De 10 van ... Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

Partyscene Redactie | 23 september 2011
blogs

Support your local record dealer!

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt vaak niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van …Jasper Wolff & Maarten Mittendorff.

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt vaak niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van …Jasper Wolff & Maarten Mittendorff.

Op de eerste Dekmantel-special van het nieuwe seizoen (vrijdag 23/9) in de hoofdstedelijke Paradiso, treden de Canadese geweldenaar Mathew Jonson en de New Yorkse deephousegod Kerri Chandler op. De bovenzaal en kelder worden gehost door Le Voyage en de Subway-crew; dj’s Jasper Wolff & Maarten Mittendorff. Welke platen brengen zij zeker ten gehore?

 

De 10 van … Jasper Wolff

 

1. Basic soul unit – Soulspeak (original mix)

Nieuwste release van Basic soul unit op het Label Dolly. Heerlijke plaat!

2. Mark williams – Full circle Chaptor 3 – Indigo Aera 003

De derde release op ons label indigo aera. Tribal-technokoning Mark Williams levert twee spirituele techno tracks met zuigende synths en ritmes zoals alleen hij dat kan. Wij zijn overweldigd door de vele support van grote internationale namen die deze release krijgt. De vinyl met gelimiteerde opgave ligt nu in de winkel dus wees er snel bij!

3. Maarten Mittendorff & Jasper wolff – Indigo aera 005

De 5e release op ons label zal weer van Maarten en mijzelf zijn. We testen de tracks al regelmatig uit op clubgeluid! Ik kan niet wachten tot we deze uit kunnen brengen.

4 Yennek (Kenny Larkin) - Serena  X - Carl Craig Innerzone remix

Deze plaat komt oorspronkelijk uit 1992 maar is laatst opnieuw uitgebracht op de Back in the Box verzamelaar op NRK, waardoor ik dit juweeltje heb ontdekt. Groovende, melodieuze plaat, blijft van het begin tot eind spannend.

5. Shadow Moses - Mothballs - Lonesome Hero 2 B Side

Geen fratsen, gewoon een lekker technoplaatje. Check lonesomehere.net voor de filosofie achter het label.  “support your local record dealer” WORD!

Jasper Wolff

6. Arnaud le texier – Ingredients (Jonas kopp premix)

Sterke remix van Argentijnse producer Jonas kopp, deze track werkt zeer goed in de club!

7. Head high – love thing

Love thing, de naam zegt het al.. Was na de eerste keer al verliefd op deze plaat. Head High is een alias van Shed, dus dat kan ook eigenlijk niet mis gaan!

8. Skudge - First observation - conforce mix

Alweer een dikke remix Conforce. Ik moet een plaat van Conforce noemen, want deze eilandbewoner is on fire! 

9. Floorplan - Basic Principle

Floorplan is een alias van Robert hood waaronder hij meer house georiënteerde tracks onder uitbrengt. Een echte club Banger.

10. Contakt - Not Forgotten (Rolando's VNO Remix)

Dynamische, drivende plaat met hypnotiserende synths. Geweldig!

Waar ben je de komende tijd te bewonderen?

23 september hosten wij met subway de bovenzaal van de Paradiso op dekmantel, met o.a. dj's: Kerri Chandler, Matthew johnsen, Thomas martojo Casper Tielrooij en natuurlijk de Subway crew! 22 oktober mag ik tijdens ADE met Maarten op Cartel in de Odeon komen draaien en tot slot draai ik op 23 oktober op Escobar-dancing op een gruwelijk geheime locatie in Amsterdam.

Maar houd je jezelf nog meer mee bezig?

Naast draaien, produceren en feesten organiseren met Subway heb ik samen met Maarten Mittendorff een Detroit techno georiënteerd label genaamd Indigo aera. De derde release van mark Williams ligt net in de winkel en staat tevens op Nr. 2 in mijn top 10 dus check hem uit! Daarnaast hebben we releases in opkomst van o.a. Steve Rachmad, Louis Haiman, Sam Mcqueen, Stephen Brown, Maarten Mittendorff en mijzelf. Dus stay tuned!

De 10 van … Maarten Mittendorff

Laat ik vooropstellen dat ik er niet van hou een top 10 op te stellen met een bepaalde volgorde. een rangschikking maken van 10 goede platen is mijns inziens niet mogelijk. een lijst van 10 goede platen in onbepaalde volgorde wel. In random order zijn dat de volgende platen …

 

1. ROD - untitled [Balans]

Nieuwe track van Benny Rodrigues onder z'n zoals hij het noemt "puristische techno alias". Moet nog uitkomen op het label van Darko Esser, waar ik overigens een groot fan van ben! Deze track is net als malmok two (op Ben Klock's label) een spaced out techno track die doet denken aan een soort combo van Hood en Mills... maar dan toch net weer even anders... ROD.

2. Skudge - man on wire [skudge005]

De mannen van skudge zijn momenteel echt on fire op productioneel gebied. ze combineren de rauwe geluiden die de berlijnse techno revolutie ons gebracht heeft met melodie. Een combinatie waar ik zelf erg van hou. keer op keer weten ze tracks te produceren die me pakken. eigenlijk elke track van ze heb ik in mn tas zitten. deze track komt nog deze maand uit en ik voorspel dat deze release bij de meeste shops op # 1 komt te staan in de techno sales charts. een DJ must have!!

3. Skudge - June [Skudge005]

*Zie: Skudge - man on wire

4. Planetary Assault systems - Radiance (unreleased 1996 drone sector track) [BPMJ001]

In tegenstelling tot Luke Slaters' overwegend hardere werk (waar ik erg fan van ben) brengt hij sinds de laatste jaeren ook dieper en melodieuzer werk uit onder de naam "LB Dub Corp". een souvolle kant van hem die minsten zo interessant is. Dit pareltje - wat in lijn is met die soulvolle kant van 'm - komt uit 1996, en heeft letterlijk alles wat goede techno imo moet hebben. ritme swing melo synths en heerlijke sub. muziek die tegen je praat alsof het een eigen ziel heeft.

Maarten Mitterdorf

5. Stephen Brown - V-Kicks [Indigo Aera 007]

Na een eerste release op ons eigen label (zero zero two ep) gaat Stephen Brown ook een 2e release voor ons doen. hierop opnieuw melodieus werk met strings maar ook een track die een beetje speciaal is. "V-kicks" is een track die een hele dikke acid achtige synth combineert met een duistere dikke groove. een track die je niet direct als een typische stephen brown zou herkennen, omdat zijn andere producties toch meer detroit "oude school" aandoen. Dit is juist een track die goed past in de hedendaagse "berghain" techno sound. hiermee bewijst stephen, voor mij eens te meer dat hij een van schotlands beste techno producers is.

6. Puresque - 001A [Tresor 245]

Deze track staat ook op de nieuwe Berghain mix CD van Fengler. Spaced out DJ tool pur sang die in echt elke set past.

7. John Beltran - Ambient Selections [Delsin]

John beltran's muziek behoort naar mijn mening tot de mooiste atmosferische muziek ooit gemaakt. zijn "ten days of blue" album op peacefrog uit 1996 is een van de mooiste werken ooit gemaakt. Deze release op delsin (die daar ook een aantal tracks van bevat) kan eigenlijk ook niet beter. Een selectie van John's beste werk op nederlands beste label. betere combo bestaat niet.

8. Cosmin trg - Osu Xen [fifty waepons]

nog een producer die echt zwaar hard aan de weg timmert momenteel. maakt echt te gekke muziek. breed, vernieuwend en altijd met een vleugje soul! gaat niet lang duren of de man staat over de hele wereld geboekt. binnenkort (voor het eerst??) in NL in doornroosje op de rush hour night. Grote naam in wording!!!

9. Maarten Bloem - 6524 (versie 1) [unreleased]

Een track die m'n mattie/ mede subway voorman/ en naamgenoot me vorige week gaf. in feite z'n eerste productie die echt "klaar" is, maar dat hoor je er totaal niet aan af. Eentje die ik de komende tijd zeker ga draaien!!

10. Legowelt - The Night Wind (Teac Life Album)

dit gratis album dat van 'n website is te downloaden bevat een aantal heel dikke sferische platen. vind de openingsplaat "The Night Wind" wel gelijk de beste. Zoals legowelt het zelf zegt: "Raw as fuck autistic Star Trek 1987- Misty Forests- X-FILES,- DETROIT unicorn futurism made on cheap ass digital & analog crap synthesizers recorded in a ragtag bedroom studio on a TEAC VHX cassettedeck in DOLBY C with an unintelligible yet soulfull vivacity." alleen daarom al downloaden die handel!!!!

Waar houd je jezelf nog meer mee bezig?

Met het label "Indigo aera" wat ik samen met Jasper doe zijn we momenteel bezig met invulling van de 7e release. er gaat veel vette muziek aankomen. De 4e release zal binnenkort in de winkels liggen. Dit zal een Ep zijn van Sam Mcqueen die afkomstig is uit Chicago en bekend is van ambient achtige techno op oa. Transmat en Styrax. Tevens zal hier een remix opstaan van Steve Rachmad. Ook zijn jasper en ik druk bezig met eigen tracks. op welke labels die - naast onze eigen indigo - gaan uitkomen houden we nog even geheim!

Waar ben je de komende tijd te bewonderen?

Komende tijd komen er veel leuke gigs aan, bijvoorbeeld in de maand september als we met het Subway-collectief in de bovenzaal hosten van Paradiso, op de dekmantel special. Een gig die ook leuk beloofd te worden is een feest georganiseerd door de "I am techno" crew. Dit keer in een oud leegstaand gebouw in Utrecht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws