De 10 van ... Size en Philogresz

Partyscene Redactie | 2 augustus 2010
blogs

Schudden met die bilpartij zeg ik je!

Platenrek, Soho, Berwick Str. London

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Size en Philogresz die aanstaande zondag in Pand 48 te Groningen draaien tijdens een TEAMrecords showcase.

Komende zaterdag 7 augustus vindt er een TEAMrecords label showcase plaats in het altijd gezellige Pand 48 in Groningen. De Rotterdamse dj/producer Philogresz deelt de decks met o.a. de uit Leiden afkomstige dj Size. Wat kun je van de heren verwachten? “Strakke pompende beats met een hypnotiserende vocal erdoorheen.”

De 10 van … Size

1. Andre Lodemann - The light

Heerlijke feelgood deephouse track met een oldskool feeling. Lodemann levert wederom een parel af.

2. Catz 'n Dogz - I'm the one who is crazy

Tracks van Catz 'n Dogz zitten bijna wel in iedere set van mij. Deze rockt hem weer hard met ouderwetse stabs en smerige vocals.

3. Stateless - Bloodstream (Henrik Schwarz club mix)

Eén hele mooie remix van het origineel van Stateless. De zang van van Chris James gaat door merg en been, aarrrrggg ... Kippenvel plaat!

4. Pascal FEOS feat. Paul Johnson - Girlfunk

Strakke pompende beats met een hypnotiserende vocal erdoorheen. Heerlijk groovy.

5. Taras van de Voorde - 1998

Ik draai deze plaat in bijna iedere set. Heel mooie melodie en strak opgebouwd. De track heeft een hoog Detroit gehalte. Knap werk van deze talentvolle Rotterdammer.

Size

6. Tim Xavier - Urban survival

Vrij kale track, maar de vocal snippets doen het hem. Je kan er bijna geen genoeg van krijgen, zeker met die stuwende beats eronder.

7. Fergie - Slazenger (Joseph Capriati remix)

Wat een stoere donkere beats, baslijn en ritme. Stuwend, doet me ergens aan ouder werk van The Advent denken. Capriati op zijn best.

8. Tensnake - Coma cat

House, disco - wat het ook is, dit is en blijft een topper.

9. Secret Cinema & Ramon Tapia - Pass the Dutchie (Reset Robot remix)

Schudden met die bilpartij zeg ik je! Lekkere swing in het ritme.

10. Olene Kadar - Baby keep it up

Gangsterhouse! Vette baslijn en energieke housey beats. Samenwerking met (rapper) D-Low. Stoere track!

Waar draai je de komende tijd?

Zaterdag uiteraard tijdens de TEAM labelnight in Pand 48, Groningen. De week erop 14 augustus sta ik op het knusse festival Gaasper Pleasure in Amsterdam. Eind augustus op mijn eigen Decompression in LVC Leiden. In September een label night van Girafe Sauvage in de Westerunie en ik sta in september in Poema, Utrecht. Ik doe in december ook nog een Decompression special met een grote naam in LVC. 

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Op moment werk ik veel in een café. Daarnaast houd ik me zoveel mogelijk met muziek bezig, wanneer ik tijd heb. Ik heb nog heel veel projecten liggen die ik wil afmaken, waaronder een een release voor het Duitse label Trapez. Daarnaast ben ik nog bezig voor een nieuwe release voor Team, duidelijk dieper en melodieuzer dan mijn werk voor 100% Pure en Truesoul. Binnenkort verschijnen er ook nog twee energieke remixen van mij op Sleaze Records uit Schotland en Girafe Sauvage uit Denemarken.

De 10 van … Philogresz

1 Tarron - Trekka - Kiyashu

Geweldige deephouse tracks met een subtiele jazz touch!

2 Cottam - a  - Cottam 1 (Cottam)

TIP!

Philogresz3 Wolf + Lamb - Just For lamb (Wolf + Lamb)

Eerlijk gezegd vind ik het album niet zo sterk, maar deze track ‘surely stands out‘. Goeie openingstrack!

4 Duplex - AM Depth (Field records)

Field had deze keer echt een bijzonder cadeautje voor me! Duplex is gewoon goed. Thanks Arjen!

5 Adrian Miles Gorel (Craig McWhinney remix) (Haul Music)

Volgens mij heb ik deze track gevonden op één van de facebook posts. Dit is de laatste release op het label van Melbourner Christian Vance 'Haul'.De remix van Craig McWhinney is een mix van Detroit- and percussive techhouse op zo'n best. Houd deze jongens in de gaten, Melbourne is de technohoofdstad van Australië.

6 Echologist - Dirt (Ben Klock Edit) (Ostgut Ton)

Ben Klock, Ben Klock en nog eens Ben Klock ... minimaal, maximaal.Let's go for it!

7 Mathias Schaffhauser - Nobody Ever (Philogresz reinterpretation) (Noice!)

Dit is mijn laatst remix voor deze Duitse technoveteraan. See if you like it …

8 Ron Deacon - Untitled B2 (Workshop)

Ik vind Ron Deacon ‘the next big thing’. Hij maakt muziek, geen tracks! Binnenkort gaat hij een remix doen voor een experimentele Philogresz-track op Progcity Deep Tracks.De single heet 'Move' . Ik kreeg een e-mail van Ron waarin hij één ding benadrukt: Remix wordt deep, héél deep ...

9 Four Tet - Angel Echoes (Jon Hopkins remix) (Domino)

Geen woorden voor!

10 Tweede track op The Revenge's Mix voor Discoteca Radio (Google it!)

Oordeel zelf. Zoek deze track op en plaats een reactie!

Waar draai je de komende tijd?

Zaterdag 7 augustus op de TEAMrecords label showcase @ Pand 48 te Groningen met Size en lokale held Milan Meyberg. 21 augustus ga ik na lange tijd weer een live-set doen, op Error Krew @ Sugar Factory, naast Peter van Hoesen. Op 28 augustus een DJ-Set in LVC te Leiden. 3 September vlieg ik naar Riga (Letland) voor een 3-uurs set en voor enkele radioshows en persmeetings. In oktober ben ik aanwezig op ADE. Later dit jaar in Koln, Istanbul, Madrid, Amsterdam, Nijmegen en 'last but not least' heb ik een tentoonstelling / modeshow in mijn tweede 'hometown' Dordrecht waar ik verantwoordelijk ben in het sound design voor een experimentele mode ontwerper.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

2010 begon best aardig qua boekingen, ik ben o.a. naar Australië geweest, waar ik heb opgetreden in Sydney. Later heb ik ook in Istanbul en Duitsland gedraaid. Duitsland was voor mij één van de hoogtepunten, een set van vier uur variërend van Deep House tot Disco, en Techno tot Dubstep. En wat een ‘open minded’ publiek zeg! De lokatie was ook zo bijzonder, het was eigenlijk in een hol, haha!

Qua releases staat er veel op de planning. Er komt een nieuwe Philogresz single uit op het nieuwe PHIL (Clone) label. Het is een ‘uitdagende’ track geworden. Hou clone.nl in de gaten. Verder komt er een release op Ware met remixes van Benjamin Brunn en Peter Grummich. Oh en ... Treibstoff release is ook rond, Laurent Garnier draait ‘m al grijs ...

Op het TEAMrecords hoofdkwartier hebben we ook paar updates. We hebben net 3 nieuwe releases: Parametric, Dubgray Dust en Concolor. En niet te vergeten onze 'TEAMexercise' compilatie. Diversiteit is in deze serie het concept.

DJ Size

DJ Philogresz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws