De 10 van ... Perry White & Thelonious

Partyscene Redactie | 17 maart 2011
blogs

Hier worden we ‘fröhlich’ van!

Platenrek, Soho, Berwick Street, London

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Perry White & Thelonious.

 

Aanstaande zaterdag (19 maart) staat de eerste editie van Electric Avenue gepland. De organisatoren (Perry Pieëte en Michelle Kloos) willen graag met deze nieuwe avond een nieuwe impuls geven aan de dancesector in Rotterdam. De avond staat in het teken van de betere (deep)house en wordt gedragen door Rotterdamse jongens die het muziekhart op de juiste plaats hebben. Het idee is geboren aangezien één van de dj’s, Perry White, volgende week de leeftijd van 30 jaar zal bereiken. Het is natuurlijk altijd leuker om met z’n allen een feestje te vieren, dan thuis in een kringetje, met een stukje worst en kaas.

Bij succes worden er meerdere edities gehouden, om de mensen met het (muziek)hart op de juiste plaats een zinvolle bestemming in het weekend te geven. Hieronder dus een selectie van de platen van Thelonious en Perry White die grote kans hebben om op deze avond gedraaid te worden:

De tien van Perry White (in willekeurige volgorde)

Perry White

1. Agoria - Speechless
Als je een samenwerking aangaat met Carl Craig dan kan het ook niet anders dan dat er iets goeds uitkomt. En Speechless is echt een klapper van jewelste met de hijgerige stem van Carl himself. Sprakeloos.

2. Pal Joey - Runaway
Deze kwam ik onlangs ineens tegen. Pal Joey is natuurlijk een oudgediende, maar z’n tracks klinken nog altijd heerlijk vers en eigentijds, zo ook deze!

Flyer3. Tracey Thorn - Without me (Dixon/Marcus Worgull edit)
Van wie is deze edit nou? Van Dixon of van Marcus, of van allebei? Maakt niet uit, de Innervisions-saus druipt er heerlijk vanaf en rockt iedere dansvloer.

4. Mr. G - Sunday Blues
Eén of meerdere tracks van Mr. G komen standaard terug in mijn setjes. Voor nu heb ik gekozen voor Sunday Blues, een funky en uplifting nummertje voor als de dansvloer al goed is opgewarmd. 

5. Culoe de Song – Webeba
Van deze jonge Zuid-Afrikaan koop ik zo goed als iedere plaat die hij uitbrengt. Z’n eerste binnenkomer op Innervisions was al een klapper van de hoogste plank, maar ook deze mag er zeker zijn. Met behulp van wat Afrikaanse geluiden, met een heerlijke beat, heeft hij weer toptrack afgeleverd.

6. Thomas Fröhlich - Get us
Deze track staat op de eerste EP van Uncanny Valley en hier worden we ‘fröhlich’ van! Opgeleukt met een vette sample van Gill Scott Heron himself is dit een heerlijke doorgaand nummertje waar de beentjes zeker van gaan bewegen.

7. Loosefingers - What is house?
Geen top 10 zonder all time favorite Larry Heard. Zo lang als deze man al platen uitbrengt (en dat is erg lang) heeft ie bijna geen slechte dingen uitgebracht. Deze typische acid plaat gaat echt door een merg en been en is een hommage aan hetgeen waar we allemaal zo van houden: house music.

8. Wbeeza - Jack ur Car
Onlangs kwam ik deze plaat tegen bij Clone, door de opvallende voorkant heeft ie m’n aandacht wel getrokken. Dat was gelukkig niet voor niets, dikke Chigago-achtige tunes. Beide kanten zijn trouwens goed, maar ik heb toch gekozen voor Jack ur Car.

9. Chic - I want your love (Todd Terje edit)
Het origineel is al een topper, maar Todd Terje gooit er zijn handelsmerk overheen: lekkere spacey discosounds, die het origineel net even een andere touch geven.  

10. Moodyman - Freeky MF (Egyptian Lover rmx)
Ook hierbij is het origineel natuurlijk al een klassieker in wording. Ik dacht eigenlijk dat de Egyptian Lover op het Tahirplein Mubarak aan het verjagen was, maar niets is minder waar. Hij was natuurlijk in de studio bezig om deze track de typische Egyptian Lover sound mee te geven.

De tien van Thelonious (in willekeurige volgorde)

 

1. Virgo Four - Resuurection

Fantastische rerelease van levende houselegende Virgo

2. Ron Trent - Pop, Dip, Spin

Wederom een re-release van een houseklassieker. Ik draaide hem al even via een download, maar nu officieel weer uit

DJ Thelonious3. James Blake - The Wilhelm Scream

Het beste nummer op zijn album samen met een niet uitgebrachte track

4. Sofrito Special - Sofrito Discotheque

Mooie tropische verzamelaar op het altijd betrouwbare Strut

5. Royalty - Royalty Ep

Future boogie uit London

6. Various Bossa Nova & The Rise of Brazilian Musicin the 1960 (soul Jazz)

Mooie bossa verzamelaar op soul Jazz)

7. Joy O - Wade in

nieuwe Joy Orbinson

8. Gill Scott Heron/ Jamie XX - I ll take care of u

Mooi nummer van de gill scott heron/jamie xx remix lp

9. Ike Strong - Boogieland

Vette Boogie

10. Morgan Zarate - Hookid.

Ex spacek man op hyperdub

Waar draai je de komende weken? De eerstkomende Strange Fruit events waar Thelonious draait zijn vrijdag 25 maart (Westelijk Handelsterrein, Rotterdam) en 26 maart (Toko MC, Amsterdam) met als gast het Engelse neefje van Dam Funk: Krystal Klear. Op 22 april (Amsterdam, Canvas) en op 23 april (Rotterdam, Westelijk Handelsterrein) zullen Rahaan en Lefto hun opwachting maken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws