Wat heeft hij nog meer te vertellen...?

Vreemde DJ SnuitersJames Zabiela
Af en toe verbaas ik me over DJ's, en dan voornamelijk de nieuwe lichting, de NuBreed, waar ik volgens zegge ook bij schijn te horen. Het valt me op dat sommigen gewoonweg contactgestoord zijn. Op het Lovefields Festival draaide de 'Bedroom Bedlam winner' James Zabiela na mij. Een van de 376 gedoodverfde opvolgers van Sasha en tevens beschermeling van 'the Man like...' (wie eigenlijk? Edward Norton?) In Nederland zijn er DJ's die elkaar niet kunnen luchten of zien, terwijl ze toch 'popie-jopie' met elkaar omgaan. Los daarvan zijn Nederlanders - dus ook de DJ's - communicatief vrij vaardig. Daar komen ook nog eens goede manieren bij kijken en voila, er lijkt niets aan de hand.

Als ik rare snuiters tegenkom, dan zijn het meestal Engelsen. Zabiela is zo'n snuiter. Normaal gesproken geef ik iedereen een hand, of in ieder geval een klopje op de schouder. We doen toch allemaal hetzelfde ding En als DJ's elkaar ontmoeten is het - letterlijk - altijd feest. Bij James ging het anders. Het was net als in een film. Ik reikte hem de hand en zei 'nice to finally meet up'. Vervolgens nam hij een stap achteruit, bekeek mijn hand en keek me aan. Toen volgde aarzelend zijn hand. Dit alles leek wel 5 minuten te duren. De tijd stond stil. Hij zei niks terug maar knikte of iets dergelijks. Ik liet me niet ontmoedigen en probeerde af en toe te communiceren. Helaas, het zat 'r niet in. Deze man van 22 was of verlegen, of moe, of onbeschoft, of had gewoon geen zin. We hadden elkaar nooit eerder ontmoet, dus kan het niet aan mij gelegen hebben.
Goed, iedereen kan een off-day hebben en misschien was hij zwaar geconcentreerd in afwachting van zijn optreden. Maar zijn set stelde ook al niet zoveel voor. Ik vond de set leeg, net zoals ik hem leeg vond. Een goede DJ legt altijd wel iets van z'n ziel bloot in een set. En als je persoonlijkheid hebt, hoor je dat dus ook terug. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik
luisterde naar Mick Boskamp, die een telefonisch interview met hem had in z'n radioshow VIP Sessions. Hij kon zowaar communiceren! Hij klonk vrij normaal, stotterde en giechelde vol trots als de naam Sasha voorbij kwam en ging op weg naar Amerika. Ik geef 'm het voordeel van de twijfel.

De eerste ontmoeting met James Holden was ongeveer vergelijkbaar, maar over hem had ik al gehoord dat er 'iets' was. Naar alle waarschijnlijkheid een zwaar geval van verlegenheid. Van Holden wist ik in ieder geval dat het geen asshole of arrogante kwibus was, omdat we al heel wat e-mailtjes over en weer hadden verzonden. En dat ging niet alleen over muziek. Nee, James is gewoon de overgevoelige, romantische, gekwelde artiest zoals daar meer van zijn. Ik weet ook dat ie aardig is. Zo gaf hij mij een droog T-shirt toen ik helemaal natgeregend was op het Extrema Festival.
Natuurlijk kan het gewoon de leeftijd zijn. Allebei zijn ze rond de 20 en zijn nog volop in ontwikkeling, maar als ik nu even onze eigen Benny Rodriques neem, die ook nog jong is, zie ik een groot verschil. Nu wil ik niet zeggen dat Benny normaal is, maar het verschil is opmerkelijk. Met Tom Harding was het ook geen warme ontmoeting trouwens. In plaats van een 'hallo', begon ie gelijk te springen. Op mijn plaat nog wel!?


James Holden

De gig in Istanbul was trouwens super. De locatie was in een bos net buiten de stad en samen met de Stanton Warriors (wel normaal!) maakten we echt een feest. We verbleven allemaal in de Ritz-Carlton samen met de grootste maffia-bazen. Er was daar namelijk een Maffia topmeeting. Zaterdag kwam ik terug in Nederland, waar een dag later Lovefields plaatsvond, waar ik me prima geamuseerd heb. Al met al een druk weekend, maar al weer veel zin in het volgende. Daar kom ik naar alle waarschijnlijkheid geen rare DJ-snuiters tegen, want het wordt een 'Hollandsch' feest. Of draai ik nu toch samen met Benny?

Greetz,
Harry

Die beloofde prijsvraag over James Holden waarbij je zijn T-Shirt kon winnen gaat helaas niet door. Hij wilde het terug omdat het een collectable is van het label 'Mo Wax'...(...)
De vraag was trouwens deze: wat is de naam van het programma dat James gebruikt voor al zijn producties?
Uit de goede inzendingen wordt sowieso een leuke prijs verloot.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws