De 10 van... Martin Eyerer en Rosie

Partyscene Redactie | 23 april 2010
blogs

“Donker, energievol en overweldigend!”

De 10 van Martin Eyerer en Rosie


In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Martin Eyerer en Rosie.

 

Op 24 april is Sugar Factory het domein van de techno tijdens Onderstroom. De Duitse dj/ producer Martin Eyerer, die toch vooral bekend staat om zijn melodieuze tech house, zal er nog hard aan moeten trekken om de heftige techno van Onderstroom-residents als de Amsterdamse Rosie bij te houden, maar liet ons alvast weten dat hij er veel zin in heeft. Ze geven ons allebei een kijkje in hun platentas.

 

De 10 van... Martin Eyerer

1. Chase Buch – ‘Locongas’ (Kling Klong)

Er is op dit moment net een andere track van Buch & Olivetti uit op Kling Klong die helemaal 'tha bomb' is, maar let ook op deze aankomende zomertrack. Ik weet zeker dat ‘Locongas’ dansvloeren flink in beweging gaat zetten. Het zijn allebei grote talenten en ik ben blij dat ze op Kling Klong zitten.

2. Martin Eyerer – ‘The Shark’

Dit is een track van mijn aankomende album ‘Tiny Little Widgets’, dat uitkomt in september. Tot die tijd staat deze track exclusief op het compilatiealbum ‘Martin Eyerer pres. Techhouse selection Vol I’.

Martin Eyerer3. Sam Farsio – ‘Jelani’ (Namito rmx) (Session Deluxe)

Sam Farsio is een nieuw talent (uit Dubai! red.) en ik verwacht veel mooie dingen van hem in de toekomst. Mijn vriend Namito nam deze fijne release onder handen.

4. Maetrik – ‘Deepa’ (Dumb Unit)

Maetrik is al een tijdje één van mijn favoriete producers. Dat is de reden waarom hij ook een remix heeft gedaan van een nieuwe track van mij (komt in juni uit op Airdrop USA). Zijn nieuwe single op Dumb Unit is precies wat ik op dit moment graag draai.

5. Fog & Arara – ‘Palmaflava’ (Mendo rmx) (Brise)

Dubnitzky and Nova´s label heeft in korte tijd naam weten te maken als platform voor house met een stevige drive. En het is ook geen geheim dat de Zwitser Mendo de laatste tijd op steeds meer playlists te vinden is. Hij levert een krachtige remix van de track af, waardoor deze release nog meer een ‘must have’ is geworden.

6. Steve Bug – ‘Metro Alpin’ (Pokerflat)

Om de zoveel tijd komt Steve op de proppen met een echte dansvloerkraker. Het kan soms even duren, maar je kunt er zeker van zijn dat ie komt en met deze nieuwe single heeft hij het weer voor elkaar. Ik vind deze ingetogen, maar hypnotiserende release helemaal geweldig; ook de b-kant!

7. Oliver Klein & Kolombo – ‘Chica Chic’ (Kling Klong)

Een puur tech house-monster van dit duo. Echt een track om mee te pieken en ik kijk er altijd naar uit om deze midden in een lekkere sessie te droppen.

8. Itamar Sagi – ‘Coffee Beans’ (Luca Bacchetti rmx) (Be As One)

Shlomi Aber weet heel goed wat hij uitbrengt op zijn eigen Be As One. Ik draai zo ongeveer alles van dit Israëlische label en dat geldt ook voor de releases van Itamar Sagi. Luca’s remix van deze oorspronkelijk toch al coole tune, zorgt voor een hoogtepunt in iedere set.

9. Slam – ‘Variance’ (Gel Abril rmx) (Soma)

Ik ben zo blij dat Gel me deze remix gegeven heeft. Het is absoluut één van mijn favorieten op dit moment, waarop hij de perfecte balans tussen house en techno weet te vinden.

10. Robert Babicz – ‘Remote Kiss’ (Babicz Style)

Robert doet de aftrap voor zijn eigen label met deze klapper. Misschien niet zijn allerbeste, maar toch zeker wel de meest effectieve track die ik sinds lange tijd van hem heb gehoord. Mijn felicitaties dus; een label kan zich geen betere start wensen dan dit.

MySpace Martin Eyerer

Rosie
De 10 van...Rosie

1. Magnit Express feat. Speedy J & Chris Liebing-‘Magnit EP’ (Electric Delux)

Deze dikke track behoudt zijn stevigheid en charme volledig gedurende 6 minuten. De opvallende clap die constant terugkeert is meedogenloos!

2. Speedy J- ‘Red Shift’ (Electric Deluxe)

Meeslepend en diepgaand.

3. Function- ‘Burn’ (Sandwell District)

Voor mij is deze track bijna verhalend, hij is rauw en maar toch pompt hij als een gek.

4. Marcus Meinhardt- ‘Big Balloon’ (Pacey’s World)

Big Balloon heeft iets liefs en stouts tegelijk. Hij mixt heerlijk weg: de vele lichte geluidjes omhullen de zwaardere sound, wat de track erg interessant maakt.

5. Niederflur-‘Led’ (Minus)

Alweer zo’n meeslepende tune, met een smakelijke donkere baslijn die de hele ruimte vult.

6. Dubfire- ‘Rabid’ (Radio Slave rmx) (Sci + Tec Digital)

Deze track heeft totaal geen poespas, maar is enorm rauw en stevig. Een hele stoere remix uit de koker van Radio Slave.

7. Chris Liebing & Tommy for Seven- ‘Bauhaus’ (Mallet Mix) (Bauhaus)

Een superrauwe, bijna ongepolijste remix van ‘Bauhaus’, die het soundsystem van iedere club flink op de proef stelt.

8. Zuni- ‘Hoodwinked’ (Kevin Gorman Remix, Elements part 1) (Mikrowave)

Mooie volle track met een hypnotiserend randje!

9. James Ruskin- ‘The Outsider’ (Luke Slater’s ME Remix) (Blueprint)

Een diepe ingetogen opbouw, maar tegelijkertijd ook enorm smerig. Ongelofelijk, wat een combinatie…

10. Jeff Rushin- ‘Darkly Dreaming’ (White label)

Drie woorden voor ‘Darkly Dreaming’: donker, energievol en overweldigend!

MySpace Rosie

Onderstroom/ Sugar Factory, Amsterdam/ Martin Eyerer, Tim Wolff, Rosie, Wub bsb Mark Boon/ 00:00-05:00/ vvk 12,50.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws