De 10 van … Estroe & Paul Hazendonk

Partyscene Redactie | 19 februari 2009
blogs

'Dit is echt zo'n billen schud plaatje'

Platenrek Berwick Street, Soho, Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Estroe en Paul Hazendonk.

Aanstaande vrijdag organiseren Estroe en Paul Hazendonk een Birthdaybash in de Rotterdamse Unie. Naast sets van de jarige Jet en Job draaien Darko Esser en Sandeep een plaatje en geeft Qbical een live-set. Wat kunnen we van het jarige stel verwachten?

De 10 van … Estroe

De tracks die ik hieronder beschrijf, zijn mijn favorieten van dit moment, maar er zitten ook wat oudere nummers bij die ik herontdekt heb.

1. Wighnomy Brothers: Freiekksemplar: Freude am Tanzen

Echt een supermooie track vind ik dit, ik heb hem in mijn laatste EevoNext mix op Dance Tunes gebruikt en sindsdien heb ik hem weer standaard bij me. Zo knap hoe met minimale middelen een spanningsboog opgebouwd wordt in dit nummer. En die break! Heel tof.

2. Tim Wolff: Sostenuto: EevoNext

Tim heeft zijn releasedebuut op ons label gemaakt en dat is niet voor niets. Elke keer als ik zijn track Sostenuto draai komen mensen vragen wat het is. Lekkere drive heeft dit nummer en voor mij is deze ideaal rond een uur of 1 als een zaal net zo vol begint te lopen.

3. Thomas Lauren: Undefined Night: Savoir.

Deze draai ik de laatste tijd bijna altijd, het lijkt een mooie opbouw plaat, en dat is het eigenlijk ook zeker wel, maar hij is ook prima te timen na een stevig stuk in een set als rustpauze, maar pas op na die break, dan gaat het dak er weer af. Heel goed gemaakt dit.

4. Dual Shaman: Sunopener (Taras v/d Voorde remix): Manual

Ik draai veel van Nederlandse producers. Er is zoveel talent hier en ik vind het leuk om iedereen te supporten. Zo ook Taras, van wie ik altijd standaard 3 tracks bij me heb. Deze remix is echt lekker! Lekkere groove en mooie geluiden. Vrolijk nummer.

          Estroe          

5. Tommy Four Seven: Polar: Wolfskuil.

Ik had nog nooit van Tommy Four Seven gehoord, maar ben erg onder de indruk van dit nummer. Diep diep diep, ook zo'n nummer dat langzaam bouwt tot een hele toffe climax. Stoere plaat!

6. Mollono.Bass: Brummelhorn: Ostwind

Ostwind is een van mijn favoriete labels, ze brengen vaak diepe en warme house en minimal uit. Dit plaatje is vrij toegankelijk en vrolijk met een soort salsaritme. Dat klinkt misschien cheap, maar dat is het niet. Er zitten van die fijne belklanken in die ik vaak tof vind. Dit is echt zo'n billen schud plaatje.

7. Federleicht: On the Streets (Kollektiv Turmstrasse remix): Connaisseur

Het origineel van dit nummer was niet helemaal mijn ding, maar ik vind de Kollektiv Turmstrasse heel vet. Ik ben sowieso fan van ze, ook hun remix van Hotchip was zoooo mooi! In deze remix zijn de breaks leuk en de timing van de zang is heel goed gedaan.

8. Kink & Neville: Blueprint: Hour House is Your Rush (Rushhour)

In het kader van de ouderwetse Detroit feel deze klapper. Hij doet me heel erg denken aan Can you feel it van Mr Fingers qua geluiden, maar deze is steviger. Tof gedaan, ik draai hem altijd.

9. Q No: Tanz de Zuckerfee: Ostwind.

Ik heb deze nog niet weten te times in mijn sets, maar dit is een grappige en mooie persiflage op de muziek van De Notenkraker, het beroemde balletstuk met muziek van Tschaikovski.

10. Sterac: Dominus: Kubin

Altijd in mijn tas. Steve snapt het gewoon helemaal, alles klopt. Ik heb deze opgenomen van plaat, hij kraakt aan alle kanten, maar dat boeit niet. Deze draai ik vaak in het begin van de avond, mooie sfeer, maar toch een goede drive. Superplaat.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben ontzettend veel aan het produceren, vooral aan mijn album op Connaisseur dit jaar. Maar ik heb ook aan remixen gewerkt. De komende tijd zullen de volgende tracks uitkomen:

-Franco Cangelli: Locked On: Estroe remix: Aesthetic

-Oliver Lieb (Estroe remix) Solieb

-Federleicht (Estroe remix) Night Drive Music

-Mijn nummer Circumlocution op de 'Las Minas' EP op Mina Records

-Mijn nummer Winterdepressie op Rippertons label Perspektiv Family Tree.

Daarbij ben ik druk met mijn label EevoNext. Er komen behoorlijk wat toffe releases aan, waaronder een Eevolute-classics remix package met remixen van o.a. Convextion, Duplex, Arne Weinberg, Peter Ford en Brendon Moeller en een nieuwe What's Next EP op EevoNext09.

Ook neem ik onze maandelijkse EevoNext show op Dance Tunes grotendeels voor mijn rekening.

Waar draai je de komende tijd?

Er komen toffe feesten aan. Eerst dus 20 februari ons verjaardagsfeest in de Unie waar ik erg veel zin in heb. En een aantal fijne Klinch edities waar ik o.a. met Efdemin en Lawrence sta.

Ook leuk is de Awakenings special met Pasen waar ik mijn oude Mazzo plaatjes uit het stof mag halen. En ik ben net terug uit Tokio, mijn verslag kun je lezen op Love2Party.

 

 

De 10 van … Paul Hazendonk

 

1. John Tejada - Bounce / The Open [Palette]

John Tejada is voor mij al jaren een held en deze twee tracks van zn nieuwste release op Palette draai ik helemaal grijs op het moment. Twee totaal verschillende tracks: 'Bounce' is een strakke retro oldschool track die gegarandeerd voor feest zorgt op de dansvloer, en 'The Open' is een hele mooie warme melodieuze track. Kan niet kiezen welke ik beter vind, dus gedeeld op de eerste plaats :)

Paul Hazendonk2. Matt Starr - Kuhle Fliege (Hugo remix) [International Freakshow]

Is al even uit maar blijft het keer op keer goed doen. Funky, bouncey en met de catchy 'sunshine, feeling fine' sample. Zekerheidje in nagenoeg iedere set van mij. Hugo is zowieso erg lekker bezig, al moet 'ie op gaan passen dat alles niet teveel op elkaar gaat lijken.

3. EQD - B [Equalized]

Shed schijnt achter het EQD alias te zitten. De eerste release was al een bom, maar deze tweede release op Equalized overtreft m wat mij betreft. Vooral de B kant is huge! Dubstep?, breaks?, electronica? Whatever, gewoon een ontzettend dikke track! Niet echt iets wat ik snel in een set zal draaien trouwens, maar wel iets wat ik thuis of in de auto heel hard aanzet.

4. Okain & Thomas Muller - I Tele U Bo [BPitch Control]

Twee nieuwkomers op het welbekende BPitch Control label. Dit keer een vrij toegankelijke plaat. Bouncey techhouse, zeeeer funky en dansbaar. Wederom een zekerheidje voor mij op het moment.

5. Qbical - Generate Modulate Resolate [Manual Music]

Nadat zijn geweldige debuut album vorig jaar gesupport werd door iedereen van Hawtin tot Garnier tot zelfs Tiesto is het hard gegaan met mijn bebaarde vriend. Flink wat toffe gigs, waaronder zijn debuut op Awakenings + flink wat remix aanvragen volgden. Nu komt eindelijk de nieuwe single er aan, en ook dit gaat weer een bommetje worden. Houd deze man in de gaten! In mijn ogen een van de grootste talenten die Nederland rijk is op het moment.

6. Eelke Kleijn & Francesco Pico - On The Fly [68 Recordings]

Tussen al het minimal/techhouse/techno geweld zijn er ook twee jongens die Nederland op dit moment internationaal gezien op de kaart houden op progressive gebied. Deze nieuwe release op het label van Remy mag er zijn. Oldschool feel in een modern jasje met een huge breakdown. Peak time plaatje!

7. Maurizio Vitiello - Autentico EP [Bauns]

Bauns is een van mijn favoriete labeltjes als het gaat om no nonsene funky techno.

De releases springen er over het algemeen niet perse uit, maar zijn stuk voor stuk bovengemiddeld en goed geproduceerd. Zeer bruikbaar, zo ook deze nieuwe release weer waarvan alle 3 de tracks er als zoete koek in zullen gaan op de internationale dansvloeren.

8. Thomas Lauren - Day After Day [Manual Music]

De eerst volgende release op mijn Manual Music label komt van Thomas Lauren uit good old Zutphen. Day After Day is een heerlijke diepe hypnotische plaat die het voor mij al een tijd lang goed doet. De remix van Nuno Dos Santos die er op staat mag er ook zeker zijn!

9. Roberto Capuano - Got You [MKT]

Weer zo'n Italiaans labeltje dat kwaliteit leverd op no nonsense funky techno gebied is Markantonio's MKT label. Wat dat betreft valt deze nieuwe release een beetje tegen, de A1 en B1 tracks stellen wat teleur. Maar dit wordt helemaal goed gemaakt met de B2 track genaamd 'Got You'. Toffe plaat voor de stevigere setjes.

10. Giorgos Gatzigristos - Ronin (Terry Toner's Detroit aan de Amstel remix) [Manual Music]

Terry Toner dropt hier een remix waar je u tegen zegt. Dit zou zo maar eens van de festivalhits van deze zomer kunnen worden! Overigens zijn andere originele tracks van Giorgos + de andere remix van Juan Sanchez ook zeker niet verkeerd. Zeer toffe release. Komt over een maandje uit.

BirthdayflyerWaar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik houd me op dit moment bezig met het runnen van mijn labels Manual Music en Stolen Moments + ik doe de A&R voor nog een aantal labels. Ik probeer een aantal jonge artiesten zo goed mogelijk te begeleiden, en houd me (op de achtergrond) bezig met Manual Bookings en Adult Bookings. Ook hosten we met regelmaat feestjes met Manual, of nemen wij een zaal voor onze rekening. Iedere maand doe ik de Manual Movement radioshow op Proton Radio (geen presentatie, alleen dj mixes / livesets van onze artiesten). Op 20 februari komt mijn nieuwe mixcompilatie 'Sound Shifting 2.0' uit en de aankomende maanden komen er een aantal remixes uit op diverse labels. Ook ben ik samen met Tundra bezig een nieuwe release te maken voor het Kung Fu Dub-label van Jeff Bennett. Binnenkort start ik met mijn eigen maandelijkse 'Hazendonk FM' podcast en ook zal ik maandelijks een guestmix doen voor het nieuwe Engelse radiostation Clubzoneradio.

Waar draai je de komende tijd?

Deze maand draai ik nog op de volgende locaties: 17/02 OneFour (Mellow Moods), 20/02 De Unie (Birthdaybash samen met Estroe!), 21/02 Radio 538 Dance Department, 21/02 Stubnitz, Amsterdam, 21/02 Klub Kolonie, Nijmegen en 27/02 Cafe d'Anvers, Antwerpen. Daarna lekker snowboarden in Val Thorens! :)

Estroe

Paul Hazendonk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws