De 10 van ... Carlos Valdes & Onno van Velzen

Partyscene Redactie | 21 april 2008
blogs

          Super Mario on acid           
          De 10 van ...          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Carlos Valdes & Onno van Velzen.

Afgelopen zaterdag braken ze tent af tijdens de nieuwe relevatie van de Amsterdamse clubscene: KitCatKlub in club Home. Was je erbij, maar kende je niet alle tracks? Eat your heart out en zoek de muziek die dj's Carlos Valdes en Onno van Velsen hieronder aanbevelen.

De top 10 van..... Carlos Valdes

1. Johnny D - Orbitallife ep - oslo 006

Bijna alle tracks die hier op staan zijn heel draaibaar. De Ray Okpara mix is lekker groovy, maar staat niet op de vinylrelease (wel op de digitale release). Van warme house naar rollende minimale techno beats.

2. Sexvibe - Pitto - Area remote

De eerste keer dat ik hem hoorde, moest en zou ik weten wie het was. Toen hoorde ik dat het door Pitto gemaakt is. Een reden om hem bij ons boekingskantoor te vragen. Deze man heeft zo veel te gekke muziek gemaakt; van deephouse, house naar jazz, techno, acid - deze man maakt het allemaal. Hij is niet alleen instrumentaal bezig, maar ook met vocalisten. Erg fijn.

3. Feeders Ep - Bootleg Bitches - Studio Soulrock

Dit zal de eerste release worden op het label van Steffi en mij; Studio Soulrock, de wat analogere en ruwe variant in de housemuziek. De eerste release staat vol met the good old days. De release datum is nu al een aantal keer verschoven, maar hij komt er nu echt aan. Dikke vette diepe grooves en knalplaten. Tot hele rustige tracks. My personal favourites zijn Do me Back en Blown.

4. Ride Yeah - Le Chien Perdu - Madewithlove

Deze track van Le Chien Perdu is ook helemaal fijn. Voor op het strand of om de warmte  in de club terug te brengen. Dit wordt een van de drie tracks die ook uitkomt op een ander nieuw label van mij; Made With Love. De wat verfijndere sound, deephouse en house en fijne warme grooved.

Mijn bezigheden naast heel veel draaien zijn op het moment mijn twee labels met Steffi en dat van mijzelf. De avond Vreemd natuurlijk in de Sugar Factory, Pixel met Jorn van Elden, Crackhouse met Klinch samen met Brent Roozendaal en Aron Friedman.5. Amsterdam Assholes - I see Dutch People - Earth rec

Deze track van Amsterdam Assholes is techno met een housegevoel en tegelijkertijd nasty en rollend. Voor al uw afters en andere partijen en natuurlijk clubs!

6. CoCotte Minute Token Album - Julien Chaptal feat Carlos 'screaming' Valdes - Remote Area

Julien Chaptal komt in de zomer met een album; Tokens. Hij heeft mij gevraagd mijn oorverdovende gil vast te leggen en te gebruiken voor een van zijn tracks. Ik vind het een heel goed effectieve plaat dat ik zelf ook draai. Het hele album gaat ook te gek worden!

7. Guillaume & The Coutu Dumonts - Le Crew Normand - Karat

2 tracks van deze EP vind ik zelf erg fijn, Flying Dutchman is zeer effectief. 

8. VA - InTheStreets- Deepvibes

Een verzamelaar met verschillende artiesten, warme grooves van oude grootheden tot de nieuwe garde onder de deephouse producers... een must have!

9. Matthew Styles - We said nothing - Diamonds & pearls

De eerste keer dat ik deze plaat hoorde, was ergens in oktober in de platenzaak in Berlijn. Het heeft maar liefst 4 maanden geduurd voor hij eindelijk uitkwam. Aanrader voor de mensen die van jackin’ acid house houden!

10. Metanarrative - Claro Intellecto - Modern Love

Een album van de man. Ik geloof zijn tweede, maar misschien dat ik me vergis. Heel fijn album, maar vooral voor thuis. Twee hele draaibare tracks die ik dan ook met plezier op set: subtiele techno voor op de dansvloer en voor thuis.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Mijn bezigheden naast heel veel draaien zijn op het moment mijn twee labels met Steffi en dat van mijzelf. De avond Vreemd natuurlijk in de Sugar Factory, Pixel met Jorn van Elden, Crackhouse met Klinch samen met Brent Roozendaal en Aron Friedman. Het boekingskantoor Soulrock met Vanessa Vassallo. Daarnaast ben ik bezig met produceren en veel nieuwe projecten. Mijn trots is de samenwerking met Circoloco, Bleifrei op Strand West op 30 april en de samenwerking met Paradiso en Panoramabar residents op 30 april in de avond.

De 10 van … Onno van Velzen

 

1. Bart Skills & Anton Piete - Handsome // (100%Pure)

Lekkere housy technoroller van Nederlandse bodem, kompleet met housy stabs. Helemaal toen, en toch helemaal nu. Dit wordt er zeker een voor de festivals dit jaar. Partyplaatje.

 

2. Monochrome - Pearl (Dub Mix) // Organised Nature

Ik draai deze track al meer dan een half jaar, en in die tijd is het een beetje een secret weapon voor me geworden. Overal waar ik hem draai gaat het dak eraf. Ik zal er verder niet te veel over zeggen. Eentje om alsnog te checken in ieder geval.

 

3. Radio Slave - Grind House (Dubfire House of Terror Mix)  // Rekids

Twee producers die verantwoordelijk zijn voor een paar van mijn favoriete platen van het afgelopen jaar. Het origineel van deze track was al uit op Rekids, maar de Dubfire-remix is pas in Miami gepresenteerd, waar het meteen één van dé tracks van de conference was. Ze zijn niet vaak donkerder dat dit, maar toch blijft ie supersexy.

4. Roel H - Dancing Bears // Echoism

Dit is de eerste release van het label van Roy Avni, de man achter Electronation en is echt een standout track. Hij is eigenlijk nergens mee te vergelijken, maar als ik het toch moet proberen zou "Super Mario on acid" de lading redelijk dekken. Phil Kieran heeft een van de mixen gedaan, en ook deze is vooral moddervet.

 

          Lekkere housy technoroller van Nederlandse bodem, kompleet met housy stabs. Helemaal toen, en toch helemaal nu          

5. Marc Romboy vs Tyree Cooper - Lost // Ovum

Romboy is één van mijn favoriete producers, en deze track is net zoals zijn andere track weer een kneiter van een clubstamper: trippende vocals van Tyree Cooper worden ondersteund door dikke 303's en oldskool tech house beats. Ook de dub is een smerig meesterwerkje.

6. Paul Ritch - Nordbahnhof // NRK

Wederom een vieze. De track draait in principe om een soort gefreakte synth die constant van laag naar hoog gaat. Gegarandeerd gekkenhuis wanneer het op het juiste moment gedraaid wordt.

7. Tigerskin - The holey grail // Mood Music

Topplaat om een inslapende after even helemaal uit het slijk te halen. Deze tracks heeft happy vibes written all over it. Als je hier niet vrolijk van wordt, is er zeker was mis. Gaat het ook zeker goed doen op het strand deze zomer denk ik.

8. BarBQ - Barbi in love (Solomun Remix) // Buzzin Fly

Net als de vorige track, is dit er eentje waardoor je weet dat de zomer weer voor de deur staat. De remix van Solomun (sowieso een producer die weinig fout kan doen op het moment) met dikke electronische bassline en samples van giechelende vrouwen is de topper op deze release. Hij duurt bijna 11 minuten, en die zijn alle 11 zeker de moeite waard.

9. Ryoh Mitomi - Pointe (Polder Remix) - Immigrant

De derde Nederlandse inzending van dit lijstje. De gasten van Polder hebben wat mij betreft precies de goede vibe te pakken op het moment. House, minimal en tech house. Van alles zit er wel wat in. Gewoon een lekkere groove voor midden in je set.

10. Duotone - JIO (Rocco Mundo & ONNO Remix) (Earth Audio)

Een beetje zelfpromotie kan nooit kwaad. Deze EP komt binnenkort uit op het Amsterdamse Earth Audio label, en bestaat uit 2 originele tracks van Duotone, plus remixes van Estroe en ondergetekende. Ligt als het goed is rond juni in de winkel.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben op het moment hard aan het werk in mijn net gebouwde studio, dus er komen de komende maanden naast samenwerkingen met onder andere Duotone, Marcus Gehring en Victor Coral wat nieuwe solo projecten en remixes aan. Wat draaien betreft staat Koninginnedag voor de deur, en dan sta ik op de Westerstraat op het podium van Earth en op één van vele boten in de stad. Verder heb ik mijn podcast weer nieuw leven ingeblazen, dus voor de geïnteresseerden, check mijn website.

Soulrock

Carlos Valdes

DJ Onno 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws