De 10 van... Estroe en Shinedoe

Partyscene Redactie | 4 maart 2010
blogs

"Een echte gaaaaaan!!-plaat"

De 10... van Estroe en Shinedoe

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Shinedoe en Estroe!

 

Soms ben je bezig met een Top 10, die zó voor de hand ligt dat je je afvraagt waarom we het in hemelsnaam nooit eerder hebben gedaan: de twee grande dames van de Nederlandse techno samenbrengen en ze vragen hun favoriete tracks met ons te delen!

Maar er is dan nu ook een mooie aanleiding: vrijdag staan ze allebei op dezelfde 5 Days Off-avond in de Melkweg! Tijdens Miss Kittens République draait Shinedoe back2back met La Kitten en laat Estroe de heren Smoke, Eeprom en Pitto even horen hoe echte diepgang klinkt. Bij ons vertellen ze alvast wat ze zeker in hun platentas zullen stoppen.

 

ShinedoeDe 8 van… Shinedoe (door tijdgebrek helaas geen 10…)

 

01 Jay Lumen – ‘B-Groove’ (Paul Ritch Remix) (Bitten)

Deze remix vind ik supervet van de Fransman, het is echt een piekplaat. Rollende grooves and over-de-top effecten. Heel simpel maar het publiek gaat altijd helemaal los op de dansvloer.

02 Tokyo Blackstar  - ‘Cabellero’ (Radioslave remix) (Innervisions)

Heerlijke remix van Radioslave:  lekker de diepte in, opbouwende en tegelijk ingetogen. Mooi gedaan.

03 Alex Sander -  ‘Berlina’ (Aspekt)

Housy met warme jazzy invloeden, heel funky en diep.

04 Pascal Feos – ‘Terrabong’ (Level Non Zero Recordings)

Het nieuwe album ‘Terrabong’ van Pascal Feos, met lekkere nummers waaronder ‘The Beat Goes On’ en andere tracks die ik fijn vind om te draaien. Je hoort duidelijk de jaren negentig techno-invloed.

05 Martin Buttrich- ‘Hoochie Mama’ (Desolat)

Ook Martin Buttrich heeft een nieuwe album uit. ‘Hoochie Mama’ is één van de nummers die er voor mij uitspringt. Dubby uplifting en gefreakt, maar met een subtiel stuwende drive.

06 Mr G – ‘Got Na Groove On’ (Phoenix)

Heerlijk funky off beat.

07 Nicole Moudaber – ‘She Wears The Pants’ (Intacto Records)

Deze Engelse dame dj/producer stuurde mij een demo op. Ik was gelijk verkocht toen ik ‘She Wears The Pants’ hoorde. Maar het is wel echt zo’n nummer dat je wel óf niet aanspreekt. Heerlijk hoe zij dat Afro-ritme met de electronische muziek heeft versmolten.. ‘She Wears The Pants’ is voor gevorderden ;-)

08 Dennis Ferrer – ‘Hey Hey’ (Objective)

Klapper! Super hoe hij de spanning in de track weet te behouden. Deze track doet me ook erg denken aan Carl Craig-tracks.

 

Waar draai je de komende tijd?

Ik kijk uit naar 5 Days Off met Miss Kitten Back2back en verder mijn laatste Limited live-set in Italie. Ook sta ik de komende tijd in Rusland, Duitsland, Spanje en natuurlijk Nederland.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Er zijn net twee remixes releases van mij uit; één op mijn eigen label Intacto Records, en de andere op het Duitse platenlabel Liebe Detail. Verder houd ik me bezig met Planet Gong Bookings, dat we sinds vorig jaar hebben opgestart. Ik heb het afgelopen jaar veel tijd besteed aan mijn live-set en albumtour, waardoor ik erg weinig tijd heb doorgebracht in de studio. Dus daar wil ik binnenkort weer meer tijd voor gaan vrijmaken.

MySpace Shinedoe

AD Bookings

 

Estroe
De 10 van… Estroe

 

01 Estroe feat. Sam Leigh Brown- ‘High Maintenance’ (Beat Pharmacy Dub remix) (Connaisseur Recordings)

Na de lancering van mijn album in november is er nu een remix-pakket uitgekomen met allemaal artiesten,  die Connaisseur en ik heel hoog hebben zitten en waarderen (o.a. Steve Rachmad, Nuno Dos Santos, Melon, Audiofly, Joel Mull, Kollektiv Turmstrasse, Ripperton e.a.) De remix van Beat Pharmacy Dub (Brendon Moeller) is echt heel mooi geworden, een prima broken beat dubby plaat om mijn set aan het begin van een avond mee te beginnen. Ik draai vrij weinig van mezelf (lees: bijna niets), maar de remixes vind ik leuk om te draaien.

02 I:Cube- ‘Falling’ (Versatile)

Lief discoplaatje  zoals I:Cube ze jaren geleden vaak maakte; ik verdenk hem ervan dat dit al een oudere track is. Fantastische plaat, heerlijke groove. Ik kan dit niet altijd draaien, want het past niet altijd in mijn sets omdat het te langzaam is. Maar ik vind het heel fijn om hem thuis op te zetten. Het doet me denken aan mijn oude discotijd en ik nog danste op Patrice Rushen’s ‘Forget Me Nots’.

03 Good Guy Mikesh- ‘Milk and Honey’ (John Daly’s slightly disco mix) (Liebe Detail)

Eén van mijn favorieten van dit moment en ik draai hem in al mijn sets. Langzaam gedraaid is ie slepend en spannend, sneller wat intensiever en kan ie ook gewoon. Het is een hele trip deze plaat en hij heeft een oldschool feel qua geluiden. Als verder in de track een subtiele mannenvocal erin komt, vind ik hem helemaal te gek.

 

04 Wbeeza –‘A116’ (Third Ear)

Om dan die oldschool sound een beetje door te trekken moet deze ook in mijn lijstje, een echte ‘gaaaaaan!!-plaat’. Een ideale crossoverplaat als ik in mijn opbouwset naar een wat gevuldere dansvloer ben gegaan en wat energieker wil gaan draaien.

05 Taras van de Voorde feat. Jelle Kuipers- ‘Skylime’ (Youngsters remix) (Wolfskuil)

Waar ik kan probeer ik mijn Nederlandse collega’s te supporten. Het origineel van ‘Skylime’ heb ik maandenlang gedraaid voordat hij uitkwam, een heerlijk techhousy plaatje met een gezellige lekkere groove. De Youngsters-remix respecteert het origineel en verliest niet de drive ervan. Lekkere baslijn ook.

 

06 Josh Wink- ‘Hypnoslave’ (Pascal Feos en Dirk Diggler remix) (Ovum)

Van het album van Josh Wink heb ik eigenlijk niets gekocht en de remixen konden mij ook niet helemaal bekoren. Behalve deze remix: lekker duister, bouwt mooi op, gaat lekker de diepte in daar hou ik wel van! Mooie onheilspellende synths en acidgeluiden komen er later in. Deze gaat heel veel gedraaid worden door mij (heb hem net gekocht) en valt onder het kopje ‘decente techno’.

 

Estroe07 Humano- ‘Life’ (Music Man)

Over decente techno gesproken, deze valt daar ook onder. Denk aan de rollende funky techno van Ignacio (Steve Rachmad) van een paar jaar geleden en luister dan naar deze plaat. Bouwt langzaam naar een climax met synths en filters en een soort Carl Craig-string erover. Ik dacht dat dit zeker door Steve Rachmad gemaakt zou zijn. Toch heeft hij me bezworen dat hij het niet is. Maar luister naar oud Ignacio-materiaal en je begrijpt wat ik bedoel. Ideale technoplaat voor mij als ik later op de avond draai.

 

08 King DK- ‘Dark Mind’ (instrumental) (Conya)

Na zo’n energie golf is dit een mooie plaat om de boel weer tot rust te brengen, om dan vervolgens naar een nieuwe climax te bouwen. Conya was een label dat ik niet kende totdat ik er via Sebastian Davidson mee in contact kwam, doordat we er een gedeelde EP op uitbrachten. Vaak is de muziek iets te proggy voor me, maar deze vond ik echt heel vet. Wel de instrumental omdat het origineel teveel vocalen heeft voor mijn smaak. Maar die basgitaar klinkt hard echt zoooo mooi!

 

09 Gideon- ‘Continental Flight’ (Anticlub)

Weer een Hollander. Gideon runt het Lessismore label, waar ik een aantal jaren geleden mijn eerste release op uit bracht. Hij brengt echt enorm veel uit op zijn eigen labels, maar ook op bijvoorbeeld Kanzlerambt van Heiko Laux. Deze plaat gaat volledig over de top in de break, werkt altijd op de dansvloer en daarom ook favoriet op dit moment.

 

10 Stimming- ‘Melodica’ (Green)

Blijkbaar had ik deze volledig gemist toen hij uitkwam maar toen ik hem iemand anders hoorde draaien was ik op slag verliefd, wat een schattig plaatje!! Ik vind hem moeilijk te plaatsen in mijn set -je moet hem echt goed timen- maar wat een goede plaat! Dat fluitje! :-)

 

Waar draai je de komende tijd?

De komende tijd sta ik op allerlei leuke inspirerende plekken waar ik erg blij mee ben. O.a: 5 Days Off  (leuk om met Shinedoe en Miss Kittin op dezelfde avond te staan, Miss Kittin heeft gezongen op mijn album en blijkt een erg lief en warm persoon te zijn), in de Cabaret Club in Zurich en op Klinch met Jeff Mills (dit zal denk ik al de 3 of 4e keer in mijn carrière zijn dat ik voor hem draai en ik voel me zeer vereerd). Dan later dit voorjaar nog wat buitenlandse boekingen en in mei het OFF CENTRE-festival met alleen maar goede namen in de programmering. Wordt heel erg de moeite waard.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Ik ben ontzettend druk bezig met het maken van nieuwe eigen producties, want ik heb niets meer op de plank liggen! Daar gaat veel tijd inzitten helemaal omdat ik ernaast nog remixen doe. Op dit moment heb ik twee nieuwe remixen uit op Snejl en op PM Deep. Veel van mijn tijd gaat ook op aan de dj-sets die ik elke maand samenstel voor de EevoNext-show op Dance-Tunes en de 2-urige show die ik verzorg op Protonradio. EevoNext, het label dat ik run met K-J Jongsma en Stefan Robbers, gaat trouwens een paar hele vette nieuwe releases uitbrengen met o. a. een album van Artbleek en Terrace en een 12” van mezelf met een remix van Tim Wolff.

Daarnaast vind ik het leuk om nieuw talent te helpen en te adviseren waar ik kan, dus daar bouw ik soms ook wat tijd voor in. Zoals bijvoorbeeld het jureren bij Vinilyzed of het geven van workshops over Ableton. En ook nog het draaien op leuke feesten, wat ik nog steeds met veel plezier doe!

MySpace Estroe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws