De 10 van ... Joachim & Taras van de Voorde

Partyscene Redactie | 16 april 2008
blogs

          Listen with care and handle it proper          
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Joachim & Taras van de Voorde.

 

In het kader van het jubileumjaar geeft partyorganisator Sound Architecture op vrijdag 18 april de editie van een reeks feesten in Waterfront aan de Maas. Na op 29 februari o.a. Anja Schneider, 2000 and one en Monomachine aan het werk te hebben gezet, dit keer een editie met alleen Nederlandse dj’s en live-acts. Tevens zal in  tegenstelling tot de eerste editie ditmaal alleen de grote zaal gebruikt worden, De Sound Architecture organisatie vindt het veel gezelliger als iedereen bij elkaar staat te feesten. Op het programma deze avond Joris Voorn, Dimzen, Mattheis & Paul Twin, Taras van de Voorde en natuurlijk Joachim zelf. Laatstgenoemde twee delen alvast hun tien favoriete plaatjes.

 

De 10 van … Joachim

 

Luciano - Caetano Veloso Remix - label unknown

Jezus, wat ben ik blij met deze plaat. Deze plaat mag in geen enkele Luciano-liefhebber zijn collectie ontbreken. Ik weet niet waar hij uitkomt of wanneer... Vraag me ook niet hoe ik er aan kom, maar Jezus wat is dit lekker en voor de liefhebbers van Caetano Veloso in een modern jasje een aanrader. Ik draaide deze tijdens iedere set in Chili en wat een heerlijk sfeertje met het opkomende zonnetje aan het strand. Kippevel!

Cle - Nomads “Matthias Tanzmann remix” - Pokerflat 94

Toen de Tanzmann eind maart in de Catwalk draaide, trok deze plaat me van de dansvloer richting dj booth. Ik moest weten wat het was. Bleek het een remix te zijn van de man zelf. Diezelfde plaat kreeg ik later kado en komt voorlopig m'n koffertje niet uit. En aan de charts te zien, dacht ik er niet alleen zo over. 

JoachimFrivolous - Island Of Sanctity" -  ˜Scape

Drie tracks met lekker country blues intro en twee tracks die druipend, funkend met een loopje waar je niet stil van kan zitten of staan. Frivolous is een producer die blijft verbazen. Aanradertje op het fijne scape-label. Voor mij is vooral de V2 en V3 edit draaivoer voor de dansvloer.

Andy Stott - Merciless LP - Love24 LP

Tja, geen track, maar een heel album. Alles wat deze man maakt vind ik of vet of fijn of even wennen. Nou, dat is dus vet fijn wennen. Mooie luister tracks, fijne tools en dikke onvervalste mooi diepe techno, zoals God ooit techno geschapen moet hebben. Is volgens mij het sublabel van Modern love.

Alejandro Vivanco - Pomodore original and mixes - Andes Music

Ook alweer een Chileno, die in de tweede week van juli Nederland aan doet voor een mini-tourtje. Dit keer niet op Cadenza, maar op Andes Music. Superplaat met dikke Digitaline en Anthony Colins remix.

Joris Voorn - Blank Deetron paradise & dub mix - green

Deetron is toch wel echt een producer die altijd iets goeds neerzet als het om een Joris Voorn remix gaat. En zo ook deze twee remixen. De paradise en dub mixen van Blank zijn erg lekker. De Technasia-remixen op de b-kant hadden voor mij niet gehoeven.

Philogresz - love and Hate EP - Sound Architecture promo

Love and Hate EP is misschien wel zijn mooiste werk tot op heden. Diepe lange tracks, de ene wat dieper dan de ander. Wat liefdevoller ook. Listen with care and handle it proper. Op dit moment zijn remixen in de maak.

Rosselot & Francisco Allendes -  De vuelta al planeta tierra – CDR

En dan na vier minuten denk je dat de break uit “the reflex” komt van “Duran Duran” maar dat is niet zo. Haha, gefopt. Dit kan best een grote plaat worden, dus de boys uit Santiago hebben de luxe dat de labels in de rij staan voor dit klappertje. Voorlopig draai ik hem lekker alvast.

Quince - expanding contracting ep -  Delsin 71

Quince blijft ook mooie producties maken. Op dit moment is de Utrechtenaar als "sabatical" de wereldreiziger aan het uithangen en voor het laatst gesignaleerd op een berg in Bolivia. “Echte Utrechtse Heuvelrug, Detroit recht uit het hart” op Delsin natuurlijk. Contradicting en Expanding zijn beiden fijn - afhankelijk van je bui. Geniet nog maar van je vakantie Quince, voordat je de hele wereld over reist met je live pa.

Jelle Kuipers - Domien Domien - Luxaflex 019

Omdat het gewoon een moddervette plaat is die werkt. En omdat deze Jelle kuipers het dus duidelijk begrepen heeft en dit niet zijn enige goede werk is. In de gaten houden dus.

Mirco Violi - Movida - Italia CDR

Trompetten en trompetten, maar op het juiste moment. Een net als je denkt: Ik zou nu toch wel eens een trompet willen horen, dan komt ie ook. 22 jaar is deze jonge Italiaan en zijn housegeorienteerde minimal bossa techno is heel aanstekkelijk op de vloer. Het gaat namelijk om die bodem.

Dan nog twee mooie luisteralbums die zeker de moeite waar zijn.

Black Dog - Radio Scarecrow & Claro Intelecto - Metannarrative - Modern love LP

Houd je van ananloge warme synths, en Aphex Twin bubbelbadtechno, fijn om mee te werken, vind ik zelf.

De 10 van … Taras van de Voorde

1. Cloud - Sakta (Exceptional)

Verdomme, wat een plaat. Ik heb erg gewijfeld om hem hier neer te zetten, omdat ik deze stiekem lekker voor mezelf wilde houden. Maar wat de fok, dit moet iedereen gewoon horen en draaien. Erg laidback en melodieuze tune van de zeer veelzijdige Cloud.

2. Johnjon - Meanwhile  (Kollektive Turmstrasse rmx) (Baalsaal)

90% van de releases en remixen van deze gasten staan als een huis en hebben allemaal een heerlijke warme sound. Draai hun producties erg veel!

Taras van de Voorde3. Taras van de Voorde - Larize (Artificial Latvamaki remix) (Stolen Moments)

Deze laatste release van mij ligt net in de winkels en wordt goed ontvangen, mede door de lange, opbouwende en steeds spannender wordende remix van Aki. Ik moest er even aan wennen, maar hoe meer ik er naar luister/draai, hoe vetter die wordt. Fijn lentegevoel.

4. Carl-Johan Elger - Havsulven (Qbical remix) (Stolen Moments)

Weer een track op Paul Hazendonk's label Stolen Moments. Erg dikke release met Estroe, Perc, Carl Johan Elger en Qbical als artiesten. Moeilijk kiezen tussen deze tracks, maar de remix van Qbical is mijn favoriet geworden. Waarom? In mei komt hij uit dus check hem zelf.

5. Dual Shaman - Oceanbreeze (Wide Angle)

Heerlijke zomerplaat om bij weg te dromen, maar tevens om heerlijk op te dansen. Dual Shaman zijn twee jongens uit Roemenie die dik produceren. Gaan we zeker nog veel van horen.

6. The Mole - Baby your the one (Wagon Repair)

Party op de oldskool way ;)

7. Jimpster - Dangly Panther (Audiomontage remix) (Freerange)

Ik hoor hem steeds vaker voorbij komen, maar dat is ook niet zo gek. Bombastisch maar ook ingetogen en met geweldige percussie. Is ondertussen ook alweer bijna grijs :)

8. The World Is Yours - Mr Solouk + Jenius (Iigel)

No comments needed.

9. Jelle Kuipers - Domien (Luxaflex)

Niks geen vriendjespolitiek :), dit is samen met de Rino Cerrone-remix gewoon een fucking dikke dansvloerkraker! Vette beats met een catchy tune!

10. Taras van de Voorde - Little Cute (LofiSoul)

Omdat ik zo'n leuk klein vriendinnetje heb.

Waar draai je de komende tijd?

O.m. Soundarchitecture @ Waterfront, Club Zonder Concessies, Electronation @ Club M in Breda, Q's day @ Catwalk, Club Von Westen, Awakenings, Puik in Venlo, Metrobass @ Catwalk, de altijd gezellige 'Zomers' feesten op geheime locaties :), Boer Zoekt Hoer @ Catwalk en in de Loft.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Produceren, produceren en nog eens produceren. Er komen de komende maanden heel wat platen en remixen uit op o.m. Manual (remix voor Dual Shaman), Sound Architecture, Pinksilver, Lofi-Soul, Wide Angle (Remix voor Afrojack ft.Redframe). Sinds een maandje of twee produceer ik ook samen met m'n mattie Jelle Kuipers. Die combi bevalt me wel, omdat we allebei met Ableton Live werken en zodoende dus ook wat van elkaar kunnen leren, maar vooral omdat we gewoon op één lijn zitten qua smaak, gevoel en doel.

WIN WIN WIN WIN

En alsof het nog niet genoeg feest is, geven wij ook nog eens 3 x 2 kaarten weg voor aanstaande vrijdag! Hoef je een keer niet zo veel voor te doen, behalve een mailtje te sturen naar Sander sander@love2party.nl ovv je volledige naam en Sound Architecture. En opschieten want anders is het feest alweer voorbij!

Sound Architecture

Joachim

Taras

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws