De 20 van Thelonious en Lucky Dubz

Partyscene Redactie | 5 september 2008
blogs

          

'Amy Winehouse, maar dan beter'

          
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Thelonious en Lucky Dubz.

Op 6 september vindt de vierde editie van de twee maandelijkse avond ‘Fat Lady’ in de Club Zonder Concessies plaats. De mix van zoete nu-soul, rauwe hiphop beats, dirty basslines en tropische latin worden aan elkaar gemixt en geplakt door o.a. Strange Fruit dj’s Thelonious en Lucky Dubz. Wat laten zij de revue passeren?

De 10 van … Thelonious

1. Bullion - Get Familiar

Flying Lotus watch your Back! Hoewel ik niet zijn oude album heb geluisterd, is dit toch wel één van de betere track in het Flylo, Samiyam, Hudso Mahawke genre. Oftewel elektronische hiphopbeats. Benieuwd wat de man nog meer brengt.

2. Yaw - Where Would You Be

Weer iemand waarvan ik benieuwd ben wat hij nog meer brengt. Deze track zorgde bij mij in ieder geval voor kippenvel.

3. Mono Poly - Beatles Bitch

Bullion watch your back ;-)! Vaste waarde voor Thelonious & Lucky Dubz. Om eerlijk te zijn; dit is volgens mij niet legaal te krijgen. Fantastische titel trouwens, hoe verzin je het?

4. Common - Universal Mind Control

Nog niet zo lang geleden voor de vijfde keer naar zijn concert geweest. Ik weet niet hoe hij het voor elkaar krijgt, maar daar waar andere gerenommeerde rappers van zijn tijd steeds slechtere releases uitbrengen, blijft Common relevant.

5. Dj Drama - The Art of Storytelling, Q-Tip - Getting Up, The Cool Kids - Mickey, Fonz Worth Bently Andre 3000 & Sa-Ra - Everybody

Het gekke is dat de artiesten die tussen underground en commercieel zitten, mij het meest boeien op dit moment. Veel van de so called underground artiesten blijven niet hangen, en deze jongens brengen gewoon de meest frisse muziek. Andre 3000 van Outkast is trouwens een druk baasje de laatste tijd. Verwacht weer leuke dingen van hem.

Strange Fruit-dj's Thelonious & Lucky Dubz6. Afefe Iku - Mirror Dance

Niet te veel over vertellen. Gewoon dansen op deze plaat. Dank u mr. Osunlade voor weer een mooie track op uw label.

7. Ruben Blades - Plastico (Bugz Remix)

Track die begint als een beetje foute maar wel lekkere disco. En eindigt in een spetterende latin track. Moet wel zeggen dat de opbouw van het origineel bijna hetzelfde is en dat het werk van Bugz in The Attic vooral bestond uit het updaten van de beats naar 2008.

8 Eska, Morgan Zarate & Ghostface Killer - Sticks & Stones

Killer, en nu dat album nog. Ik denk trouwens dat deze mevrouw nog veel en veel beter kan dan deze track. Ik heb beter werk van haar gehoord. Desalniettemin is dit erg lekker

9. Clyde - Roll Of The Beast

Van een album dat twee jaar geleden al aangekondigd werd, maar er nu eindelijk aan zit te komen

10. PPP - On A Cloud

PPP goes Amy Winehouse, maar dan beter

 

11. Furry Phreaks Feat Terra Deva – All over The World Jaxzanova Remix

Ook al heel lang in allerlei lijstjes van bekende dj’s, zoal Gilles Peterson. Een track die voor mij blijft groeien. Als ik het goed heb, komt in oktober het album met heel veel gastoptreden van mensen die er toe doen in de meer soulfulle kant van de muziek.

12. Sixt Burough Project - Planets

Is dit Marvin? Heerlijke housetrack,

13. Kuniyuki - All These Things (Theo Parrish Remix)

14. Raphael Saadiq - The Way I See It Sampler

15. Basement Edits - People Make The World Go round

Geen nadere uitleg nodig! Gewoon soul van de bovenste plank, maar dan voor de dansvloer.

En nog wat lp’s ...

16. Seun Kuti - Many Things Lp

Jongens allemaal naar Paradiso voor één van de concerten van het jaar. Steun de zoon van Fela met de oude band van Fela.

17. Karen P - Broadcasting Lp by Karen Lp

Ze is al een keer te gast geweest in Nederland. Volgens mij wordt elke man verliefd op deze lieve dame. En wat een bijzondere lp heeft zij voor de Broadcasting-serie samengesteld. Oh ja: deze mevrouw was vroeger de producer van de Gilles Peterson-show.

18. Recloose - Perfect Timing Lp

Tot nu toe was elke lp raak. Deze dus ook weer.

19. 2000 Black - A next Set A rockers Lp

Lang op gewacht, maar eindelijk nieuw werk van Kaidi Tatham en Dego. Hoewel: helemaal nieuw is het ook weer niet met oude tracks als Got Me Puzzled en Dealt A Bad Hand. Maar er zijn maar weinig producers die broken beat zo mooi kunnen maken als deze twee heren

20. Various - Brownswood Bubblers Lp

Altijd relevant. Enkele mindere tracks dit keer, maar Bullion, Yaw en Ahu maken veel goed.

Thelonious & Lucky Dubz draaien zaterdag tijdens Fat Lady in de Club Zonder Concessies (naast Off Corso). Het Strange Fruit-duo wordt vergezeld door dj's: Civil, Cutnice en Live: Pan Afrikanz, Colonel Red. Entree is 8 euro. Don't miss this one!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws