Geen Harry Lemon column!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Harry lemon is DJ/Producer en in binnen- en buitenland bekend als Lemon8. Hij draait over de hele wereld en produceert voor vele labels. Hij wast zijn haar met L'Oreal en gebruikt iedere dag Kruidvat scrub-creme. "Na een heftig weekend ben ik flink vies en heb ik het echt nodig." Wat heeft hij nog meer te vertellen...?

Geen Harry Lemon column!

Een tijdje terug vroeg Love2Party of ik misschien zin had om stukjes te schrijven voor de site. Ik mocht over alles vertellen. Geen censuur, geen restricties. Kortom; een column. Alweer 1 zal je denken. Ja, alweer een column. Er zijn 'r zat inmiddels, dus dacht ik goed na of ik zoiets wel zou doen. Mick Boskamp (godfather van de dance column) heeft ooit in 1 van zijn stukjes gezegd dat hij alleen maar kon schrijven zoals hij deed, omdat hij geen onderdeel uitmaakte van de dansscene. Op die manier kon hij dus 'ongestraft' alles zeggen en over alles een mening geven zonder consequenties. Wanneer een DJ dat doet wordt het een heel ander verhaal. Om diverse redenen worden je woorden al snel op een gouden weegschaaltje gelegd en begeef je jezelf op glad ijs. Reden genoeg om jezelf behoorlijk in te houden. Lees die stukjes er maar eens op na. Het gaat er altijd over hoe geweldig die en die club was, hoe leuk het wel niet was met die collega-DJ daar in den vreemde, en ga zo maar door. De wereld van de DJ is fantastisch met allemaal uiterst vriendelijke en sociale personen in een natte jongensdroom. Als er een keer uitgehaald wordt, gaat het over heel andere dingen.

Harry Lemon8

Een column geschreven door een DJ is dus eigenlijk een tegenstelling. Er is wel degelijk censuur. Er zijn absoluut beperkingen. Een echte DJ-column moet ongeveer het saaiste leesvoer zijn dat er bestaat. Zoiets als de persconferentie van een formule 1 coureur. Heb je dat wel eens gezien? Den Haag Vandaag op de racetrack! 'The team did a great job'. Elke keer maar weer. Of voetballers en hun trainers: 'we hebben best goed gespeeld' terwijl ze net met 6-0 hebben verloren. Redenen genoeg dus om geen DJ-Column te schrijven. Dodelijk saai voor de lezer als je het mij vraagt. Bovendien ook nog eens zeer gevaarlijk voor de DJ in kwestie. Een tijdje terug had ik een interview voor een bekend dance magazine waarin ik gewoon antwoord gaf op de aan mij gestelde vragen. Ik deed dat zo eerlijk mogelijk en voordat het blad uitkwam(...) werd ik al van alle kanten gebeld door zogenaamd beledigde mensen. Het woord rectificatie sloeg me om de oren. Ik kreeg zelfs suggesties om een Media Cursus te volgen van mensen die het goed met me voor hadden! 99 % Van de reacties waren overigens positief. En met de 'gekwetste' personen in kwestie heb ik nog steeds een goede relatie. De interviewer was trouwens onze eigen Marcel van Love2Party. Zou hij me misschien daarom vragen? Als scheldende DJ? Om lekker de boel op stang te jagen? Mmm...Schiet me nu net even te binnen.

Ik denk niet dat ik een column ga schrijven. Misschien moet ik me concentreren op leuke verhaaltjes ofzo. Zodoende kan ik schrijven over alles en iedereen zonder consequenties voor mijn carriere als DJ/Producer. Geen censuur. Geen restricties. Bovendien zijn DJ's ook maar gewone mensen. Ik maak zat mee buiten de bizz. Maar nu ga ik even de planten bewateren en de hond eten geven. Misschien schiet me nog een leuke anekdote te binnen voor de volgende colu...pardon, het volgende stukje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws