De 10 van ... Wesdex & Sandeep

Partyscene Redactie | 21 oktober 2008
blogs

          

'Te cheesy voor woorden'

          

Platenrek Soho, London

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Wesdex & Sandeep.

Het ADE staat op het punt om los te barsten. Ook Cocoon is aanwezig op vrijdagnacht in The Sand met o.a. dj's Sven Vath, Tobi Neumann, Andre Galluzzi. Zoals het een Cocoon-party betaamt, vindt er tot in de vroege morgen een Cocoon-after party plaats. Locatie is Club Home met o.a. Wesdex en Sandeep achter de decks. Wat gaan de heren zeker draaien?

 

De 10 van … Wesdex

1. Tom Ellis – Concentrate

Volgens mij ben ik Tom Ellis’ grootste fan. Altijd erg sterke en vooral originele producties met veelvuldig gebruik van vette samples. Heel fijne minimal house en dit keer weer met cut-up vocalen. Als ik een mascotte had die staat voor wat ik draai, dan zou dat Tom zijn.

2. SIS - Nesrib

Ook een perfecte mix van techno en heel dikke vocals. In tegenstelling tot de producties van Tom Ellis is deze track meer up tempo. Maar net zo origineel.

3. Sasha Dive – RD’s Movement

Heerlijk helder geluid met sissende snares en behoud van de housy touch. Net als altijd weer rauwe beats met een hoog hiphopgehalte. Kortom, een erg goede producer waar ik regelmatig een plaat van draai.

Volgens mij ben ik Tom Ellis’ grootste fan.4. Robert Dietz - Shunsower

Een retegoeie ouderwetse technoplaat met een Chileens tintje. Net als mijn nummer 1 plaat van Tom Ellis is hier gebruik gemaakt van cut-up kinderstemmen. Super pakkend en buitengewoon dansbaar. Jammer dat op die van mij al een dikke kras zit.

5. John Waynes – Seaside

Weer een goede release van Compost Black waar ook persoonlijke held Jay Shepheard op heeft uitgebracht. Seaside is een zweverige houseplaat met dwingende synths waar ik af en toe toch ook wel van houd. Het bevat een aantal goede hoogtepunten voor een perfecte (op één na) laatste plaat.

6. Rauwkost – 1 nacht in duizenden

Er zijn maar weinig live sets die zo dynamisch zijn als die van Rauwkost. Nu dus ook op vinyl te koop en vooral één plaat van de B-kant vind ik heel fijn. In tegenstelling tot Trump It, is hier heel subtiel met blaasinstrumenten omgesprongen. Er zit erg veel gevoel in deze plaat en ik hoop in de toekomst nog veel van dit duo in de schappen te vinden.

 

7. Daze Maxim – Jat

Helder geluid en het lijkt alsof er live een percussieband meespeelt. Redelijk drukke plaat, maar wel herkenbaar en dansvloergericht. Misschien een beetje 'ge-Jat', maar het is een prima plaat om over te schakelen naar uptempo in je set.

8. Dyed Soundorom – Can You Dance?

Fijne basslijn en met rauwe hiphop-achtige beats. Er is subtiel gebruik gemaakt van vocalen en herkenbare samples. Can You Dance is terecht een vraag bij deze plaat, want het is niet per definitie super dansbaar, maar wel een opvallende track in het begin van je set.

9. Dan Berkson & James What feat. Robert Owens – Keep On

Heerlijke houseplaat voor na het stappen. Soulfull en gelikt, dus weer een topproductie van Dan & James. Luister deze sfeervolle plaat op een rustig moment is mijn tip van de nacht.

10. Johnny Corporate – Sunday Shouting

Te cheesy voor woorden maar ik wordt zooooo blij van deze plaat! Zangeressen, trompetpartijen, noem maar op. Eigenlijk een oude plaat die opnieuw is uitgebracht. Niet vreemd in mijn lijst, want ik koop heel veel oud vinyl.

Te cheesy voor worden maar ik wordt zooooo blij van deze plaat!Waar draai je de komende tijd?

Met ADE sta ik weer bij Cocoon in The Sand en de officiële after in Club Home. Het gaat een heftig weekend worden, want die zondag hebben we vanaf 18:00 ons eigen Merge in Central Studio’s in Utrecht met Jazzanova en Kraak & Smaak. Dit is onderdeel van de Culturele Zondag en doen wij in samenwerking met FCA en Audiomaze. Enkele andere high lights zijn 15 november een eigen avond in Theater Kikker in Utrecht met Anders Ilar, 29 november Time Warp in de Maassilo/Factory10 en 13 december weer een editie van Magnetronik in Club Poema met Jay Shepheard en Krause Duo. Voor een volledige draailijst kijk je op mijn website. Het afsluitsetje tijdens Magnetronik 13-09-08 staat op 3voor12.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Samen met Hidde, programmeur van de Melkweg, zijn we elke dag wel bezig met Magnetronik. We willen in de toekomst meer samenwerkingen en locaties aandoen. Verder ben ik aan het produceren geslagen en ik zit sinds kort bij de gloednieuwe agency We Are E. Naast in het weekend draaien, ben ik doordeweeks druk met het ontwerpen van artwork en websites voor verschillende organisaties. Maar ik werk ook gewoon nog drie dagen bij een drukkerij/ontwerpstudio. O ja, en voor wie het nog niet wist, ik houd me ook bezig met veganisme, dierenrechten en natuur. Een beter milieu begint bij jezelf, niet waar ? (-:

 

De 10 van … Sandeep

1. Solomun - The Way Back (Compost Black Label)

Deeper dan deep! Wat een producer is het ook, die Solomun. Bijna al zijn platen zijn geweldig en deze steekt daar een halve kop bovenuit. Lome beats, zwevende synths en swingende keys nemen je mee op korte zomer zondagavondtrip. Heerlijk!

2. Sweno N - Solid (Original & Marc Fisher Rmx) (Lucent Recs)

Ik heb eigenlijk geen idee waar deze dude opeens vandaan komt, maar vette platen produceren, kan hij. Ook al klinken de meeste van tracks een beetje hetzelfde, het zijn wel prima platen om te draaien. Solid is mijn favoriet en funtioneert het beste als partystarter. Dikke beats, dikke breaks, handen in de lucht!

3. Paul Kalkbrenner - Gebrun Gebrun (Bpitich)

Eentje in de categorie 'xtc-people at 6 am', want onder invloed van chemische substanties wandelt het kippenvel over je rug bij horen van al dit industrieels. Als een ouderwetse stoomlokomotief walst deze plaat door elke club heen. Hij is vrij moeilijk om te draaien, maar als je hem goed timed, zet je elk technohol compleet op zijn kop.

4.Ane Brun - Headphone Silence (Henrik Schwartz & DixonRemix) (Objektivity)

Ik ben al een tijd fan van Ane Brun, een dame die gevoelige, melodramatische luistermuziekjes maakt. En als Schwartz en Dixon aan de haal gaan met een nummer van haar, waarin ze precies dezelfde vibe weten te behouden, dan ben ik al fan voordat ik hem gehoord heb. En ook na beluistering is het gewoon een geweldige track geworden. Aanrader voor iedereen die van een beetje gevoel in zijn beats houdt.

5. Thomas Lauren - Limit Life (original & Juan Sanchez Rmx) (Wolfskuil ltd)

Wolfskuil limited is het kleine zusje van het welbekende Nijmeegse label wat zich meer richt op de nationale talenten. De tweede release is er één van formaat, want Thomas Lauren tovert een wonderschone techy track uit de hoge hoed die je kan draaien in elke openings set. Ook de remix van Juan mag er zijn, maar dat is veel meer een plaat voor middenin je prime time set. Top release!

Werkelijk een wonderschone plaat die met stip binnenkomt in mijn top 10 Tranentrekker van 2008.6. Estroe - Passionate Timidity (Unreleased)

Esther begint zich te scharen in mijn rijtje favoriete Nederlandse producers. Niet alles van haar ben ik fan van, maar ze is wel op stoom de laatste tijd. Momenteel is ze bezig met een heel artiestenalbum op Connaisseur en als het goed is, komt deze track daarop te staan. Wat een fijne plaat is dit. Heerlijk zwevende doch zeer dansbare track met een eigthies touch. Echt een tip om deze meteen aan te schaffen als hij uitkomt.

7. Sivesgaard - Inner Orbit (Noir Rmx) (Noir Music)

Dit is een kort epos op zich. Werkelijk een wonderschone plaat met gevoelslevel 'Tranentrekker'. De ideale track om de nacht mee af te sluiten. Je moet hem gewoon even checken!

8. Tigerskin - Peter's Secret Weapon (Pokerflat)

Tipje van Estroe. Nou ja tipje, ze draaide hem laatst voor mij in de Catwalk. Tigerskin gaat schaamteloos aan de haal met een sample van Pink Floyd's 'Shine on you crazy diamond'. Normaal gesproken heb ik wat tegen het gebruik van sample's van bands die ik echt heel goed vind, maar deze track is zo lekker dat ik geen recht van klagen heb. Echt een geweldige, diepe, rollende plaat.

9. Lucca - Reformation (Robert Babicz remix)

Heerlijk meeslepende plaat die zich langzaam stukje voor stukje opbouwdt. Pas na een minuut of zes komt er een dikke bassline in en is de plaat echt goed op gang. Perfecte plaat voor tijdens een after in een donker hol. Misschien zaterdagochtend wel :)

10. Patrice Baumel - Flow (Trapez)

Patrice is heel hard op weg om zijn naam internationaal stevig te vestigen. Hij trekt de ene na de andere dikke produktie uit zijn pc en draait evenzo dikke sets. Flow is mijn favoriete plaat van hem. De titel zegt eigenlijk al genoeg over de track, het is één lange flow. Check ook zijn andere producties gelijk even als je toch bezig bent.

Waar draai je de komende tijd?

Ik draai zaterdagochtend op de after van Cocoon in de Home. ’s Avonds draai ik in Rotterdam in een nieuwe club, genaamd Zenz. Verder doen Warren Fellow en ik op donderdag 6 november weer een editie van Freak! in de Catwalk met Estroe als gast, gezellig voor 5 euro. En we doen op zaterdag 15 november een nieuwe editie van dik waarbij we Fairmont (live) te gast hebben. Daarnaast draai ik in de Club zonder Concessies, Studio80 en einde van de maand op Time Warp in de Maassilo. En probeer ik nog een weekje vakantie te pakken ergens in november. O ja, ik zit sinds kort ook bij het We Are E management. :)

Cocoon Holland

Club Home

Wesdex

Sandeep

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws