De 10 van … Edo Salgado & Rutger Docter

Partyscene Redactie | 24 april 2008
blogs

         Italo op z’n Italiaans            
         Platenrek, Berwick Street - Londen           

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Edo Salgado & Rutger Docter.

Aankomende zaterdag 26 april is het weer tijd voor au10tique. Deze maandelijkse avond (elke 4e zaterdag) is in korte tijd een begrip geworden in het Amsterdamse nachtleven. Met een eigenwijze programmering van deephouseandmoresoul DJ's en andere artiesten.

Deze april editie heeft resident Rutger Docter weer een heerlijke dj uitgenodigd: Edo Salgado. Edo is bekend geworden door zijn avond Teleskope in 11 en is nu druk bezig met Elevator. Gaat hem horen! Als voorproefje de top 10 van beide mannen.

De 10 van … Edo Salgado

1. Low Motion Disco - Love Love Love (Aeroplane mix) - Eskimo

Heerlijke cosmic discoknaller vol drama van Aeroplane uit Gent. Deze boys gaan zeker groot worden in de discoscene.

2. Fjordfunk - Ovid 8 (Lindstrom mix) - Lunaflicks

Smooth funk track met sexy vocalen and balearic feel. Als een warm dekentje.

3. 40 Thieves - Ding Dong Movement - Smash hit Music

Experimentele hiphoptrack met disco invloeden, erg space.

Edo Salgado4. Kylie - Hearts (Studio remake)

Ben een erg grote fan van Studio, en wat ze hier met Kylie Minogue hebben gedaan is echt weer waanzinnig!! Pure balearic disco met ritme guitaren in de basis groove. Wat een vibe!

5. Maelstrom - Devilish fun - Solar disco

Recht toe / recht aan disco met hoofdletter D!

6. Bogdan Irkuk - Everything is changing - Soul Jazz

Dit klinkt als Cameo die een plaatje maakt met Morgan Geist, maar dan voor de DFA. Kitch zoals het hoort.

7. Jens Lekman - Sipping on the sweet nectar (Bogdan Irkuk mix) - Rollerboys

Anthem!

8. A mountain of one - Amo1 - Amo1

Geweldige balearic rockband uit Engeland. Zo space als Eno en Floyd, maar dan met trommels. Kippenvelmuziek.

9. Enzo Pozio - Italian Boy - Pizzico Records

Italo op z'n Italiaans, maar dan op 105 bpm, nice.

10. Al Usher - Here today - Misericord

Downtempo mayhem. Hoorde ‘m voor het eerst in de Essential Mix van Lindstrom & Prins Thomas. Wat een track!

Waar draai je de komende tijd?

Aankomende zaterdag 26 april weer op Au10tique natuurlijk. Verder bij de K-Swiss Store dit weekend voor de opening van de expositie van manga-artiest Shintaro Kago. Verder zit ik in de periode van mei/juni in New York, dus heb ik even vrij. 21 juni (club 11) en 7 juli (Stadkindt in Nijmegen) kom ik vervolgens weer in actie.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Momenteel zijn we druk bezig met een nieuwe avond, genaamd 'Elevator'. Dit wordt een tweemaandelijkse, elektronische discoavond in Studio-K in Amsterdam, vanaf september. Ook zijn we bezig om een eerste release te doen op 'Elevator  Music' rond die periode, dus houd dat in de gaten! We plaatsen ook elke maand een mix die je kunt downloaden via onze site Elevator Music. Check ook onze myspace-pagina. Hier vind je alle info en data en muziek van de rest van de crew.

 

Top tien Rutger Docter (au10tique)

 

1. Frontera - Walking in the Rain - Sonar Kollektiv

Plaat die al in 2006 uit was gekomen op Music for Dreams America, maar staat als laatste track op het album Computer Incarnations for World Peace II op Sonar Kollektiv (ga dat album ook checken!). Erg gave diepe 80's track. Doet een beetje denken aan good old Flash and the Pan. Spacey downtempo groove!

2. Martin Buttrich - Stoned Autopilot - Planet E

De producties van deze geboren Duitser, wonend in New York zijn altijd ongelooflijk spannend en technisch perfect. Dit een heerlijke diepe tech track, zoals hij zelf zegt: "Mijn muziek moet groovy, sexy en niet voor de hand liggend zijn." En zo is het maar net.

3. Henrik Schwarz - I Exist Because Of You - Innervisions

Weer een heerlijke Henrik Schwarz weer: afro vocaal, heerlijk rond ritme en percussie, en aanstekelijke melodie. Zon! Dans!

          Rutger Docter          

4. DJ Gregory - And (Kerri Chandler) - Defected

Je hebt ze er tussen zitten: van die veteranen die alleen maar beter worden en altijd fris klinken. Kerri Chandler is zo iemand, bijna elke track van de laatste tijd is raak. Deze remix voor DJ Gregory is een mooie hypnotische housetrack met zo'n lekker old school vocal sample.

5. Luke Abbott - Melody 120 - Border Community

Nieuwe artiest op het label Border Community. Beetje vage track die zwaar op de melodie leunt, maar als je deze op het juiste moment draait zal de melancholie op de dansvloer toeslaan en het kippenvel opkomen.

6. Osborne - Ruling - Spectral Sound

Osborne kende ik niet, maar dit is echt een geweldige housegroover! Diep en ongelooflijk dansbaar. Op vele momenten te draaien. Check ook andere releases op dit goede Amerikaanse label.

7. Lost Heroes - Bambatta - Innervisions

Al lange tijd op demo circulerend, is deze diepe tech track van Lost Heroes eindelijk uitgekomen op Innervisions (label van Ame en Dixon). Diepe, diepe track die je draait als de ogen gesloten mogen worden.

8. Manuel Tur - Boxed Rivers - Freerange

Weer mooie melodieuze release van het jonge talent uit Essen (Duitsland). Warme zomerse track met drive die goed werkt op buitenfeestjes.

9. Recloose - Maui's lament - Rush Hour

Recloose is na jaren weer terug met een hele vette EP op Rush Hour. Beide tracks zijn tof: eentje is detroit: diep en funk. De andere is een rollende houser. Erg fijn!!

10. Wagon Cookin - Mallorca (Sasse remix) - Compost

Goede track op Compost. Punt. Niet meer, niet minder: echt een track die je anderhalve maand draait en dan niet meer.

          au10tique          

Aanstaande zaterdag kun je het duo bewonderen tijdens au10tique op de Amsterdamse Kring.

Edo Salgado

Rutger Docter

au10tique

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws