De 10 van ... Dauphin & Tim Nieburg

Partyscene Redactie | 28 april 2008
blogs

          Tech-house uit de chocoladefabriek van Sjakie          
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Dauphin & Tim Nieburg.

Stond de Amsterdamse TWSTd twee weken geleden nog in het teken van de grote finale van de gelijknamige dj-contest, komende week is het twee dagen feest op het Weteringsplantsoen. Tijdens Koninginnenacht kun je op het TWSTd podium alleen maar live-acts verwachten; o.a. Secret Cinema, Laidback Luke, Dave Ellesmere, Quazar. De dag erna is het tijd voor de good ol’ plaatjesdraaiers op het Weteringsplantsoen. En gelijk een stuk of twintig. Leuk dat ze dit jaar weer paar fijne internationale toppers hebben geprogrammeerd, zoals Billy Nasty en Gregor Tresher. Daarnaast de winnaars van de dj contest van de afgelopen vijf jaar. Om vast in de stemming te komen delen Dauphin en Tim Nieburg hier vast hun tien favoriete platen.

 

De 10 van … Dauphin

 

1. Stephan Bodzin vs. Marc Romboy – Callisto (Systematic)

Deze Systematic-maatjes hebben met deze productie laten zien dat er binnen de techno scène ook klassieke muziek gemaakt wordt. Deze plaat is zo mooi, dat ik bij de eerste luisterbeurt emotioneel werd, wat vervolgens omsloeg in blinde verliefdheid. De hemelse klanken met dat typische symfonische karakter samen met de zware zoemende bassen maken dit absolute meesterwerk tot mijn favoriet! Gebracht op het juiste moment zal Amor zeker raak schieten en leefden ze nog lang en gelukkig. Absoluut een plaat voor op het hoogtepunt.

een trip van diepe sferische geluiden, zware bassen met een funky sausje. Duitse über techno in optima forma!2. Stephan Bodzin – Luka-Leon (Herzblut Recordings)

De producer uit Bremen heeft een fabuleus album gemaakt, genaamd Liebe ist... Deze typische Bodzin track staat op dat album. Het is een zeer eigen minimal technosound waar je op de dansvloer niet omheen kan. De vage slepende ritmes, heavy bassen aangevuld met typische Duitse technogeluiden waarmee hij je naar een climax laat gaan, waardoor je hart het bijna begeeft. Absolute primetime plaat!

3. Léandro Gàmez - U Should Change (Oxia Remix) (Versus Records)

Deze één twee tussen de Spaanse en Franse technoheld is echt moddervet. De lage zoemende bassen en volle geluiden domineren deze geile track. Werkelijk alles trilt als je deze opzet en op een goed moment gebracht gaat het dak er volledig af! Knallen dus.

4. Gui Boratto – Chromophobia Remixe Part 1 (Mr. Decay/Robert Babicz Universum Disco Mix) (Kompakt)

Beide heren remixers nemen je mee met een trip van diepe sferische geluiden, zware bassen met een funky sausje. Duitse über techno in optima forma! Gaan ze eenmaal los, dan moet je deze draaien en dan weet je niet wat je overkomt.

5. Ben Watt – Just A Blip (Buzzin’ Fly Records)

Deze Londense DJ/Producer weet met deze track het kind in je weer naar boven te halen. Tech-house gemaakt in de chocoladefabriek van Sjakie waar de ronde beats worden aangevuld met afwisselend zoete dan wel stevige geluiden. Met deze plaat kan je echt alle kanten op.

6. Lazy Fat People - Shinjuku (Wagon Repair)

De muziek van dit Zwitserse duo is compleet anders dan wat naam doet vermoeden. Op deze steamy sexy tech-house track ga je echt helemaal los. Vooral lekker als het feest in volle gang is.

7. Dusty Kid - Luna (BPitch Control)

Dit is zijn eerste release op het BPitch label. Als je een goede sfeermaker wilt draaien, moet je deze hebben. De uitgebalanceerde combinatie van minimale geluiden en een dikke housegroove maakt deze track tot een floor filler. Voor opwarmen en iets later.

8. Mathew Jonson - Decompression (Minus)

De tech-fusion sound van deze grote meneer uit Canada is uniek. De rauwe minimale setting van deze track is zo vet dat je wordt meegezogen in het oneindige. Dit meesterwerk komt vooral van pas als iedereen al lekker los is.

9. Tomie Nevada - The Day (ELP Medien & Verlags GmbH)

A.k.a. Tomasz Niewadzi laat je in deze dromerige tech-house track zweven en lachen van oor tot oor. Door de flow van diepe bassen, trippie geluiden en vette grooves kan je deze plaat op vele manieren gebruiken.

Als je een goede sfeermaker wilt draaien moet je deze hebben. De uitgebalanceerde combinatie van minimale geluiden en een dikke house groove maakt deze track tot een floor filler!10. Booka Shade - Karma Car (Get Physical Music)

Het electrohouse duo uit Frankfurt gebruikt in deze warme ritmische track een neuriënde mannenstem als baslijn - briljant gewoon. De pulserende tonen grijpen je en zonder dat je het weet sta je te swingen en neurie je het deuntje mee. Vooral erg lekker in het begin van de nacht.

Waar draai je de komende tijd?

Op Koninginnedag draai ik op de TWSTd Outdoor DJ Stage in Amsterdam samen met o.a. Steve Rachmad, Bart Skils, Gregor Tresher (DU), Billy Nasty (UK). Aankomende zaterdag draai ik op mijn maandelijkse Charmin’ avond in Antwerpen. Die zaterdag erna draai ik op Club Douchegordijn in Nijkerk. Dit is een mooi concept met vette deco en minimal techno. Ik word een resident in Club 'N-JOY te Vlaardingen. Deze nieuwe club gaat in juni/juli van dit jaar open. Onder de naam Hi-Fidelity zal daar elke vrijdag een house- en technofeest worden neergezet. Op 26 juli a.s. sta ik in Sugar Factory Amsterdam op Dynamite. Dit is een vet cool concept met real house music, acts and art!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Momenteel ben ik samen met mijn partypartner bezig om ons afterparty-concept Just Can’t Get Enough nieuw leven in te blazen. Tot eind jaren negentig organiseerden wij een maandelijkse after party in Utrecht. Momenteel organiseren wij onder die naam avonden in TWSTd Amsterdam, maar geen afters. Toch willen we weer terug naar de afters, dan komt de naam Just Can’t Get Enough ook weer beter tot z’n recht...dus! Ik ben samen met mijn kompaan Lennard bezig met produceren. Wij willen voor de eind van dit jaar onze eerste tracks klaar hebben onder de naam Lennard & Dauphin. Origineel hè? Maar goed, verder ben ik bezig al mijn platen te digitaliseren wat een hell of a job is en ik wil van de zomer ook nog mijn website online hebben. Nu maak ik alleen nog gebruik van MySpace en Hyves. Kortom 2008 wordt een topzomer!

De 10 van … Tim Nieburg

1. Sebbo - Watamu Beach ‘Moritz von Oswald mix (Desolat)

Wederom een ijzersterke release van mijn van mijn all-time helden Moritz Von Oswald. Lome zomerse percussie met de subtiliteit die we van ‘Von Oswald’ gewend zijn.

2. Pharmacy – Drifter (Deep space media)

Release die binnenkort uit komt op het dub label van Francois K. Pharmacy bestaat uit 3 Amerikanen waaronder Brendon Moeller. Iemand die laatste tijd veel van zich laat horen met ijzersterke releases. Dikke dub track met een basloopje waar je bijna in blijft hangen tot er een zomers trompetje zijn intrede doet. Zomerknaller.

3. Gowentgone - Marcel Dettmann rmx (Vibab)

De zoveelste dikke release van één van de voormannen van de diepe Berlijnse technosound.

4. Planetary Matter Of Sound - Inner View (Delsin special)

Goed nieuws voor de liefhebbers van de oude Detroit sound. Delsin gaat oude knallers opnieuw uitbrengen op 10 inch! Deze keer Dan Curtin als Planetary Matter of sound.

Recloose heeft het op zijn heupen, dikke Detroit track met een kakofonie van sferen5. Ripperton & Alex Attias - The Last Hour  (Ann Aimee)

Ann Aimee is het sublabel van Delsin dat onlangs nieuw leven is ingeblazen. De vorige release van ‘new kid on the block’ Niels Luinenburg kreeg lovende reacties van over de hele wereld, bij deze zal dat niet anders zijn. Diep, duister en slepend. Met remix van die andere Duitse held: Redshape!

6. Pablo bolivar – Gold Series Vol. 1 (Dpress Industries)

Deze spanjaard ken ik pas sinds kort. Maakt mooie heldere tracks met veel gevoel en sfeer. De B kant met de remix van Andy Stott doet het ook erg goed.

7. John Beltran - Nolita (Million of moments)

Ik kende deze oude Beltran van een oude demf compilatie waar ik hem elke keer van draaide. Nu eindelijk herperst. Zo mooi en tijdloos.

8. Recloose - Muai’s lament (Rush hour)

Recloose heeft het op zijn heupen; dikke Detroit track met een kakofonie van sferen.

9. Pulshar - nospheratu (Phonobox records)

Pulshar is een collectief waar de eerder genoemde Pablo Bolivar ook bij zit.

Het origineel is een duistere downtempo dub track met trippy vocalen. Op de B kant nemen Rod Modell and Steven Hitchel de track onder handen met hun kenmerkende Echospace sounds.

10. Chaim - Moon (B-pitch control)

Ik ben normaal niet zo’n fan van het label B-pitch. Deze doet het echter erg goed bij mij. Fijne techno track voor op een zomerse dag.

Waar draai je de komende tijd?

Ik draai met koninginnenacht op ons ondergrondse Nachtmantel feest waar we terug gaan naar de basis van de techno. Op de vorige editie hadden we Robert Hood. Dit keer komen de mannen van Counterpart een live set verzorgen. Overdag draai ik op de buitenstage’s van de TWSTD, Linke soep, en club Fritz. Verder hebben we op 16 mei Derrick May op Planet Delsin in 11, ik zal daar de opwarm set verzorgen. Begin mei heb ik mijn vaste avond ‘Nachtplan’ in de TWSTD met upcoming talenten Rivo & Alchemist. In de zomer draai ik iig op de festivals Dance Valley en Costa del Soul. En, het is nog ver weg maar ben er erg blij mee, ik sta in oktober in de Gashouder op Awakenings!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben dit jaar begonnen met de studie Productie Podium kunsten aan de theaterschool, een intensieve maar erg leuk studie. Daarnaast werk ik aan verschillende projecten die in het verlengde van mijn studie liggen. Ik doe momenteel bijvoorbeeld  productiewerk en de muzikale programmering van een theater festival in Studio K (Cultuurhuis voor theater, films en muziek in Amsterdam)

Samen met Raymon Hollander en Marsel van der Wielen doen inmiddels al zo’n 1,5 jaar Planet Delsin in 11. We hebben nog 2 edities te gaan. De laatste editie wordt in ieder geval een ‘banger’, we gaan met de Rush Hour crew een weekend editie houden waar we alles uit de kast zullen halen om onze reeks feesten in 11 waardig af te sluiten. Ook ben ik sinds kort werkzaam voor het Amsterdamse label Delsin, waar ik de PR, promotie en boekingen doe. Chef Delsin Marsel van der Wielen heeft grootse plannen, spannende tijden dus !

Dauphin

Dauphin MySpace

Tim Nieburg Myspace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws