De 10 van... Darko Esser + update Rockit Open Air

Partyscene Redactie | 23 juli 2009
blogs

‘Smerig, smeriger, smerigst…’

De 10 van... Darko Esser

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van… Darko Esser.

 

Zaterdag 25 juli mogen we weer los aan de Maarsseveense Plassen tijdens Rockit Open Air 2009. Dj/ producer/ Roosje-programmeur/ duizendpoot Darko Esser neemt -back2back met Benny Rodrigues- één van de sets op het hoofdpodium voor zijn rekening en verklapt ons alvast welke plaatjes hij zeker niet thuis laat. Ook vind je hier de laatste updates rond Rockit Open Air.

Darko EsserDe 10 van... Darko Esser:

01. Floating Points- ‘J&W Beats’ (Planet Mu)

Planet Mu is voor mij echt een baken geworden van kwalitatieve alternatieve elektronische muziek. Waar het in het verleden nog wel eens kon verzanden in navelstaarderige moeilijkdoenerij, brengen ze het laatste jaar bijna alleen maar parels uit. Deze release van Floating Points illustreert perfect wat ik bedoel: springerige dubstep/ 2step met prachtige melodieën, die gelijk in je hoofd blijven rondspoken en tegelijkertijd het nodige experiment wat betreft beatprogramming en arrangement!

02. Cusmos- ‘Elvissa’ (Defusion)

Heerlijke zweefrave, vooral de wiebelige acid-baslijn zorgt voor onophoudelijk heupwiegen!

03. Mount Kimbie- ‘Sketch On Glass’ (Hotflush)

Eén van de interessantste labels van het afgelopen jaar met een prachtige aquacrunc/wonky/of-hoe-het-beestje-ook-heet-release. Denk aan Flying Flotus, Nosaj Thing, Martyn en 2562, maar dan helemaal anders ;-)

04. Pearson Sound- ‘Plsn’ (Hessle Audio)

Schitterende 4/4 dubstep, zoooooo funky..

05. Ribn- ‘KMD’ (Ovum)

Dit soort releases zijn de reden waarom Ovum al meer dan 10 jaar lang tot mijn favoriete labels behoort! Ribn is een project van Manuel Tur & Langenberg en het gaat me er een potje diep en psychedelisch aan toe op deze trax, pfffffff... Deze zal ik nog heel lang draaien ben ik bang ;-)

06. 2562- ‘Love In Outer Space’ (Tectonic)

Nog meer dustep. 2562 is samen met Martyn onze nationale trots op dat vlak. Deze release is weer een klapper van heb ik jou daar, met zijn typische schots en scheve beats en een mysterieuze vibe.

07. Slam-‘Postive Education’ (remastered) (Soma)

Opnieuw gemasterd, alltime fav, dus moet in de lijst!

08. Agoria- ‘Solarized’ (Extended Dub) (Different)

Muzikaler dan dit wordt het niet snel. Een prachtig, welhaast klassiek gearrangeerd pianospel op gortdroge beats.

09. Deuce- ‘Twerp Wiz’ (Ostgut)

Smerig, smeriger, smerigst, Deuce. Zó hoort rauwe techno te klinken.

10. Andre Lodemann- ‘Zap’ (Best Works)

Eén van mijn nieuwe helden! Dit is het laatste deel van zijn trilogie op Best Works en deze jongen gaat het heel ver schoppen. Deephouse met een robuuste technofundering, complex, maar zeer toegankelijk: ik luister hier dagelijks naar.

Waar draai je de komende tijd nog meer?
Deze week doe ik tien gigs in acht dagen: Maassilo, Extrema Outdoor, Bang At The Beach, Housewerk, Mood Elevator, Planet Rose @ De Affaire, Good Life pre-party, Rockit Open Air, Rockit After @ Poema en Pathfinder festival. (Voor de rest van Darko’s agenda kun je hier terecht, red.)

 

Waar houd je je momenteel nog meer mee bezig?
Het belangrijkste waar ik me nu mee bezig houd is mijn debuutalbum ‘Balans’ dat in oktober rond ADE op mijn eigen Wolfskuil label zal uitkomen! Alle tracks zijn af, ik ga binnenkort de mastering doen en ben alles aan het voorbereiden voor de promotie, artwork, licenties etc. Het album wordt anders dan mensen van me gewend zijn. Ik heb het meer op de huiskamer gericht met flink wat downtempo tracks, maar natuurlijk staan er ook een paar dansvloerjetsers op. Het album is heel melodieus en gevarieerd geworden. Alle nummers staan met elkaar in verband, wat mensen kunnen zien als ze de tracklist lezen. Ik vind het allemaal heel erg spannend! Als dit slaagt ga ik met andere artiesten van mijn label ook albums plannen, dit is een soort testcase of ik het aan kan.

Verder staat het Good Life festival op 6 september hoog in de agenda. Dit kleine open air festival organiseer ik met 5 kanjers (Pitto, Brent, Lodi, Colin en Diede) en is de Nijmeegse variant van Have A Nice Day, wat we al 5 jaar in Eibergen doen. Ik kan nog een hele tijd doorgaan over allerlei andere dingen, Roosje, Merleyn… kortgezegd is er teveel te leuk om niet te doen. Maar eerst deze week de zomerfeesten in Nijmegen, jeujeuj!! ;-)

MySpace Darko Esser

Website Wolfskuil Records

Rockit Open Air 2009

Update Rockit Open Air

Het festivalterrein is helemaal klaar voor de duizenden bezoekers, die komende zaterdag kunnen genieten van o.a. Oscar Mulero, Henrik Schwarz, Derrick Carter, Gilles Peterson, Layo & Bushwacka!, Steve Bug, Derrick May en Nederlandse dansvloerhelden als Michel de Hey, Steve Rachmad, Darko Esser & Benny Rodrigues. De timetable is inmiddels bekend en vind je hier. Ook zijn er nog tickets (€ 38,50) verkrijgbaar via deze site.

Traditioneel kun je na het festival op diverse plekken lekker doorfeesten met artiesten uit de Rockit Open Air line-up. Naast het 365Live-feest in de Sugar Factory en een speciale Static-editie in Trouw, zijn er twee officiële Rockit afterparties:

ROCKIT Open Air Afterparty/ Club Poema/ Drieharingenstraat 22, Utrecht/ Oscar Mulero, Steve Rachmad, Remy, Benny Rodrigues vs. Darko Esser en Erik Heijting/ 23:00 – 06:30/ VVK € 15,- op de Rockit-site en op het festival bij een aantal verkooppunten voor drankmuntjes.

Bla Bla invites ROCKIT Open Air/ Studio 80/ Rembrandtplein 17, Amsterdam/ Derrick May (USA), Special Guest (wordt op 25 juli bekend gemaakt), Mulder (live), Daniel Sanchez, Naald & Draad en Johanna Mercker/ VVK € 15,- via Beatfreax www.beatfreax.com en op het festival bij een aantal verkooppunten voor drankmuntjes.

Website Rockit Open Air

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws