De 10 van ... Duplex & Joe Manish

Partyscene Redactie | 11 april 2012
blogs

Sfeervol gepomp. Stilzitten is geen optie

Platenrek, Berwick Street, Soho, London

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt vaak niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Duplex & Joe Manish.

Het nieuwe maandelijkse initiatief van dj Joe Manish heet ‘Back to music’. Tijdens de eerste editie op vrijdag 20 april in het Rotterdamse Vuig geeft hij samen met Duplex een soort muzikaal college, waarbij gedanst mag worden. Welke platen komen zeker aan de orde?

De 10 van ... Duplex

 

1. The Housefactors - Play It Loud

Essentiële re-issue. House zoals alleen Larry Heard het kan maken. En op de b-kant 2 tracks die klinken als Larry Heard en Derrick May opgesloten in een lift.

2. Da Sampla - West Side Sessions 

Nog een re-issue die de moeite waard is. Origineel op het M3 label van Record Time. Shake mishandelt hier de samplers weer, zoals alleen hij het kan.

3. Aybee - Astral Metronome

Kommands is hier de track. Offbeat met een baslijn, die het geheel bij elkaar houdt, afgemaakt met een stel dreigende pads. Maar er is licht aan het eind van de tunnel als er in de laatste minuten nog een gefilterde sampleloop bijkomt, die het naar een hoger plan brengt.

4. Model 500 - Control / The Messenger

Het soort plaat dat de mens hoopvol stemt; Juan heeft z'n mojo weer gevonden! Sterke plaat die klinkt zoals Model 500 hoort te klinken, zelfs met de nieuwe productietechnieken.

Duplex

5. Gene Hunt - Then & Now EP

Jackende ritmes en baslijnen met zweverige strings en classic Chicago melodietjes. Vernieuwend? Nee. Maar who cares, schudden met die kont!

6. Vakula - Shevc005

Oekraïense techno. This Is Not Music is een dreigende, freaky 808 workout die klinkt als een radioactieve wolk boven Tsjernobyl. Hier en daar wat dubby invloeden a la Ectomorph en een snufje classic Kenny Larkin.

7. Frak - Triffid Gossip

Obscure Zweedse techno, denk ik. Is het techno? Niet echt in een hokje te plaatsen eigenlijk.  Maar 't swingt de frituurpan uit in ieder geval.

8. Nrsb-11 - Nrsb-11

DJ Stingray vs. Heinrich Mueller, een combinatie die alleen op naam al zou moeten zorgen voor het bij de hand houden van een box-tissues. En het is ook een epische plaat geworden. Diepe SciFi shit.

9. Arttu - Soul Stream

Arttu aan de rol! Man of the moment. Elke release is raak, vieze beats en vuige baslijnen. Ook hier op Gerd's 4lux weer een superdikke combi van het oude Detroit en Chicago recept.

10. Pollyn - Sometimes You Just Know It (Moodymann Rmx)

Als je hem hoort weet je het. Moodymann wist het ook.

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Voornamelijk proberen zo af en toe 's een leuk stukje muziek af te leveren.

Waar draai je de komende tijd?

20 april in de Vuig met een XL set en 26 mei een ouderwetsch vinylsetje bij de Midlight crew in het Poortgebouw in Rotterdam.

De 10 van … Joe Manish

Joe Manish1. Da Sampla - West Side Sessions (Wild Oats)

Oudgediende Anthony Shakir op 't label Wild Oats van jonkie Kyle Hall. Dat kan natuurlijk niet misgaan. Oude tracks op 12 inch en wat nieuwe (+locked grooves) op een 7 inch. Kan hier lang over doorpraten, maar dit is een hebbertje. Punt.

2. Andrés - New For U (La Vida)

Andrés met wederom een juweeltje, dit keer op z'n eigen label. Zodra je "New For U" hoort, kun je je ogen dichtdoen en is 't allemaal goed.

3. Theo Parrish, Osunlade, Rick Wilhite Feat. Billy Love - Blame It On The Boogie (Still Music)

Deze is al wat ouder, maar dat maakt 'm niet minder goed. Sterker nog, wat mij betreft is dit een van de beste dancetracks die ooit gemaakt zijn. In plaats van uren doorpraten over wat deze track bij me losmaakt, stel ik je voor om 'm gewoon te luisteren en helemaal gek te worden wanneer die bassline erin komt. Pure liefde dit.

4. Duplex - Meta [Fabrice Lig Remix] (Clone)

Als we dan toch terug in de tijd gaan, dan kunnen we net zo goed terug naar 2002. Fabrice Lig heeft een geweldig tijdloze remix gemaakt van Meta, die 't nog steeds erg goed doet.

5. Mathew Jonson - Typerope (Itiswhatitis Recordings)

Ik blijf nog even hangen in die periode. Deze plaat draai ik vrijwel altijd. Waarom hoef je je niet af te vragen. Tijdloos, funky, vrolijk, diep, enz. enz...

Tijdens Back to Music, op vrijdag 20 april in het Rotterdamse Vuig, geeft Joe Manish samen met Duplex een muzikaal college, waarbij gedanst mag worden. Welke platen komen zeker aan de orde?6. Mitsuaki Komamura - Fog City (Weedis)

Een heerlijke, warme sfeerplaat van dit nieuwe label uit Tokyo. De 2e ep is ook al zo sterk. Houd ze in de gaten!

7. Helium Robots - Jarza EP, Theo Parrish Translation 1 (Running Back)

Als Theo Parrish fanboy was ik erg verbaasd door deze remix/translation. Normaal gesproken niet een producer die op deze manier hoogtepunten creëert in een track. Smaakt naar meer Theo.

8. Soundstream - Just Around (Soundsampler)

Sfeervol gepomp. Stilzitten is geen optie. Heerlijke productie.

9. Floating Points - Arp3 (Eglo)

Meneer Shepherd kan bij mij echt niets verkeerds doen met z'n producties. Niet allemaal even lekker voor op de dansvloer, maar deze weet de toon toch wel te zetten.

10. Omar S And Ob Ignitt – Wayne County Hill Cop's [Original Mix] (FXHE)

Zit je hier nog steeds te lezen? Luisteren jij!

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Ik ben erg druk bezig met het opzetten en het promoten van "Back to Music"; m'n maandelijkse avond waarop maximaal 2 acts zullen draaien.

Dat lijkt misschien wat weinig, maar goede acts wil je zo lang mogelijk horen. Dat weten we allemaal.

Waar draai je de komende tijd?

20 april vindt de eerste editie van "Back to Music" plaats in de Vuig (Rotterdam) met Duplex. 11 mei de 2e editie. Dit zal een vinyleditie worden. De hoofdact blijft nog even spannend. Verder sta ik van de zomer zeker nog op Scheveningen en doe ik Amsterdam aan.

"Back to Music" - Lesson 1

Vuig Rotterdam, Kruiskade 26

vrijdag 20.04.2012

Entree: 7 euro

Line-up: Duplex, Joe Manish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws