De 10 van … Fabio & Bart van Rijn

Partyscene Redactie | 28 januari 2009
blogs

Back to the oldschool!

Welke platen draaien Fabio en Bart van Rijn aanstaande zaterdag in Studio80 op zeker?

Fabio en Bart van Rijn zorgen er tijdens hun STUG-feestjes altijd voor dat ze in goed gezelschap verkeren. Zoals aanstaande zondag in Studio80, waar het duo optreedt met het 360 Soundsystem aka Nuno Dos Santos & Patrice Bäumel en de uit Barcelona afkomstige Pablo Bolivar (live). Welke plaatjes gaan de organisatoren zeker draaien?

 

De 10 van … Fabio

 

Mark August - Old Joy (Connaisseur Recordings)

Peaktime, dansvloerknaller, drive-monster. Heerlijk die melodielijnen die tegen elkaar in werken. Gegarandeerd krijgt deze track elke dansvloer gek. Wat mij betreft de beste plaat die Mark August heeft gemaakt.

Omar-S - The Further You Look - The Less You Will See (FXHE Records)

Zo, Omar maakt weer een liedje! Graag ook weer bijzetten in het vak met klassiekers. Dit is grensoverschrijdend, heerlijk melancholisch en zó enorm muzikaal. Hij gaat binnenkort een Fabric-cd mixen, waarop hij alleen eigen producties zet, omdat: ‘I don't need other people's music; I got over 100 songs released. I can make fucking six fucking Fabric records right now.’ Word.

Carl Craig & Moritz von Oswald - ReComposed - Movement 8 "C2 Version" (Deutsche Grammophon)

Klassiek en techno, C2 houdt van allebei en dat is goed te horen in deze remix. Wat een beestachtige baslijn! De spanningsboog blijft aanhouden door de hele track heen om te eindigen in een ambient-outro. Deze track is over 10 jaar nog nieuw.

Bart van Rijn en FabioIn Sync - Storm (Irdial Discs)

Klassieker van de maand, wie kent hem nog? Draaide ze ook nog in Parkzicht in 1993. Gewoon nú weer draaien, want hij is gewoon goed en blijft gewoon goed. Super-basic, maar weet wel een sfeer neer te zetten van-heb-jou-daar. Vuist in de lucht!

Delano Smith - Sunrise EP (Third Ear Recordings)

4 tracks op deze EP, eigenlijk alle vier even goed in hun verscheidenheid. Wat een soul. Luister en feel good. Begon met draaien in de jaren ’80, deze Detroit-oldtimer is nog lang niet uitgeraasd met producties zoals deze.

Ribn - Mined EP (Millions Of Moments)

aka Manuel Tur & Langenberg, heerlijke melodie in deze houseklapper. Opbouw is gewoon killer; gewoon helemaal laten horen deze track. De B-kant is alweer een lekkere dubtechno-track. Weer net ff iets anders dan we van Tur gewend zijn.

 

Tony Lionni - The Chronicles Noir (Aesthetic Audio)

Producer sinds 2008, maar brengt alleen maar tracks uit op gerenommeerde labels zoals Mule Electronic, Versatile, Wave Music, Figure en binnenkort ook uit op Freerange van Jimpster. 2 tracks die gewoon tijdloos zijn én de hedendaagse dansvloer lekker weten op te schudden. Tony houdt ervan om vocale samples te gebruiken, doet-ie heel goed. Blindelings kopen. Binnenkort te bewonderen met live-act op één van onze feesten in Den Haag.

Intrusion - Reflection II (Echospace Detroit)

Echt weer één van de beste dubtechno tracks van 2008. De echo’s zijn weer out-of-this-world. Het klinkt allemaal zo vol en diep. Groots is het beste woord ervoor. De Phase90 edit (óók Stephen Hitchell) is net ff wat steviger en net zo goed!

Eve White - New You EP (Contentismissing)

3-track EP uit Hamburg, weer een zwarte plak met volle bonuspunten. De A-kant doet iets met de Dominatorstofzuiger, maar wel héél geraffineerd. B-kant: 2 tracks, lekker housey en apart. De laatste track is een frisse dubtechnotrack. Weinig gehoord in 2008; raar én jammer!

James Kumo - Alphawave (Ann Aimee)

Back to the oldschool! Wat een klapper! Superdikke baslijn. Kumo heeft een hitje te pakken als je het mij vraagt. Artwork van de Amsterdamse hoezen blijft net zo oldschool = dope Delta-shit.

De 10 van … Bart van Rijn

Fabio Gianelli - Trinidad E Tobago - Thirtyonetwenty

Nieuwe release op ThirtyoneTwenty, het label van Dave Ellesmere & Sandy Huner. Uptempo basslines is het woord en Gianelli pakt het goed aan. En ja, het heeft iets weg van Ilario Alicante.

Zondag: Stug in Studio80Damian Schwartz - Barrunto - Oslo

Mooie release op een mooi label.

Lovebirds - The rat - Freerange Records

Remix van Kreon springt er uit. Mooie basslijnen en goede opbouw.

Radio slave - RJ - Running back

Big room tracks die alleen Radio Slave kan fixen. Al zeker 2 jaar een van m’n favoriete producers.

Varoslav - Inside ways feat Dop - Supplement facts

Na de Jaffa Night - David K nu deze track op Supplement Fact. Remix van Boris Werner springt er uit.

Kreon - Drum my Scene - Robsoul Recordings

De producers Kreon, Lemos & Masomenos maken zeer funky tracks. Frankrijk & Griekenland moeten we maar even in de gaten houden. De Duitse kaalheid wordt al enige tijd opgevuld door hun mediterrane beats.

Rocco - New Awakening - Freerange Records

Super opbouw met de maximale werking van de sub en high tones. Een track voor een goed geluidssysteem. Anders komt ‘t niet over.

Ben Klock - Grasp - Klockworks

Zware, maar toch funky sound. Deze combi doet goede zaken in de Berghain en komt in meerdere producties van Klock voor.

Ruede Hagelstein - The Modest Theme - Souvenir music

Remix van Tiefschwarz is warm en meeslepend. Toptrack!

 

CB Funk - Subway to Cologne/ Deep Sea - Story

Diepe, downtempo platen die zelfs na 7 minuten niet gaan vervelen.

Waar draai je de komende tijd?

We draaien as zondag in Studio 80 op onze eigen STUG editie samen met Pablo Bolivar & 360 Soundsystem (Nuno dos Santos & Patrice Bäumel) We kijken erg uit naar deze editie ivm de primeur, gedeeld met Catwalk-Rotterdam, van Pablo Bolivar in Nederland & de 3uur en 60 minuten set van 360 Soundsystem.

Verder doen we dit jaar weer een strandeditie van Stug

Verder doen we in maart een uitstapje naar Oslo waar we vorig jaar op de afterparty van Trentemoller draaiden, dus wederom voor 2009 een Scandinavische boeking. Eind maart heeft Steven Engelmann ons uitgenodigd om in de Solar te komen draaien (de Solar is een luxe club/restaurant op de 17e verdieping met panoramaview).

Zaterdag 11 april is het weer tijd voor het 2-jarig bestaan van STUG in het Paard van Troje met niemand minder dan Joris Voorn, Len Faki, Tony Lionni (live) en wij als residents natuurlijk.

Verder doen we dit jaar weer een strandeditie en in totaal vier STUG edities in Het Paard/Studio 80.

STUG @ Studio 80, Amsterdam

Zondag 1 februari 2009

360 Soundsystem aka Nuno Dos Santos & Patrice Bäumel (3 uur en 60 minuten set)

Pablo Bolivar LIVE (Regular | Avant Roots) Barcelona

Bart van Rijn & Fabio

Voorverkoop 8 euro, deur 10 euro (www.beatfreax.com of www.studio-80.nl)

18:00 - .......

Fabio

Bart van Rijn

Stug TV  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws