De 10 van ... Bas Mooy & Charlton

Partyscene Redactie | 11 september 2008
blogs

Smerige offbeat, die de speakers er genadeloos van langs geeft

          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Bas Mooy & Charlton.

De september-editie van Strictly Techno staat de laatste jaren traditiegetrouw in het teken van de verjaardag van resident Bas Mooy. Nadat vorig jaar Oscar Mulero de pannen van het dak blies, heeft deze keer niemand minder dan Glenn Wilson, de eer om de avond memorabel te maken. Strictly Techno is blij hem te verwelkomen tijdens deze eerst gig in Nederland sinds 2004. Na een afwezigheid van enkele jaren is hij weer helemaal terug, zowel op productioneel niveau als met zijn weergaloze liveset. Ook Charlton viert zijn verjaardag aanstaande zaterdag en beide feestbeesten delen vandaag alvast hun favoriete platen met jullie.

 

De 10 van … Bas Mooy

1. Thomas Krome – alles! (Corb)

Recent zijn alle oude Thomas Krome tracks toegevoegd aan de Beatport catalogus. En jezus, wat zijn die tracks toch nog steeds geweldig. Draai nog altijd tracks als Demolition Disco, Corbonator, Roadkillah, Woodcarver enz. Moet zeggen dat dit soort tunes me alleen maar nog meer doen terugverlangen naar de goede oude tijd. Zo verschrikkelijk jammer dat deze man eigenlijk compleet 'out of the picture' is.

Nieuwste Audio Assault die in oktober gaat uitkomen. Een van mijn favoriete producers Anton Pieete rockt keihard onder zijn alter ego Wavemother, waarmee hij zijn donkere kant laat zien.2. Wavemother - My hands your neck EP (Audio Assault) 

Nieuwste Audio Assault die in oktober gaat uitkomen. Een van mijn favoriete producers Anton Pieete rockt keihard onder zijn alter ego Wavemother, waarmee hij zijn donkere kant laat zien. Eigenlijk zo'n plaat waarvan ik sowieso alle 4 de tracks zal draaien. Vooral The Pretenders en Marathon rocken ernstig als je ze over een groot systeem draait. Zeker materiaal om in mijn aankomende Awakenings set in de Gashouder te draaien, waar ik een combi ga doen van nieuw eigen materiaal en tracks van anderen.

3. A. Paul - Offline (Naked Lunch)

Ben de laatste tijd steeds meer gecharmeerd van de sound van deze Portugees. Lekkere rollende dansvloerkraker, waarbij elke keer de handjes in de lucht gaan als ik hem draai. A. Paul gaat ook een remix doen voor mijn nieuwe release op Planet Rhythm, die begin volgend jaar uitkomt. ben erg benieuwd waar hij mee gaat komen.

4. The Advent - Heavy Traffic (Kombination Research)

Ik draai eigenlijk in elke set wel minimaal een track van Cisco Ferreira. Hoewel ik zijn oude tracks nog steeds het vetst vind, draai ik uiteraard ook veel nieuwe dingen van hem. Hij stelt eigenlijk nooi teleur en is voor mij ook ' on stage' een van mijn favoriete artiesten. Maakt echt elke keer weer peaktime dansvloerkrakers. 

5. Radial - Deleted Scenes LP (Planet Rhythm)

Mijn labelpartner Jeroen Liebregts heeft hard gewerkt aan dit album, samen met partner in crime Laurens van der Starre. Radial tunes klinken altijd goed en dit album is geen uitzondering. Met remixes van o.a Mulero en Loktibrada zal dit album de komende maanden vast regelmatig de dansvloer op gerost worden.

6. Go Hiyama - Crispy bite EP (Dynamic reflection)

Nieuw label van Paul Boex. Met een vette eerste release van knuffeljapanner Go Hiyama. Remixes van Radial en Reeko, waarbij de Reeko remix voor mij de tune is die eruit springt. Draai hem regelmatig! Reeko is een nieuwe weg ingeslagen, waarbij ik vol verwachting uitkijk naar nieuwe tracks. 

7. Charlton - Argibalt (Labrynth)

Dikke pomptrack van Charly, in zijn typische nineties stilo. Draai hem al behoorlijk lang en ben blij voor hem dat hij nu eindelijk op vinyl gaat uitkomen. De Regis remix maakt het geheel af. Dikke tune, dikke release! 

8. Carlos Rios - Sabotage - Oliver Kucera remix (Arms)

Oliver Kucera maakt zijn debuut op mijn label Arms met een rauwe remix van Carlos' track Sabotage. Duistere soundscapes en knisperende hats over pounding beats. Wie Carlos en Oliver live aan de slag gezien heeft weet dat hun tracks vol energie zitten en elke keer weer knallen. De tune is volop getest en heeft zich bewezen. Ben blij ze aan boord te hebben.

Smerige offbeat, die de speakers er genadeloos van langs geeft, met een break die je over de dansvloer laat bouncen als een jonge steigerende pony op een frisse lentedag!9. DJ Boss - 1st rendered (Audio Assault)

Al weer wat ouder, maar nog steeds in elke set die ik draai komt deze tune voorbij. Gegarandeerd succes! Smerige offbeat, die de speakers er genadeloos van langs geeft, met een break die je over de dansvloer laat bouncen als een jonge steigerende pony op een frisse lentedag!

10. Bas Mooy – Like a virgin – Roots 003

Ortin Cam heeft net een nieuw label opgestart en ik heb de 3e release gedaan, die waarschijnlijk tegen het eind van het jaar uitkomt, o.a met een remix van de labeleigenaar zelf. Qua tempo iets lager dan mijn meest recente materiaal, maar op de dansvloer deed deze track het eigenlijk altijd goed de afgelopen maanden. Ben benieuwd hoe deze release het gaat doen.

 

Waar draai je de komende tijd?

Staan wederom een hoop leuke dingen op de agenda, sowieso aankomend weekend dus mijn verjaardag met Glenn Wilson in Waterfront. Ben erg blij hem als eerste organisatie weer in Nederland te programmeren na een afwezigheid van 4 jaar op de Nederlandse podia. De week erna op de Stubnitz tijdens Switch en dan de meest in het oog springende: afsluiten op Awakenings in de Westergas op 3 oktober. De volgende dag vlieg ik naar Venetie voor een gig in Italie. In oktober sta ik ook nog in Birmingham en dan begin november een weekendje Spanje, met gigs in Madrid en Oviedo. Merk dat ik toch steeds meer in het buitenland geboekt wordt dan in Nederland (Voornamelijk Engeland en Spanje, maar ook Italie begint steeds meer te lopen). Minimal blijft in Nederland momenteel nog overheersen, al merk ik dat de schreeuw om rammelende treintechno luider en luider wordt. Daarnaast zie je een meer crossover-achtige sound ontstaan met invloeden uit beide kampen. Ik blijf er in ieder geval in geloven dat techno op de weg terug is! 

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

In april is mijn dochtertje geboren en daar ben ik meer dan druk mee. Ik geniet van elke seconde die ik bij haar en mijn vriendin kan zijn. Daarnaast ben ik sinds januari fulltime met muziek bezig en zit ik veel in de studio, die ik samen met Boris Ross in de Creative Factory in de Maassilo heb. Ik maak daar veel uren en werk aan een hoop nieuwe projecten, zo komt er binnenkort een dubbelaar op Planet Rhythm uit, heeft Ortin Cam net een release van me gesigned voor zijn nieuwe label Roots en komen er releases aan op Zwart Recordings en mijn eigen labels Audio Assault en Arms. Perry en ik doen nog steeds de Strictly Techno feesten en ik ben recent van bookingskantoor gewisseld en heb me aangesloten bij Perry's nieuwe kantoor Strictly Bookings (www.strictlybookings.nl). Ik draai zoals ik al zei steeds meer in het buitenland en prijs me erg gelukkig dat ik kan leven van mijn grootste passie: muziek! Momenteel heb ik geen enkele reden tot klagen dacht ik zo..

De 10 van …Charlton

Charlton1.Grovskopa - Sex And Violins (Surgeon Remix) - TOKEN

Een van de betere platen van dit moment. Het orgineel is erg sterk, maar deze remix werkt echt altijd super op de dansvloer! 

2.Charlton - Argibalt (Regis remix) - Labrynth

Dit is een van de sterkere remixes van Regis die ik heb gehoord in een lange tijd en dat zeg ik niet alleen omdat het een remix van mijn track is. Deze wordt gereleased op Labrynth en zal binnenkort door de speakers pompen.

3.Charlton - Black Slong CDR

Dit is de beste track die ik ooit heb geproduceerd tot nu toe, vind ik zelf ;)

4.Too Young to know - Helminthiasis CDR

Deze 2 onbekende jongens uit Alaska laten je broek afzakken en je bloed sneller pompen. Jullie gaan nog veel van deze gasten horen! Check Too Young to Know.

5.Whitehouse - fair ground muscle twist - Susan lawly

Dit is een achterlijk goede noise track van 2 achterlijk geniale Schotten!

6.Luka Baumann - iou 9 (Go Hiyama remix) - Emergence Records

Go Hiyama is een van de betere Japanse producers van dit moment, dat is zeker te horen in deze track!

7.Bas Mooy - Bloedneus - Audio Assault 

Mijn partner in crime stompt je zo hard in je gezicht met deze track, dat je neus gaat bloeden. Zeer catchy track!

8.Chris Clark - For wolves crew - Warp 

Zeer experimentele track.. Sick!

9.Surgeon - HE 1 - Downwards

Wie niet voelen wil moet deze track maar eens goed horen. Ouderwetse Surgeon klapper!

10.Diabla Diezco - Fatgirls and Feeders CDR

Dikke vrouwen hebben ook aandacht nodig. To be released soon!

Waar draai je de komende tijd?

Aankomend weekend 13-9 Bas Mooy & Charltons Birthday Bash in Waterfront Rotterdam. Verder kan je me vinden op de ADE (Amsterdam Dance Event) oktober in de Akhneton. 

Waar hou je je verder mee bezig op dit moment?

Op het moment ben ik volop aan het produceren en bezig met mijn eigen label Return Strictly TechnoRecords, waarvan de eerst EP uit is en waar de 2de release er binnenkort aankomt. Check Return Records voor de gratis downloads en in 2009 zal Return Records op vinyl te vinden zijn.

Strictly Techno

Zaterdag 13 September

Waterfront, Rotterdam

Glenn Wilson, Bas Mooy, Perry, Charlton

Entree 10 euro

00.00 - 06.00

Bas Mooy

Charlton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws