De 10 van... Eric de Man & Warren Fellow

Partyscene Redactie | 6 augustus 2010
blogs

'Een loeder van een remix'

De 10 van...

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Eric de Man en Warren Fellow.

We zitten midden in de zomer en dus liggen de meeste artiesten (tussen het draaien op de festivals door) hun door het vele nachtbraken wit geworden smoeltjes lekker bij te bruinen op een ver strand. En dat is natuurlijk veel relaxter dan je platencollectie door moeten spitten voor een top 10. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals de altijd hardwerkende Eric de Man en de immer sympathieke dj/producer Warren Fellow, die komend weekend acte de presence geven tijdens het Solar festival. Welke plaatjes slepen zij zeker mee Roermond?

Eric de ManDe 10 … van Eric de Man (Eric: ‘van nr 10 naar 1’)

10. Andre Crom & Martin Dawson –‘Gonna Be Alright’ (Off Recordings)

Heerlijke plaat met samples van blueslegende John Lee Hooker. Dan kan het eigenlijk al niet meer fout gaan.

9. Brendon Moeller- ‘Mainline’ (Echocord Colour)

Dubtechno track inclusief ruis en funky staccato baslijn. I like :-)

8. DJ Q- ‘We Are One’ (Filter)

Uit 1997. Was deze track helemaal vergeten tot een paar weken geleden. Goeie plaat om mee te beginnen, want de track zet de sfeer gelijk goed neer. Het gedicht in het intro zeg ‘t allemaal wel eigenlijk...

7. Tiga- ‘Overtime’ (Motor city Drum Ensemble Tape Dub) (Different)

Het origineel is niet zo bijzonder maar MCDE maakt er weer een loeder van een remix van. Old school housesound maar dan net effe anders.

6. Astrophunk- ‘Somebody’ (ManMadeMuzik)

Nieuwe track van mezelf. Disco drumloop, heavy baslijn, één enkele stringnote en een zangeres die af en toe zingt: “I need somebodyyyy”. Tien jaar geleden maakte ik een plaat getiteld 'I Am Somebody' op Artform. Nu is het 'I Need Somebody'. Times change… Het is één van m’n meest persoonlijke tracks en hij wordt gelukkig heel goed ontvangen op de vloer.

5. Je Davu feat St. Propre –‘Disco2disco’ (Raw Meat)

Remix die met kop en schouders boven het origineel en alle andere remixen uitsteekt. Kills iedere dansvloer.

4.Pittoresque Village-‘Village 1’ (Booty)

Een bootleg remix van Jack Peñate's track ‘Tonight’s Today’. Erg goed gedaan en zorgt voor spontane zangkoren, meer van dit graag!

3. Mr G.- ‘Space Bassed’ (Rekids)

Voor mij het absoluut beste nummer van de debuut-cd(!) van Mr G. Ik ben al jaren fan van de beste man. Hij was even weg, maar komt terug met deze gruwelijk dikke track. Vooral de disco baslijn is echt te erg voor woorden en het is een sloper van een track.

2. Timber Timbre- ‘Like A Mountain’ (een bootleg)

Mijn eigen remix van ‘Like A Mountain' van het derde album van Timber Timbre. De track krijgt ieder keer een hele goede respons en er komt altijd wel iemand naar me toe om te vragen wat het is :-) Eigenlijk heb ik de track in de nacht voor Costa Del Soul vlug in elkaar gedraaid omdat ik absoluut iets van Timber in mijn sets wilde hebben. Nu is ie uitgegroeid tot één van de hoogtepunten van mijn sets.

1. Mari Boine-‘Vuoi Vuoi Me’ (Henrik Schwarz remix) (Universal Jazz)

Bloedstollend mooie track, vooral door de zang van Mari het Sami (taal van de lappen uit Lapland) maakt het tot een gruwelijk mooi nummer. Doet het goed als laatste plaat van de avond/ nacht/ ochtend of middag. Brent bedankt!

 

Waar draai je de komende tijd?

Aankomend weekend natuurlijk weer Solar-weekend; één van de leukste festivals van het jaar (losss!) Dan later in de maand Mysteryland samen met ‘Der Kaiser’, Niels Brands, partner in crime voor de vuigere electro en hardere rock en dubstep.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Druk bezig in de studio om allerlei tracks af te maken. De nieuwe op ManMadeMuzik komt eraan, ditmaal van mijn side-project KILO. De tracks liggen nu bij de master, dus die komen er binnenkort aan. Check MANMADEMUZIK.com voor meer info.

Website Eric de Man/ ManMadeMuzik

De 10 van ... Warren Fellow

1. Martin Buttrich - 'Stoned Autopilot' (C2 version) (Planet E)

Twee van mijn favorieten producers bij elkaar.

Wat een plaat ! Als je dit op het juiste moment draait gaat de hele tent kapot.

2. Gerd - 'For 12 minutes She Danced With an Alien' (Joris Voorn Ruff mix) (Rejected)

Wat een vette ep is dit. Ik vind het toch knap hoe Joris er elke keer weer zo'n draai aan kan geven dat het verandert in goud. Wat een swing heeft deze man in zich.

3. Mihai Popoviciu/ Timid Boy - 'Hum Hum' (Time Has Changed)

De voor mij nog onbekende Timid Boy in samenwerking met Mihai Popoviciu.

Heel fijn plaatje van een goede producer die ik al een tijdje in de gaten hou.

In de muziek van Mihai zit altijd zo'n lekkere groove.

4. Pan Pot - 'Happy Birthday' (Mobilee)

Pure energie! Wat een opbouw en drive zit er in deze plaat. Halverwege een dikke chord in de break en dan weer los! 5 september zijn ze weer te gast bij 300 MPH at the Beach. Zeker de moeite waard om ze dan te checken.

5. Marcin Czubala - 'Spining The Roulette' (Mobilee)

Mobilee is zo een platenlabel dat je vroeger in de platenzaak altijd al ging checken als er weer een nieuwe uit kwam. Ze brengen al jaren kwaliteitsmuziek uit. Dit is er weer één. Dikke tech-house plaat met een goede vocal.

Warren Fellow

6. Agaric & Shonky - 'Apollo' (We are Records) 

Ik was Agaric al een tijdje uit het oog verloren totdat ik deze plaat tegenkwam. Wat een dikke plaat. Shonky staat trouwens ook hoog op mijn lijstje. Vooral vanwege zijn releases op mijn favoriete label Freak 'n Chic. Dudu is ook zeker de moeite waard om te checken.

7. Javier Logares - 'Intringulis' (Gavin Herlihy rmx) (Bar 25)

Wat een heerlijke remix is dit. Deze man weet wel wat muziek maken is. Hij blijft de ene na de andere dikke release uitbrengen.

8. Warren Fellow - 'Don't Hesitate'/ 'Resume'/ 'Nachtegaal' (Circle Music)

Schaamteloze zelfpromotie mag wel in deze tijd ;-) Twee weken geleden uitgebracht op het label van Alex Flatner. Oordeel zelf :-)

9. James Teej - 'I'm human now' (Cassey Remix) (Connect Four)

Lekker hypnotische plaat met een dikke vocal.

10. Ripperton- '1976' (Sebo K remix) (Perspectiv)

Deze release is tech-house met spannende diepe oldschool sfeer.

Waar draai je de komende tijd?

Zaterdag 7 augustus op Dance Valley met Reboot, Robert Dietz. Zondag 8 augustus op Solar in Roermond met Chris Liebing, Remy. Daarna moet ik ook draaien op één van mijn favo plekken van deze zomer, de Whoosah. Zaterdag 21 augustus Castle of Love met Pan Pot en Steve Rachmad. Als klapper op de vuurpijl moet ik die avond ook nog draaien op Lowlands in de Bravo-tent met mijn vrienden Darko en Benny, met een speciale Synergie-set. Na Plastikman live en voor Dave Clarke en Len Faki. Dit is er toch wel eentje die ik al lang op mijn verlanglijstje heb staan.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben momenteel veel bezig in de studio. Er komt binnenkort een remix uit die ik heb gemaakt voor Darko’s album. Ben ook bezig met het opzetten van een eigen feest, genaamd We Are Connected. Zaterdag 6 november zal er weer een editie plaats vinden in het Paard van Troje in Den Haag. Daarnaast ben ik sinds 1 augustus ook veranderd van boekingskantoor. Mijn boekingen gaan nu via Anna Agency.

Warren Fellow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws