De 10 van ... Raymon Hollander & Casper Tielrooij

Partyscene Redactie | 2 juli 2008
blogs

          Heldere arpeggio synth op een stuwende beat           
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Raymon Hollander & Casper Tielrooij, die deze donderdagavond allebei op Vreemd in The Sugar Factory staan.

 

De 10 van … Raymon Hollander

 

1. Pied Plat - Double Trouble (Rush Hour – Ltd.)

Deze house/techno crossover van de heren van Pied Plat afkomstig uit Berlijn bouwt op met gefilterde disco-elementen en trippy effects, verder aangevuld met een dikke basslijn en spacey sferen gaat het daarna goed los.

2. Sterac - Rond (Delsin)

Steve is ouderwets op dreef met deze Detroit technoklapper op Delsin. De plaat begint met een heldere arpeggio synth op een stuwende beat en tegendraadse basslijn. Opbouwend met hihats en effects mondt het uit op een warme melancholische stringpartij, waarna de beat en basslijn de drive er weer lekker inbrengen.

Raymon Hollander3. Vince Watson – Everything Changes (F…U! Fcom)

Dit is een van de beste producties die Vince gemaakt heeft. Het is een muzikaal techno-avontuur met een tapijt van bass en warme strings, melodieën van vloeibare synth-geluiden op stevige beats, percussie en hihats. Ingetogen, maar toch knallend.

4. Joris Voorn - Minor (Green)

Een meesterwerkje van Joris Voorn: melodieuze Detroit techno anno nu. Het wordt opgebouwd met funky beats, diepe bassen, heldere synths en effects. Tegen het midden van de plaat zwellen de strings aan en komt er nog een heldere synth melodielijn bij. Nadat deze in de break verder uitgewerkt wordt, knallen de beats er weer in met de oude drive.     

5. Rolando - Aguila (OrlandoVoorn remix) (UR)

Dit is ook een bijzondere plaat voor mij. Elke keer als ik ‘m weer draai krijg ik opnieuw kippevel. Het is een zomerse reis langs de electronische technobeats met percussie, funky basslijnen, kleurrijke synthmelodieën en emotionele stringpartijen. Een van de beste producties van Orlando Voorn, wat mij betreft.

6. Attias – Organik (Rush Hour – Ltd.)

De gebroeders Attias zijn erg productief geweest de laatste tijd. Deze plaat vindt ik zeker één van hun beste werken tot nu toe. Het begint met twinkelende, heldere synth geluiden op een rollende techno beat, in de stijl van Martin Buttrich. Deze worden later vergezeld door zware synth-aanslagen en spacey effecten die de track verder laten groeien en bouwen.

7. Choice - Acid Eiffel (Fragile)

Een absolute klassieker, één van de beste platen ooit gemaakt! Hij komt uit 1993, maar heeft voor mij echt bewezen hoe tijdloos muziek kan zijn. Ik heb de plaat al talloze keren gehoord, maar nog steeds ben ik er onder de indruk van. De melancholie van de warme strings in combinatie met de 303 acid en de zware technobeats.

8. DetroitGrand Pubahs - Skydive From Venus (Deetron rmx) (Detelefunk)

Deetron heeft met deze remix voor mij bewezen dat hij tot de topproducers behoort. Diepe percussie, aanzwellende Detroit strings en een dikke analoog klinkende basslijn bouwen met de kick de spanning op. Als daarna de zware beats en stuwende hihats erin vallen, gaat het los.

Raymon Hollander9. Martin Buttrich - Stoned Autopilot (Planet E)

Een diepe basslijn met een rollende beat en stringy synth aanslagen brengen de track al bouwend op gang. De hihats en effecten vullen het aan tot er in de break een omslag plaatsvindt met een cosmisch synth-geluid. Daarna vervolgt het zijn oude pad weer, op weg naar de laatste climax.

10.  Heiko Laux  & Alexander Lukat - Zeitluke (Rejected)

Deze plaat valt in het grijze gebied tussen house en techno. Een stevige technobeat met een dikke snaredrum met daaronder een warme, groovende house synth. Hij bouwt verder met hihats, claps en effectgeluiden en weet goed de spanning erin te houden.

Waar draai je de komende tijd?

03-07-08      Detroit en Chicago Zijn Vreemd 2.0 Sugar Factory

25-07-08      Billabong / De Karavaan                         Scheveningen

08-08-08      Vagebond                                           Home

30-08-08      Metropolis                                           TWSTd

20-09-08      Metropolis                                           TWSTd

08-11-08      MR. Stubnitz                                        Stubnitz                

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik heb net de periode van alle Planet Delsins in de 11 achter de rug, waar ik Marsel van der Wielen (Delsin) en Tim Nieburg (Nachtplan) zo’n 16 edities heb geholpen met organiseren en een resident ben geweest. Dat is voor mij als dj een hele goeie ervaring geweest en ik heb daar veel inspiratie uit kunnen halen.

Ik ben ook druk bezig met produceren, alleen en samen met vrienden. Het ziet er naar uit dat er binnenkort wel wat tracks af gaan komen die we gaan uitbrengen. Verder komt mijn website ook eindelijk in de nabije toekomst online en wil ik vanaf begin 2009 wat meer gaan doen met mijn Metropolis-feestjes in Amsterdam.

De 10 van … Casper Tielrooij

1. Hieroglyphic Being - The secret life of water ep - Same Soul Different Body

Geflipte Chicago house! Deze vernieuwende producer uit Chicago die op labels als; Spectral, Crème, PlayHouse, en  Mathematics heeft gereleased, zet met deze 12’ weer een meesterwerk op z’n naam.

2. Linkwood Family - Miles Away - Firecracker Recordings

Een repress van de eerste Firecracker. Eerst werd deze 10’ exclusief verkocht door Vinyl Junkies in Londen. De Linkwood-family is nauw verbonden met Trus’me die, 23 juni te bewonderen is in Studio 80. Soulvolle deephouse met gevoelige vocalen.

3. DJ Rahaan - Edits vol 1 – Kat

Een paar jaar geleden draaide Rahaan alleen nog thuis voor zijn vriendin en hond. Gelukkig is hij nu ontdekt op Deephousepage, waar liefhebbers zijn setjes kunnen downloaden. Rahaan beschikt over de gave om discotracks aan elkaar te mixen alsof er geen hindernissen zijn! Eén van mijn favoriete dj’s. Op deze EP vier edits van o.a.; Le Pamplemousse (aka Rinder & Lewis) - You Can't Get Off On The Music, Bent Boys - Walk The Night en Eddie Kendricks - Thanks For The Memories.

Casper Tielrooij4. Kai Alce - The Floating ep - Ndatl Muzik

NDATL staat voor New York, Detroit en Atlanta. Deze steden hebben Kai Alce erg beïnvloed gedurende zijn leven. Kai gaat met verschillende producers de studio in om mierzoete deephouse tracks af te leveren.

5. MotorCityDrum Ensemble - Raw Cuts 2 – Mcde

Duits?? Het is bijna niet te geloven maar dit is al de tweede motor city drum ensemble en komt uit Duitsland. Niet strak en klinisch gearrangeerde tracks, maar dansvloergerichte disco fused house.

6. Andres - About Time - Mahogani Music

Drie verschillende tracks op deze 12’ van Andres. Van jazzy downtempo naar feelgood disco. Ook laat de man afkomstig uit de Motorstad zien dat hij een liefde voor hiphop heeft, met het sampelen van Bob James.

7. JuJu and Jordash - Terug naar Amsterdam.

Het duo JuJu and Jordash zijn geboren en getogen in Israel, maar wonen sinds een paar jaar in onze hoofdstad. Ze hebben een eigen sound ontwikkeld: stroperige spooky house. Op de andere kant staan twee versies van Atlantis (deepstrumental & beatstrumental) geproduceerd door labeleigenaar Keith Worthy. Twee klassieke 4x4 deephouse tracks waarvan de deepstrumental een echte late night banger is.

8. Morphosis - Dark Myths of Phoeniciapt.II - Morphine Records

Het tweede deel van de Dark Myths of Phoenicia van morphosis a.k.a Ra.H. Deze geboren Italiaan, woonachtig in de gondelstad, pakt elementen uit house en techno. Ra.H. levert met deze 12’ weer de gebruikelijke drama, mysterie en morphosis drums. 17 mei was Ra.H. samen met Newworldaquarium te bewonderen in Studio 80.

9. James Pants - We're Through - Stones Throw

Check ‘Rockin’, een Chicago geïnspireerde track met vocals van Adonis ('We’re rocking down the house') maar dan in een blikje. Ouwe chicago met een discovibe.

10. Steel an' Skin - Afro Punk Reggae Dub - Honest Jons Records

Jonge muzikanten geboren in Ghana, Nigeria, St. Kitts, Trinidad en UK. Disco/Afro-reggae met een Braziliaanse twist. Het origineel kwam uit in 1979, maar is nu weer verkrijgbaar.

Waar draai je de komende tijd?

Aankomende zaterdag hosten we met Dekmantel een stage op Costa del Soul, waarna ik snel door moet naar de Melkweg om op 5 days off te draaien met Dekmantel Soundsystem. Verder gaat Dekmantel nog drie keer naar het Zwarte Pad in Den Haag (Whoosah), waarvan twee edities op zondag (13 juli en 3 augustus). De andere strand- editie is op zaterdag 19 juli, dan organiseren we samen met de Haagse organisatie Kaper op de Kust een feest met als hoofdgast Moodymann. En last but not least zijn we gevraagd om een Dekmantel-tent te hosten op Mysteryland.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik studeer Media & Entertainment in Haarlem en ben bezig met afstuderen. Dat staat nu even op een laag pitje omdat we met Dekmantel een drukke periode tegemoet gaan. Na de zomer gaan we met Dekmantel het land in, we zijn met verschillende locaties/organisaties in gesprek om daar terugkerende feesten op poten te zetten. Ons bookingsagency en label gaat ook na de zomer van start. Als er dan nog wat tijd overblijft, wil ik graag in februari met geschiedenis beginnen.

Raymon Hollander Myspace

Raymon Hollander

Casper Tielrooij Myspace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws