De 10 van ... Freddy Spool & Sven Prinsen

Partyscene Redactie | 16 juli 2008
blogs

Niet geschikt dus voor de huishoudbeurs.

       Platenrek, Berwick Street - Londen   

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Freddy Spool & Sven Prinsen, die deze zaterdag overdag allebei op Zeebeving draaien en 's avonds gezamelijk in de Stalker in Haarlem.

De 10 van … Freddy Spool

1. Martinez_Retrospective_(3rd Floor Records)

Deense held Martinez tovert opeens een moddervette baslijn uit zijn trucendoos, waar je u tegen zegt. Zo eentje waarbij je onderburen sms’en of de muziek iets harder mag. Harder zetten dus, deze wil je voelen.

2. Mastiksoul_Macaron_Original Mix (Hoshi Recordings)

Klapper van het kwartaal, draai hem al een tijdje, werkt altijd. Formule: afro-type ritme, samba gevoel eroverheen en een te VAGE vocal. Onzinplaat ten top, heerlijk. Ik trek de housy tribal sound van Mastiksoul niet altijd maar deze is prima-best. Hoorde van de week trouwens iemand die hem kent als een Australische surfplaat, geen idee of het klopt?

Freddy Spool3. Minimono - Sweet Murmur (Love Letters From Oslo)

Een van mijn favoriete tracks van de laatste tijd. Hele treffende percussie over een deephouse melodie. Rateltjes, roffeltjes, rollertjes noem maar op. Subtiel, maar o zo dansbaar.

4. Mulatu astatke – yegelle tezeta (boola remix)

Ethiopische-jazz in de remix. Origineel is al heel erg mooi alleen een beetje aan de korte kant en niet-dans. Deze remix bewaart het gevoel van het origineel alleen nu draaibaar en opgepompt. Het is weer een Roemeense jongen die het flikt in de lijn van Pedro en Rhadoo. Respect. En als de blazer erin komt... Kippenvel!

5. Soundstream – lovejam_ (Soundstream)

Detroit, disco, vleugje frans, diep, intens en toch luchtig. Moodyman/Compost/Innervisions feel. Kan hem niet helemaal plaatsen. Word hier in ieder geval vrolijk van, check ook de andere tracks van deze Berlijnse act.

6. The Per Eckbo Orchestra - Kodo_Verano_Original_Mix (oslo)

Jungle/indianen/stam-geluiden, percussietje eronder, diepe subbas, gilletje en klaar is kees. Funky as hell, wel zo vaag als een dubbeltje. Hobbeltjesbeat of toch een wiebeltrack. Natuurlijk uitgekomen op het Oslo label waar o.a. ook Johnny D op zit. Hier word ik blij van.

7. Derrick Carter - Where Ya At – Original Mix (Classic Recordings)

Alsof hij nooit is weggeweest, DC is actueler dan ooit. In de kast vond ik deze track van Derrick Carters laatste album, de Ame mix is al grijsgedraaid maar eigenlijk is het origineel gewoon erg dope. Lange intro waarna de plaat opeens openbreekt. Lekker dwingend zoals alleen Derrick dat kan.

8. Sety Mogane - Guillaume – The Coutu Dumonts Remix (Circus Company)

Omdat ik persé iets van Guillaume & the coutu dumonts erbij wil hebben. Of het deze remix is of ‘the flying dutchman’, ‘yone’ etc, allemaal erg fijne tracks. Dit is een lekkere deephousegroover, lekker los ritme, verassende geluiden en geen breaks. Dansen tot je erbij neervalt.

9. Mike Dunn Mr 69 - Phreaky – MF Mike Dunns Original Phreak Mixx (Robsoul Recordings)

‘I’m a phreaky Motherfucker’, klassiekertje erbij. Pure house, lekkere sleazy vocal en altijd doeltreffend. Kreeg laatst nog een bezorgde feminist op m’n dak met de vraag hoe ik dit durf te draaien. Niet geschikt dus voor de huishoudbeurs.

10. Sis – Standing (sei es drum promo)

B kant van de nieuwe Sis plaat op het label van Villalobos.Rollende techno beat, funky loopje, catchy vocal. Bijzonder Krachtige track. Deze plaat op groot geluid is feest.

Freddy met zijn grootste fan!Waar draai je de komende tijd?

Ik draai aanstaande zaterdag eerst op het strand bij Zeebeving @ Rapa Nui en daarna ’s nachts in de Stalker op Haarlem Beeft met Sven en Oliver $. Ook veel zin in het Chemistry ‘Generations of Love Festival’ en Rekorder in de Whoosah.

 

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Vrijbuiters gaat het nieuwe ding worden, guerilla-feest-killers. Vanaf eind augustus bij u om de hoek (als je in ieder geval in Amsterdam of Nijmegen woont). Ben door deze dames en heren gevraagd om de muzikale koers uit te zetten. Verder vanaf oktober een nieuw feest dat PART heet, doe ik samen met Tettero, binnenkort meer info hierover. Naast al dit moois, bolletjesslikken om al die wavjes te kunnen kopen en natuurlijk werken aan een nieuwe poolparty, mits de zomer terugkeert.

De 10 van … Sven Prinsen

1) Dj Koze – I want to sleep

Dikke ruimtelijke groove met (te) gekke vocal erin. Mooi voor op het strand en aan het begin van een set in een club.

2) D’julz – Yo Momo

Dub en D’julz zijn wat mij betreft een goede combi. Ook deze erg fijn voor een strandset.

3) Nekes – Cristal Ep

Weer een waanzinnige release op het Oslo label. Alle drie de mixen doen het wat mij betreft.

4) Martinez - Retrospective

Deze plaat kreeg ik getipt van meerdere kanten en dit is nu dikke house vanuit het oosten. Love it en doet het heel goed op de dansvloer.

5) Daniel Dreier – Horny

Een flinke groove, maar niet standaard. Die hoorn of tuba geluiden maken het karaktervol en nemen je mee.

6) Cassy Britton – A plea for me

Hoorde deze plaat laatst pas goed over een geluidssysteem en ik was meteen onder de indruk. Hypnotiserend en spannend.

Sven Prinsen7) Roy Davis Jr. – About Love (Solid Groove Remix)

Eigenlijk is dit al een oude track maar ik draai hem regelmatig. Essentiële track in het fidget genre.  

8) Amir ad Fontes – easy legs (Oliver $ Remix)

Oliver’s werk is vaak dansvloergericht en zo ook deze track. Maar hier zit net een scherper randje aan wat betreft geknipte vocals en samples.

9) Andomat 3000 - BND2 (Kiki’s Santanera meets Pancho Villa Remix)

Het origineel heb ik vaak voorbij horen komen, maar deze remix blijft me boeien en ik hoor hem nauwelijks. Peaktime plaat.

10) Henrik Schwarz feat. Amampondo – I exist because of you (Dixon’s stripped down version)

Op deze plaat raak ik niet uitgekeken. Zo mooi gedaan, wat een sfeer.

Waar draai je de komende tijd?

Aanstaande zaterdag draai ik eerst op zeebeving bij Rapa Nui, Bloemendaal strand en daarna in Club Stalker in Haarlem met Oliver $ en Freddy Spool. Die twee feestjes beloven veel moois, en ik ben blij Oliver weer in Haarlem te zien, vorige keer spatte het dak eraf. Daarnaast komen er meer mooie dingen aan zoals Rockit festival, Nature One, Generations Of Love festival, Bazar Lumineux en Club Cult.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben naast mijn maandelijkse avond in Club Stalker met twee andere avonden bezig; Bazar Lumineux bij Noorderlicht (Ndsm) op vrijdag 8 augustus en Club Cult op zaterdag 6 september in Paradiso. Bazar Lumineux gaat een intiem feest worden op een parel van een locatie in Amsterdam. Club Cult beloofd een theatraal spektakel te worden en organiseer ik in samenwerking met Fringe festival. Verder duik ik de laatste tijd regelmatig de studio in, net nieuwe monitors gekocht dus extra fijn. En daarnaast ben ik mijn studie aan het afronden..

Freddy Spool

Sven Prinsen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws