De 10 van ... Unders & Jorn Liefdeshuis

Partyscene Redactie | 26 juni 2008
blogs

          Deze stoombootpomper geeft me een DC10-gevoel          
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Unders & Jorn Liefdeshuis.

Het Duitse label Connaisseur Recordings mag zich na vele releases heugen op een grote schare fans wereldwijd. Daarom reizen de artiesten van dit label, waaronder de Nederlandse dj/producer Estroe, de komende maanden door Europa met een heuse Connaisseur tour. Aanstaande zaterdag komen ze langs in de Flexbar in Amsterdam. De kleine zaal wordt gehost door Bleifrei en twee artiesten die daar draaien zijn Unders en Jorn Liefdeshuis. Zij bespreken vast hun tien favoriete platen.

 

De 10 van … Unders

 

1. Stefan Tretau - Flederlaus

Hangt voor mij tussen de house, tech en warme deephouse in. Een plaat die ik bijna in elke set kwijt kan. Daarnaast doet die het goed in elke zaal. Zeker de nummer één spot waard! Doet me een beetje denken aan Man Over Board van Bjorn Svin, maar dan veel gezelliger.

2. Mayhem – Blow (ITH)

Heerlijke basslijn, lekkere funker die goed knalt.

3. Unders & Drrie – 3 Days in Kazachstan (Kisu)

Toepasselijk op nummer drie onze eerste release ‘3 Days in Kazachstan’ op het Duitse label Kisu. Net twee weekjes uit op vinyl met positieve reacties and charts. Remixen van Stimming (Terminal M) en Chuckie. Beide remixen en de derde remix door onszelf zijn allemaal erg cool geworden en werkt tot nu toe erg goed. Nu beschikbaar op vinyl en vanaf juli digitaal op alle online record shops, dus check hem!

4. Hugo (Italy) – The Sloop  (Tuning Spork)

Het geeft me een DC10 gevoel! “De stoomboot pomper”. Ik heb de laatste tijd ontzettend veel van Hugo en dat belandt meestal in mijn dj-tas. Goed teken.

Unders-logo

5. Drrie – Sjinnie (unreleased)

Nieuwe track van de heer Dijk waarmee ik de meeste tijd op school, studio, after en werkuren besteed aan Bleifrei, Display en Circoloco. In een jaar tijd zeer hard bezig met zijn tracks en dit is een van de eerste tracks die hij alleen gemaakt heeft, die in bijna alle sets plaats. Lekkere trage bouwer met een veels te lange break die er gruwelijk en simpel in knalt. Aanrader voor alle zoekende labels!

6. Matthias Tanzmann - Crasy Circus – Guido Schneider’s Trippy Bass Mix (Moon Harbour)

Beide twee van mijn favourite artiesten. Weer exact een Guido style plaatje zoals we van de heer Schneider gewend zijn. Toffe break en klinkt ongelofelijk goed. Ik zou het niet erg vinden om wat Suido studio trucjes te leren.

7. Minilogue – Animals (Cocoon)

Typisch Minilogue met de tweakende pitch knobs op hun synth lijn. Deze blijft zeker een tijd in mijn playlist staan en lekker als opvulling door twee andere tracks heen. One of my favourite producers!

8. Frivolous – Katoenplukker (Scape)

Eigenlijk onder de titel ‘Island of Sactity’ uitgebracht, maar de zielige katoenplukkers zorgen voor een emotionele breakdown!

9. Anja Schneider – The Mole (Mobilee)

Helemaal Goed.

Unders10. Unknown – Baracuba (Laposer)

In een woord: gezellig! Met name hoe die er na het Afrikaanse tribe breakje onverwachts invalt. Geen idee van wie die is, maar hij is te vinden.

Waar draai je de komende tijd?

Vrijdag sta ik samen met Plasmik, Kollektiv Turmstrasse en meer op de Connaisseur label night/Bleifrei in de Flex Bar. Aanrader voor iedereen die dit leest. Verder 18 juli op Minimaal Feestmaal in Studio 80 & I*Am in Off Corso. 2 augustus het welbekende Welcome to the Future festival (waar ik heel blij mee ben), 10 Augustus mijn verjaardagspartijtje Bleif Vreemd (lekker strand fuifje van Bleifrei & Vreemd) en nog vele andere in de planning.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Met name veel evenementen samen met de boys van Drrie en een aantal met 4n-gme. Naast de connaisseur label night morgenavond zijn we druk bezig met Bleif Vreemd in Scheveningen en onze stage op The City is Yours in Den Haag. Verder een Oslo label night, Supplement Facts label day party tijdens ADE en een Cecille label night in november. Natuurlijk niet te vergeten Circoloco Amsterdam 2009. Deze wordt nice! Daarnaast natuurlijk school, produceren, rekeningen betalen en muziek luisteren en ergens tussen door nog proberen te slapen...

De 10 van … Jorn Liefdeshuis

1. Various – YOU ARE MY MATE (Dial 40)

De jubileumrelease van Dial is er één om in te lijsten. Deephouse zoals alleen Dial dat kan: Efdemin, Pantha Du Prince en natuurlijk labelbaas Sten Aka Lawrence laten allemaal hun beste kant zien op deze release!

2. Manuel Tur & Dplay – DEVIATE    (Drumpoet Community)

Ik vind bijna alles op Drumpoet geweldig. Zo ook deze nieuwe Manuel Tur. Hij is rustig, heerlijk voor het begin van de avond, maar blijft wel dansbaar.

3. The Mole – As High As The Sky (Wagon Repair)

Alles van The Mole is vet, net als dit eerste album. Hij cut, sampled en mixt alle stijlen door elkaar en maakt er een geweldig dansbaar en orgineel geheel van.

4. Theo Parish – Unknown (whitelabel)

Hele mooie plaat met een lange vocale intro waarin je de histerie rond 9/11 nog een keer hoort. Korte interviews met schreeuwende mensen maken het af.  

Jorn Liefdeshuis5. Scott Ferguson - WALDEN PONDS EP   (Deep Vibes)

Die A2 kant grooved echt heerlijk: dansbaar, zomers en duidelijk detroit georienteerd.

6. Miss Fitz - DRIFTING ON (Contexterrior)

Normaliter is Miss Fitz niet helemaal mijn cup of tea. Maar deze Nina Simone-remix is er een op in te lijsten!

7. Thom Yorke - EP1  (Xl Recordings)

Modeselektor = helden. Thom Yorke = held. Held + helden = helden in het kwadraat op één heldenplaat.

8. Schatrax - VINTAGE VINYL EP 1      (Schatrax)

De tweede track van deze plaat is echt geweldig. Dikke pompende basskick en een hele mooie detroitachtige melodie.

9. Noze - DANSE AVEC MOI / SASCHA FUNKE & DJ KOZE MIXES   (Get Physical Music)

DJ Koze is zo’n producer die buiten alle hokjes om steeds geweldig werk levert. Ook deze remix van Noze is erg vet. Gefreakt en misschien niet zo goed geschikt voor een dansvloer, maar toch een must-have.

10. Sascha Dive - THE BASIC COLLECTIVE EP PART1 OF 3      (Deep Vibes)

Sascha Dive is een zeer groot talent. Zijn plaat op Drumpoet heb ik echt grijsgedraaid en ook deze release zal ik nog zeer vaak beluisteren. House zoals house bedoelt is.

Waar draai je de komende tijd?

Aankomende vrijdag open ik op Pixel & Bleifrei in de Flex Bar en op de donderdag van 5dayoff sta ik in de kelder van de Paradiso!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Druk bezig met het organiseren van verschillende avonden, naast Pixel komt ook Bar Weinig naar Amsterdam (18/07 Melkweg) en daarnaast is het het eind van het schooljaar, dus dat brengt ook extra werk met zich mee. Verder werk ik als programmeur bij de Flex Bar, waar ik me voornamelijk richt op house/minimal en techno.

Unders

Unders Myspace

Strong Sense

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws