De 10 van... DJ Bone en Delta Funktionen

Partyscene Redactie | 4 september 2009
blogs

‘Knallende en knetterende Roland-bakken’

De 10 van DJ Bone en Delta Funktionen.

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van… DJ Bone en Delta Funktionen.

 

De zomer loopt helaas alweer op zijn einde, maar we kunnen dit weekend toch nog even genieten op een paar Nederlandse festivals, zoals Valtifest, Wooferland, Good Life en natuurlijk het Lief Festival bij het Strijkviertel in Utrecht. Eén van de gezelligste podia op dit kleinschalige festival is ieder jaar de Solid Grooves-tent, waar vooral onvervalste Detroit techno uit de speakers zal knallen. DJ Bone en Delta Funktionen (Delsin) staan in de line-up van dit podium en vertellen ons vast welke tunes we zeker kunnen verwachten.

 

DJ BoneDe 10 van DJ Bone

01.Various Artists – ‘The Lost Tribe of Techno’/ CD compilation  (Subject Detroit)

Deze compilatie is samengesteld door Ahnne Araza (de labelmanager van Subject Detroit), en geeft een mooi overzicht van hedendaagse en futuristische muziek uit Detroit, geproduceerd door verschillende getalenteerde artiesten. Deze staat bij mij op nummer één, omdat de compilatie alle stijlen van muziek uit Detroit bevat. Vooral omdat mensen lijken te denken dat er maar één ‘Detroit sound’ bestaat.

 

02. Aleckxis Jaina a.k.a. The Future- ‘They Call Me’ (Sect Records)

Deze track is eigenlijk geproduceerd door mijn dochter Aleckxis (12 jaar oud!!) en ik ben zo trots op haar. Ze is vaak in de studio en leert iedere week nieuwe dingen. Binnenkort wordt er meer onthuld over haar muzikale kennis en verbazingwekkend goede oor voor mooie melodieën.

 

03. Surgeon – ‘Hello Oslo’ (Counterbalance)

Ik geniet ervan als Surgeon de gebruikelijk 4/4 beats eens even laat voor wat ze zijn. Dan maakt hij de meest interessante tracks.

 

04. Chicago Skyway – ‘Heavens and Angels’ (MOS Holland)

Dikke funky tracks van Chicago Skyway dit jaar en een fantastische ode aan de Chicago housesound. I love these tracks!

 

05. The Black Dog – ‘Tunnels Ov Set’/ Autechre Remix (Soma)

Ik houd van de absurditeit in deze versie en van het feit dat de sound met niets anders te vergelijken is. Weer meer innovatie door Autechre… Geweldig!

06. Kevin Saunderson – ‘Rock to the Beat’/ Ben Sims Remix – (?/ promo)

Dikke Sims-remix van deze classic KMS-tune. Deze track heeft een buitengewone vibe; net een achtbaan die je telkens mee omhoog neemt en weer naar beneden stort. Erg goed werk.

 

07. DJ Bone – ‘Circus World’ (Subject Detroit)

Op dit moment mijn favoriete eigen track. Hij komt uit hart en is ontstaan uit frustratie over, maar ook liefde voor de ‘underground scene’. Deze tune is dus erg spiritueel en emotioneel voor mij.

 

08. DJ Bone – ‘Music’/Samuel L Session Remix (Subject Detroit)

Een mooie remix van SLS die binnenkort wordt uitgebracht, met een geweldig baslijn die, al brommend, zijn weg naar de dansvloer vindt. Hele hete track!

 

09. Fabrice Lig- ‘Hmong’s Dignity’/ Club Mix (Subject Detroit)

De ware muzikale ziel bloedt werkelijk uit deze track. Het laat mijn sets pieken en opvallen; gewoon omdat het zo’n fantastische plaat is, die zoveel emoties losmaakt in de clubs. Een toekomstige klassieker….jazzy, funky en dansbaar. Op alle fronten een echte winnaar.

 

10. Niko Marks – ‘Bring Back the Soul’ (Subject Detroit)

Detroit is zo divers al het zelf wil zijn en met deze release zal Niko Marks de wereld van de house op zijn grondvesten laten schudden. Het is een oprechte muzikale uiting van de essentie van house.

 

Waar draai je de komende tijd?

Op 16 oktober organiseert Subject een speciale experimentele avond in Leuven (België) met  Trish Van Eynde, Klaina en Sam Ostyn. Verder draai ik in november op Malta en in december in de Tresor in Berlijn.

 

Waar houd je je momenteel verder mee bezig?

Er komt eind van dit jaar een nieuw album van me uit en ik ben ook bezig met een (top secret) exclusieve mix-cd voor Subject Detroit. Op datzelfde label zitten releases in de planning van Fabrice Lig, DJ Nasty, Niko Marks, Itokim, Trish Van Enyde en misschien Ben Sims. Tot slot zijn we ook nog bezig met een remixproject, waarbij door mij geproduceerde tracks worden bewerkt door DJ 3000, Aaron Carl, Stephen Brown, Samuel L Session e.a.

Delta FunktionenDe 10 van Delta Funktionen

01. Newworldaquarium – ‘The Force’ / Ame Remixes (NWAQ/APE)

Dikke vette Ame remixes van Newworldaquarium's ‘The Force’. Het origineel was al geweldig, maar de mannen van Ame geven er een geweldige draai aan. De ene kant rust op een steady breakbeat ritme, waar bovenop de geluiden uit het origineel voorbij zweven, terwijl de andere kant een geweldige ambient track is. Voor in de jaarlijstjes!

02. Gesloten Cirkel – ‘Gesloten Cirkel’

(Murdercapital)

Een nieuwe Murdercapital! Vooral de acidtracks knorren en piepen er op los. Dit is er één voor de mannen ;-)

03. Wax – ‘20002’ (Wax)

Prachtige Detroit techno uit het Hardwax kamp. Ene kant monotoon met een dikke subbass, andere kant piano, strings en heftige ritmes.

04. Robert Hood – ‘Obey/Resurrection’ (M-Plant)

Nieuwe Hood: niet zijn meest baanbrekende werk, maar stiekem toch wel heel erg goed. Trippy en driving met het kenmerkende kick-trucje. Prima plaat om het even rechtdoor te trekken.

05. Roger 23 – ‘Room With A View Part I’  (Baud)

Eerste release van dit nieuwe label met drie uiteenlopende tracks. Een dubby Basic Channel-achtige, een 808-track met een soort DJ Slip-achtig modulerend geluid en tot slot een beatloze chord-track. Steady plaat en een veelbelovend begin van dit label.

06. Ed Davenport – ‘Studio 395 EP’ (Autoreply Music)

Mooi muzikaal werkje dit. Met name ‘The Ballroom’ is een meeslepend muzikaal spel tussen piano, een synthetische fluit en een string die Carl Craig al lang niet meer uit zijn synths haalt ;-) De andere kant is ietsje meer recht toe, recht aan. Erg boeiende release.

07. Zyntac – ‘New World Order’ (Zyntac Motorcity)

Drie maal donker, diep, industrieel en analoog electrogeweld uit Detroit. In 2007 op een white label uitgebracht, maar sinds begin dit jaar verkrijgbaar (wel aardig gelimiteerd) in een prachtige stoffen hoes. Een waar collecters item.

08. Lory D – ‘Plissken’ (Subdance Records)

Lory D remixed hier ‘The Bank Robbery’ uit 1981 van John Carpenter & Alan Howarth, van de film ‘Escape From New York’. Geweldige track, sirenes loeien (maar niet te goedkoop) over een dwingende (bas)gitaar loop. Feest!

09. Dimi Angélis & Jeroen Search / Lowtec – ‘Our Life With The Wave’ / Meandyou.Dub (Smallville Records)

Een split-ep tussen de mannen van Counterpart en Lowtec van het mooie Workshop-label. Dimi & Jeroen maken gebruik van de prachtige sample-cd van Mike Huckaby en dat levert een diepe uitgestrekte 909-track op. Iets housier dan het Counterpart- materiaal. Lowtec brengt een smakelijke downbeat-track met een hypnotiserend synthgeluid over een 808. Dit is een blijvertje.

10. Fanon Flowers – ‘Acid Kush’ (Studio Sound Records)

Vier maal knallende en knetterende Roland-bakken! Time to Jack! Geen uitschieters, maar prima dansvloermateriaal.

Waar draai je de komende tijd?

Zaterdag draai ik overdag op het Lief festival in de Solid Grooves-tent en 's avonds in de Gloppe in Leeuwarden. Daarna even een paar weekendjes rust, na een hectische, maar erg leuke nazomer. Vanaf oktober begint het weer een beetje. 3 oktober wederom in de Gloppe in Leeuwarden en 24 oktober op een Field Sessions tijdens het ADE in de Boom Chicago in Amsterdam. Daarnaast lopen er nog wat dingetjes die bevestigd moeten worden.

Waar houd je je momenteel verder mee bezig?

Naast mijn drukke werkzaamheden bij Deeptrax Records in Leeuwarden, ben ik voornamelijk bezig met het afmixen en herarrangeren van mijn eerste album. Maar voor het zover is, komt in september eerst mijn nieuwe plaat uit op Ann Aimee (sublabel Delsin, red.), ditmaal een vier-tracker met vrij uiteenlopende tracks. De feedback is tot nu toe positief, dus ik ben benieuwd hoe die gaat lopen. Daarnaast is er net een track verschenen op Field Records: een klein, enthousiast Amsterdams label, waar elke release gelimiteerd (100 stuks) op vinyl wordt uitgebracht en alleen te herkennen is aan de graveringen aan de binnenkant van het vinyl. In oktober komt er een remix van Marcel Dettmann, van de reeds eerder gelimiteerd verschenen ‘Silhouette EP’, uit op Delsin. Daarnaast ben ik nog bezig met een remix voor Benny Rodrigues. Bijna klaar Benny ;-).

Het Lief Festival is helaas uitverkocht, maar mocht je binnenkort alsnog zin hebben in een lekker potje techno dan kun je ook terecht op de Solid Grooves On Tour-weekender:

Technovision invites Solid Grooves On Tour/ 11 september/ Patronaat, Haarlem/ Line-up: Ben Sims, Invite, Sandro Void/ 23:00- 04:00/ Entree € 15,-

Planet Rose and Solid Grooves On Tour/ 12 september 2009/ Doornroosje, Nijmegen/ Line-up: Ben Sims, Stephen Brown, Invite, Remigius/ 23:00-06:00/ Entree € 15,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws