De 10 van ... Thelonious & Alex Mir

Partyscene Redactie | 21 november 2010
blogs

Als ik kon b-boy’en, zou ik hier op pop & locken

Platenrek, Berwick Straat, Soho, Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Thelonious & Alex Mir.

De 10 van … Thelonious

1. Various - Strange Games & Funky Things

Blij dat deze serie zijn comback maakt. De eerste delen waren voor mij een introductie naar zoveel mooie nieuwe artiesten. De kwaliteit is weer zo hoog als altijd.

2. Zed Bias - Special / Further

Hoewel de hele lp erg mooi is, zijn dit toch wel de toppers. Zaterdag hebben we deze man te gast. Het bijzondere is dat hij al zolang bezig is zonder dat de kwaliteit naar benden gaat. Of nu broken, 2-step/garage of uk funky maakt - het blijft erg, erg mooi.

3. 2000black - Foreget The Steelpans

Erg mooie free download van broken masters 4 hero

DJ Thelonious 4. Mala - Anti War Dub / Andreya Triana - A Toen Calles Obsolete

Ben niet een ongelofelijke dubstep-fan. Maar vind producers zoals RSD, Silkie, Mizz Beats, Joker en vooral Mala wel erg mooi dingen maken. Geloof wel dat dit genre door deze artiesten een mooie ontwikkeling kan maken. Waarbij ik voorspel dat we meer vocalen gaan horen (losse releases).

5. DVA & Fatima - Just Vybe (soul:ed Remix)

Fatima is een ster in mijn ogen. Het grappige aan deze track is dat hij ook weer richting broken gaat. Het gaat ook de ronde dat broken beat weer terug aan het komen is.

6. L-Vis 1990 - For You

Weer een producer die op het kruisvlak tussen verschillende stijlen werkt. Mooie tune

7. Crue-L Grand Orchestra - (you are) More Than Paradise: The Theo Parrish Remixes / tulio de piscopo - 'stop bajon' (theo parrish mix)

Voor mij een van de meest bijzondere dj’s en personen die ik heb meegemaakt. Het wachten is nu op de lp, die er aan schijnt te komen. Hier twee mooie en recente tracks. (losse releases)

8. Seu Jorge - Everybody loves the Sunshine

Fantastische remake van de Roy Ayers klassieker.

9. Big Boi - Shutterbug

Elke keer lukt het een van de leden van Outkast om mij te verbazen. Deze doet het ook weer.

10. Ahu - ToLove (Dimlite Remix)

Dimlite wordt vaak de hemel in geprezen. Bij mij komt hij niet altijd binnen. Maar deze is wel erg mooi

Bonus: Benny Golson - Alway Dancing To The Music

Recente Boogie Favoriet.

Waar draai je de komende weken?

Komende vrijdag @ Jazz Interantional festival in Lantaarn. Hiernaast draai ik met Lucky Dubz op onze eigen avond de 11e met als speciale gast Zed Bias en staan we zaterdag de 27e op Buma Beats, en misschien wel voor fun en love in toko94 de vrijdag ervoor.

Wat doe je zoal naast het draaien?

Ik organiseer samen met Lucky Dubz Strange Fruit waar we komende tijd Omar, Funkineven Fatima, Benji B, Ramadanman (tbc) en Zed Bias te gast hebben. Daarnaast organiseer ik Revolution in B Minor met Phillip Powell. Dit doen we 4 keer per jaar in het WDMC en 2 x een grotere versie in De Doelen. Hiernaast ben ik betrokken bij Bird, waarmee we onder andere BirdFest hebben georganiseerd. Medio volgend jaar hopen we een nieuw podium te openen. Hier bovenop werk ik voor de VPRO, waar we een digitaal radiokanaal aan het opzetten zijn met de naam Jong Jazz. Dit radiokanaal focust zich op jong jazz, afro, soul & funktalent en is 24 uur per dag te beluisteren via het internet, via UPC en Ziggo of via je Iphone.

De 10 van … Alex Mir  

1. De La Soul - A Roller Skating Jam Named "Saturdays"

Ooit begonnen als hiphopfanaat en toen langzamerhand het clubleven en daarbij house en techno ontdekt, moet ik trouw blijven aan mijn wortels. Ook een nummer wat uitgesproken positief is, wat ik zelf nog wel eens mis in hiphop. Ook onze clubavond The Daisy Age is geïnspireerd op een nummer van De La Soul en deze stroming in de hiphop: vrolijk, vrij, experimenteel, bewust, funky.

2. Kano - I’m Ready

Als je op zoekt gaat naar originele nummers die zijn gesampled door veel hiphopartiesten kom je uit bij bijzondere vondsten. Zo ook deze italo-banger van Kano.

3. Adonis - No Way Back

Pure energie, bij de ‘claps’ ben ik verloren. House is het best als het rauw en recht voor je raap is.

Alex Mir4. Metro Area - Metro Area

Nog steeds een album dat ik graag draai zowel thuis als voor een dansvloer. Groot fan van ze.

5. Glass Domain - Interlock

Super aanstekelijk vroeg electro-nummer. Als ik kon b-boy’en, zou ik hier op pop & locken.

En als bonus nog eens redelijk obscuur, ooit gescoord bij Clone in Rotterdam.

6. Funkineven - She’s Acid

Een soulvolle mix van acid en hiphop en op een groot geluidssysteem komt het tot leven.

7. D-Train - You’re the one for me

Blijft nog steeds fris klinken in mijn oren, helpt ook wel dat ik de tekst woord voor woord mee kan zingen en daar schaam ik me niet voor.

8. Roy Ayers - Love will bring us back together

Roy Ayers verdient een standbeeld. Dit nummer is onverwoestbaar.

9. Fela Kuti - Zombie

Laat je niet knechten.

10. Moonstarr - Greed

De eerste keer dat ik dit hoorde, viel mijn mond wagenwijd open. Een kruising tussen techno, jazz, samba en nog een geheim Canadees ingrediënt. 140 bpm door de geluidsgrens.

Waar draai je de komende weken?

Je kan me geregeld horen draaien @ Canvas op de 7e in het oude Volkskrant-gebouw. In de Bitterzoet elke 2e zaterdag van de maand bij The Daisy Age in Bitterzoet. Bij de boogie/house avond Night Flight in Studio K en op 1 december bij Wereld Aids Dag in de Supperclub.

Wat doe je zoal naast het draaien?

Veel feesten organiseren/programmeren: zo werk ik mee aan The Daisy Age, LIFT, Night Flight, Afrodelique en veel meer dingen waarbij muziek centraal staat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws